"Chic Essence" κατάστημα αρωμάτων & showroom με αιθέρια ροή και σύγχρονη προσέγγιση στη Λάρισα

Το "Chic Essence", είναι ένα κατάστημα αρωμάτων στο κέντρο της πόλης της Λάρισας. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Ground Plan ανέλαβε τον σχεδιασμό του δεύτερου στη σειρά καταστήματος του κέντρου, εστιάζοντας στην κομψή ατμόσφαιρα που ο χώρος οφείλει να προσφέρει κατά την επιλογή του ταιριαστού αρώματος.
Ο ιδιοκτήτης ήθελε έναν μοναδικό χώρο με αιθέρια ροή, που θα ενισχύει την κομψότητα και θα προσελκύει τους περαστικούς στο εσωτερικό του καταστήματος καθώς το είδος του προϊόντος από μόνο του είναι ένα διάφανο υλικό το οποίο μετατρέπεται σε άυλο. Εμπνευσμένες από τις ανάγκες του καταστήματος για εκθεσιακό χώρο καθώς και χώρο αποθήκευσης, οργανώσαμε τον χώρο σε δύο οριζόντιες ζώνες. Η πρώτη ζώνη, αυτή της προβολής, εμφανίζεται από το ύψος της μέσης μέχρι το ύψος των ματιών των πελατών, που χρησιμοποιείται για την έκθεση των αρωμάτων και των υπόλοιπων προϊόντων προς δειγματισμό. Η δεύτερη ζώνη, διακρίνεται στο χώρο από τη μέση των πελατών και κάτω η οποία χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος οργάνωσης. Οι ζώνες χωρίζονται σε περισσότερες θεματικές ενότητες, αφιερωμένες στα διαφορετικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο τους, όπως γυναικεία και αντρικά αρώματα, κρέμες σώματος, κρέμες προσώπου, after shaves και εποχιακά προϊόντα όπως αντηλιακή λοσιόν. Αυτές οι εκθεσιακές ενότητες έχουν μονάδες αποθήκευσης από κάτω, για μια συλλογική οργάνωση των προϊόντων.
Λόγω του μακρόστενου ορθογώνιου σχήματος του καταστήματος -με τη μικρή πλευρά στην πρόσοψη-, κύριος σχεδιαστικός στόχος ήταν η δημιουργία μιας ατμοσφαιρικής οπτικής πρόσκλησης. Έτσι, θα προσελκύει τους πελάτες στο εσωτερικό του καταστήματος, ακολουθώντας την περιμετρική διαδρομή σε όλο το κατάστημα – γύρω από την κεντρική νησίδα – και οδηγώντας τους προς στο πίσω μέρος του καταστήματος όπου βρίσκεται το ταμείο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μελέτη φωτισμού του χώρου από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα, και κυρίως προς τα γυάλινα μπουκάλια των αρωμάτων που δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην αναδιαμόρφωση του χώρου είναι επιχρίσματα πατητής τσιμεντοκονίας σε διάφορες αποχρώσεις στην τοιχοποιία του καταστήματος αλλά και οριζόντιες επιφάνειες μαρμάρου με χρυσές λεπτομέρειες στα ράφια. Όλες οι ειδικές κατασκευές και τοίχοι σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ακολουθώντας οργανικά καμπύλα σχήματα συμβάλλοντας έτσι στην ρευστότητα της ροής κίνησης του επισκέπτη.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη & σχεδιασμός:
Ground Plan
Ομάδα μελέτης:
Θεόδωρος Αρσενόπουλος & Ελένη-Κλαίρη Διαμαντούλη
Τοποθεσία:
Λάρισα
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
32 m²
Χρόνος μελέτης & κατασκευής:
2022
Φωτογραφίες:
Lightroom Studio l Ιωάννης Αρσενόπουλος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Monogram Café" στα Χανιά

Το Monogram είναι ένα καφέ και πρατήριο μέσα στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Φιλοσοφία του μαγαζιού είναι η παρασκευή και το κόψιμο του καφέ μπροστά στον πελάτη, ώστε να βιώνει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.