Εξοχική Μονοκατοικία στην Κέρκυρα

Η μελέτη αφορά το σχεδιασμό διώροφης εξοχικής μονοκατοικίας με υπόγειο, στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας, καθώς και της φιλοξενίας επιπλέον επισκεπτών.
Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει το master bedroom στο πρώτο επίπεδο, το οποίο διαθέτει δικιά του πισίνα και βεράντα για περισσότερη ιδιωτικότητα. Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκονται το καθιστικό, η κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια και ο ξενώνας, καθώς επίσης και η δεύτερη πισίνα μαζί με τους κοινόχρηστους βοηθητικούς χώρους. Τέλος το υπόγειο στεγάζει όλους τους χώρους αναψυχής, όπως είναι η σάουνα, το γυμναστήριο και το playroom, το οποίο φωτίζεται φυσικά μέσα από το γυάλινο διαχωριστικό της πισίνας του ισογείου. 
Πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό αποτέλεσαν οι παραδοσιακές υπόσκαφες κατασκευές, καθώς λόγω της έντονης κλίσης του οικοπέδου, δεν θέλαμε να αναπτύξουμε την κατασκευή καθ’ ύψος και να διαταράξουμε με αυτό το τρόπο τη φυσική ομορφιά της περιοχής.
Διακριτικοί, γραμμικοί όγκοι, δίνουν την αίσθηση ότι εμφανίζονται μέσα από τον βράχο και τελικά αιωρούνται πάνω από την πλαγιά, χωρίς να διακόπτουν την οπτική συνέχεια του πρασίνου και της φύτευσης της περιοχής.
Το ίδιο αίσθημα της αιώρησης επιτυγχάνεται και από εσωτερικό του κτιρίου, από τον επισκέπτη, μέσα από τον ισορροπημένο διαχωρισμό μεταξύ κλειστών και ανοιχτών χώρων, καθώς επίσης και με την άμεση σύνδεση του καθιστικού και υπνοδωματίων, με τον πρόβολο της βεράντας και της πισίνας υπερχείλισης, τα οποία ενοποιούν οπτικά την κατασκευή με τον ορίζοντα του κόλπου και της θάλασσας.
Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής είναι χτισμένο κάτω από το έδαφος, σε συνδυασμό με τη χρήση φυτεμένων δωμάτων, που παρέχουν φυσική μόνωση και αυτοματοποιημένων  συστημάτων ψύξης, θέρμανσης και εξαερισμού, δημιουργούν μία σύγχρονη βιοκλιματική κατοικία.    

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Μιχάλης Καραγιαννάκης - u00dcBER KREATIVE architecture | design
Στατική μελέτη: Θανάσης Ξένος
Η/Μ μελέτη: Θανάσης Μανωλούδης – Γιώργος Κλέπκος
Τοποθεσία: Κέρκυρα
Χρόνος μελέτης: 2017
Χρόνος κατασκευής: 2017-
Παρουσίαση: u00dcBER KREATIVE architecture | design
Ιδιοκτήτες: Αγγελική Καβούνη, Lucian Ion

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας με κεντρικό στοιχείο το πράσινο

Μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας με κεντρικό στοιχείο το πράσινο

Η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας αποσκοπεί στη δημιουργική ανάδειξη του σημαντικού ιστορικού φορτίου του συγκεκριμένου τόπου και παράλληλα στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου οικείου για μια ελεύθερη και προστατευμένη υπαίθρια…
Μελέτη συγκροτήματος κατοικιών στην Κύθνο

Μελέτη συγκροτήματος κατοικιών στην Κύθνο

Το έργο αφορά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, interior design και σχεδιασμό φωτισμού ενός συγκροτήματος φιλοξενίας που αποτελείται από 8 οικιστικές μονάδες. Το οικόπεδο βρίσκεται σε μία πλαγιά εντός του χαρακτηριστικά ακατέργαστου…
''Villa Marmo'' πολυκατοικία στην Πεντέλη

''Villa Marmo'' πολυκατοικία στην Πεντέλη

Η Villa Marmo είναι μία υπερπολυτελής πολυκατοικία με δύο οροφοδιαμερίσματα και μία ισόγεια βίλλα με ιδιωτική αυλή, πισίνα και υπόγειο χώρο στάθμευσης, στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής. Η ογκοπλασία της σύνθεσης…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.