"Caravia Beach" Junior Suites & Restaurant, ένα νέο ξενοδοχείο σε μεσογειακό τοπίο στην Κω

Κτισμένο στο Μαρμάρι της Κω, σε ένα μεσογειακό σκηνικό, που περιβάλλεται από φοίνικες, βρίσκεται το νέο ξενοδοχείο "Caravia beach". Πρόκειται για ένα συγκρότημα 49 δίκλινων junior suites και ένα εστιατόριο, οργανικά συνδεδεμένα μεταξύ τους με ένα υδάτινο δίκτυο κολυμβητικών δεξαμενών.
Συνολικά, το συγκρότημα διατάσσεται γύρω από μία κοινόχρηστη πισίνα, η οποία διατρέχει τα 5 κτίρια των μπαγκαλόου και του εστιατορίου και συνδέεται με αυτά μέσω ενός δικτύου ξύλινων διαδρόμων και πλατφορμών, δημιου­ργώντας κανάλια, τα οποία οριοθετούν τους επί μέρους χώρους.
Σε επίπεδο κατακόρυφης ανάγνωσης του χώρου, τα κτίρια των μπαγκαλόου οργανώνονται σε δύο στάθμες, ισόγειο και όροφο, με αυτά του ισογείου να έχουν άμεση πρόσβαση στην πισίνα μέσω της ιδιωτικής αυλής τους. Η αρχιτεκτονική των όγκων συνιστά μια επανερμηνεία της απλής νησιώτικης κυβόσχημης αρχιτεκτονικής με τα ελάχιστα ανοίγματα για τις προσβάσεις στις αυλές.
Σε επίπεδο οριζόντιας ανάγνωσης των δωματίων οι χώροι έχουν μία σταδιακή μετάβαση από τους ιδιωτικούς χώρους των λουτρών στους κυρίως χώρους των δωματίων, κατόπιν στην αυλή και, τέλος, στην κοινόχρηστη πισίνα. Τα δωμάτια μεταξύ τους διαχωρίζονται από πέτρινους τοίχους και στεγάζονται με ξύλινες πέργκολες. Τα υλικά που κυριαρχούν στο χώρο των δωματίων είναι το πατητό τσιμεντοκονίαμα στους χώρους του λουτρού, το λευκό ξύλο και οι ουδέτεροι γκρι χρωματισμοί.
Σημείο αναφοράς του συγκροτήματος αποτελεί το εστιατόριο, εκατέρωθεν του οποίου αναπτύσσονται τα 5 μπαγκαλόου. Πρόκειται για το εστιατόριο "Maina", το οποίο φέρει μία πιο σύγχρονη και απλή γραφή, συνιστώντας με αυτό τον τρόπο ένα σκηνικό ηρεμίας για τους χώρους εστίασης, μπαρ και ανοιχτής κουζίνας.
Το εστιατόριο συνενώνει μέσω των μεγάλων ενιαίων ανοιγμάτων του τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, μετατρέποντας το μπαρ σε σημείο αναφοράς για το ξενοδοχείο. Συνδετικό ρόλο των δύο χώρων παίζει και η οροφή, η οποία καλύπτεται σε ένα μεγάλο μέρος της εσωτερικά και εξωτερικά από ελληνική λυγαριά, επισημαίνοντας τη συνέχεια τους. Η λυγαριά στην οροφή, όταν φωτίζεται, δίνει την αίσθηση της υπαίθριας αυλής που φιλτράρει το έντονο ελληνικό φως, ενώ τα υλικά είναι κυρίως ξύλο τικ και τσιμεντοκονίαμα στις επιφάνειες.
Στη συνέχεια της στεγασμένης βεράντας του εστιατορίου βρίσκεται διαμορφωμένο και το υπαίθριο καθιστικό. Πίσω από μία νησίδα με φοίνικες, που προϋπήρχαν στο οικόπεδο, στο κέντρο της κοινόχρηστης πισίνας και του συ­γκροτήματος διατάσσονται κτιστά καθίσματα γύρω από ένα υπαίθριο τζάκι, ενώ περιμετρικά της νησίδας αναπτύσσονται οι καμπάνες με τις ξαπλώστρες των λουόμενων. Ο χώρος του υπαίθριου καθιστικού φιλτράρει τη θέα των δωματίων, δημιουργώντας μια αίσθηση ιδιωτικότητας στους επισκέπτες.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη & σχεδιασμός εσωτερικού χώρου: Mastrominas Architecture
Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου -  Χώρου εστιατορίου: Mastrominas Architecture - Ηλίας Μαστρομηνάς, Ειρήνη Γιωτοπούλου, Δανάη Μανιαδάκη
Στατική μελέτη: Στέλιος Φαρκώνας
H/M μελέτη: Πέτρος Χατζηπέτρος
Επίβλεψη: Mastrominas Architecture
Tεχνική εταιρεία κατασκευής: Αυτεπιστασία
Ιδιοκτήτης: Μέντιτουρς Α.Ε.
Toπoθεσία: Μάρμαρι Κω
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 2.600 m²
Χρόνος μελέτης: 2014 & 2017 - 2018
Χρόνος κατασκευής: 2017 - 2018
Παρουσίαση κτιρίου: Ειρήνη Γιωτοπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος, Γιώργος Παπαποστόλου, Νικήτας Βογιατζής – Βοκοτόπουλος, Ειρήνη Γιωτοπούλου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο & Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο & Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Tο νέο ξενοδοχείο της εταιρίας ΗΥΑΤΤ REGENCY, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται σε οικόπεδο 100 περίπου στρεμμάτων στη Θέρμη, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔOΝΙΑ”. Kύριοι στόχοι του σχεδιασμού ήταν οι…
Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο " Lindos Blu" στα Βληχά της Ρόδου

Σε ένα έντονα επικλινές οικόπεδο, με αμφιθεατρική θέα προς τον κόλπο των Βληχών της Λίνδου στη Ρόδο –μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό και αρχαιολογικό περιβάλλον–, εκτείνεται το νέο πολυτελές ξενοδοχειακό…
Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Academia Of Athens"

Στο κέντρο της Αθήνας, περιτριγυρισμένο από εμβληματικά κτίρια και ιστορικά μνημεία της πόλης, το "Academia of Athens" είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας "Autograph Collection Hotels Marriott". Το αρχικό κτίριο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.