Χώρος γραφείων στο κέντρο της Αθήνας

Ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ανασχεδιάστηκε από τους Link architects, για να στεγάσει το νέο γραφείο του ξενοδοχείου "Paros Agnanti".
Στόχος ήταν η δημιουργία ενός ανοικτού, λειτουργικού και φωτεινού περιβάλλοντος για την κάλυψη των αναγκών της εταιρίας σε θέσεις εργασίας, χώρο αναμονής, χώρων αποθήκευσης και συνεδριάσεων.
Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού αποτέλεσε ένας γραμμικός διάδρομος από την κεντρική είσοδο έως την τελευταία νέα διαμορφωμένη αίθουσα συνεδριάσεων, ο οποίος διαχωρίζει με σαφήνεια τον επιμήκη χώρο σε ζώνη εργασίας και ζώνη αποθήκευσης, δίνοντας έμφαση καθ’ όλο το μήκος του στην οπτική επαφή με σημαντικά μνημεία του κέντρου της Αθήνας, μέσω του ενιαίου υαλοστασίου του μεγάρου.
Στον άξονα του διαδρόμου δόθηκε έμφαση με τη χρήση τεχνητού κρυφού φωτισμού, σε δύο επίπεδα, αφενός υψηλά, κατά μήκος της ανισόπεδης οροφής, κι αφετέρου χαμηλά, κατά μήκος της γραμμικής ενιαίας ξύλινης κατασκευής.
Η πρώτη ζώνη φιλοξενεί τις θέσεις εργασίας και κοινόχρηστες λειτουργίες, όπως WC και ένα μπαρ, σε ανοιχτό διάλογο με το υπόλοιπο εσωτερικό.
Στη δεύτερη ζώνη τοποθετείται η ενιαία ξύλινη κατασκευή, η οποία αφενός λειτουργεί ως χώρος αποθήκευσης κι αφετέρου ως χώρος αναμονής, με την δημιουργία δύο εσοχών, μια απέναντι από τις θέσεις εργασίας και μια στο εσωτερικό της αίθουσας συνεδριάσεων.
Ένα γυάλινο διαχωριστικό απομονώνει το χώρο των εργαζομένων από την αίθουσα συνεδριάσεων προς εξυπηρέτηση της ιδιωτικότητας και της ηχομόνωσης, ενώ παράλληλα επιτρέπει στο φυσικό φως να διαχέεται σε όλο το εσωτερικό. Η χρήση του ξύλου και των ήπιων χρωματισμών, σε συνδυασμό με το γενικό σχεδιασμό, συνέβαλαν στην καθαρότητα της πρότασης, προσδίδοντας ηρεμία και άνεση.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Link architects
Επίβλεψη: Link architects
Φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Στοά Χιρς στη Θεσσαλονίκη

Στοά Χιρς στη Θεσσαλονίκη

Επί της οδού Τσιμισκή 24, υπήρχε τριώροφο κτίσμα με ισόγειο. Το κτίριο στέγαζε στους ορόφους τα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Στο ισόγειο λειτουργούσαν εμπορικά καταστήματα. Το υπόγειο και…
DOTS’ cafe στη Θεσσαλονίκη

DOTS’ cafe στη Θεσσαλονίκη

Η κεντρική ιδέα της σύνθεσης διαμορφώθηκε σε συνάρτηση εκθετικών παραγόντων σχεδιασμού. Το επίμηκες σχήμα της κάτοψης με τα δύο αντιδιαμετρικά δραματοποιούν το εσωτερικό περιβάλλον. Η επαύξηση των παραπάνω δεδομένων, μέσω…
Kέντρο Ξένων Γλωσσών ''Busy Bees'' στα Φάρσαλα

Kέντρο Ξένων Γλωσσών ''Busy Bees'' στα Φάρσαλα

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και υλοποίηση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ''Busy Bees'' στην πόλη των Φαρσάλων.To σχολείο σχεδιάστηκε με παιδοκεντρική διάθεση οπότε θα ήταν αναπόφευκτο να εκλείπουν οι ζωηροί…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.