Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Diamond" στην Κω

Το ξενοδοχείο επάνω στην αμμώδη παραλία της Λάμπης, απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Το συγκρότημα διαθέτει 200 κλίνες και αναπτύσσεται σε μορφολογικά λιτούς κτιριακούς όγκους, με αναφορά στα τοπικά στοιχεία, χωρίς μιμητισμούς. Έντονη είναι η παρουσία του νερού ως συνδετικού στοιχείου, αλλά και ως στοιχείου διαχωρισμού, που εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα των ενοίκων. Το νερό εμφανίζεται με μια διαδοχική πολυμορφία από διακοσμητικές λίμνες, κανάλια με γέφυρες, καταρράκτες, κρουνούς και μια πισίνα – λιμνοθάλασσα, γύρω από την οποία αναδύονται τα επτά μπαγκαλόουζ. Τα δωμάτια του α’ ορόφου, μερικά εκ των οποίων συνδέονται με πατάρι και είναι ιδανικά για οικογένειες, έχουν θέα προς τη θάλασσα και την πισίνα. Οι επτά ισόγειες σουίτες, με την προνομιακή θέα, έχουν επιπλέον ιδιωτικό κήπο με πισίνα και βεράντα και διασφαλίζουν πλήρη ιδιωτικότητα και χαλάρωση.
Την άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο επωφελούνται επίσης οι χώροι εστίασης του κεντρικού κτιρίου τόσο το εστιατόριο, που θυμίζει πλωτή εξέδρα όσο και το pool bar. Η υπαίθρια πισίνα διεισδύει στο κτίριο συναντώντας  την κλειστή πισίνα που βρίσκεται δίπλα στο οργανωμένο κέντρο ομορφιάς - spa και στο γυμναστήριο. Το διώροφο κεντρικό κτίριο περιλαμβάνει επίσης τους χώρους υποδοχής, μια αίθουσα συνεδρίων 300 ατόμων και ένα εστιατόριο στο β’ όροφο με θέα τη θάλασσα.
Στον υπαίθριο χώρο κατασκευάστηκαν πέτρινοι αναλημματικοί τοίχοι, βελτιώνοντας το ανάγλυφο του εδάφους για οργανωμένο πράσινο καθώς και δίκτυο πεζόδρομων και δρόμων, χώροι στάθμευσης, γήπεδο τένις, mini ποδόσφαιρο, παιδική χαρά και μικρή εκκλησία, ολοκληρώνοντας το έργο και συμβάλλοντας στην ευχαρίστηση διαμονή των ενοίκων.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Aρχιτεκτονική μελέτη: ARC – Ηλίας Μαστρομηνάς & Συνεργάτες
Στατική μελέτη: Δημήτρης Σιφωνιός
H/M μελέτη: Πέτρος Χατζηπέτρος
Eπίβλεψη: Ηλίας Μαστρομηνάς
Συνεργάτης διακόσμησης: Πάνος Πετρίδης
Tοποθεσία: Παραλία Λάμπης, Κως
Συνολικό εμβαδό οικοπέδου: 20.555,20 m²
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 4.110,85 m²
Xρόνος μελέτης: 2007 - 2008
Xρόνος κατασκευής: 2008 - 2009
Φωτογραφίες: Βασίλης Σαρίογλου, Δώρα Τσίγκου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου “ELECTRA PALACE” στη Θεσσαλονίκη

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου “ELECTRA PALACE” στη Θεσσαλονίκη

Mε εκπληκτική θέα στον κόλπο του Θερμαϊκού, το ξενοδοχείο Electra Palace σηματοδοτεί τη σημαντικότερη περιοχή στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Aριστοτέλους.Tο κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται το 1962 και…
Τουριστική κατοικία στη Σαντορίνη

Τουριστική κατοικία στη Σαντορίνη

Tο Μεγαλοχώρι είναι ένας ήσυχος, εσωστρεφής οικισμός της Σαντορίνης, ένας από τους λίγους που έχουν διατηρήσει ανέπαφο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Μικρές μονάδες υψηλών προδιαγραφών έχουν ήδη διαπρέψει στην περιοχή,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.