Τομπάζης Αλέξανδρος

Το γραφείο μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη ιδρύθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Τομπάζη. Έκτοτε παρέχει υπηρεσίες μελέτης και επίβλεψης σε πολλούς τομείς και κλίμακες αρχιτεκτονικών έργων. ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο βιοκλιματικό και ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό.

Το 1980 το γραφείο για να ανταποκριθςί στις απαιτήσεις του μητρώου μελετητών μετατράπηκε σε Ε.Π.Ε., ενώ από ταμέσα του 2008 λειτουργεί παράλληλα και η "Γραφείο μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη" Α.Ε. Το γραφείο σήμερα απασχολεί 60 περίπου άτομα και είναι πιστοποιημένο από το 1998 κατά ISO 9001:2008.

Ο Αλέξανδρος Τομπάζης γεννήθηκε στις Ινδίες το 1939. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. το 1962. Το 1991 εξελέγη επίτιμο μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΑΙΑ) ενώ το 2006 αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εκτός από την αρχιτεκτονική, αφιερώνει συστηματικά χρόνο στη ζωγραφική και τη φωτογραφία και παράλληλα ταξιδεύει συχνά για να δίνει διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, πανεπιστημιακές σχολές, κλπ. 

http://www.tombazis.com

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.