Ξενοδοχείο "Thalatta Seaside", στην Εύβοια

Το "Thalatta Seaside" χαρακτηρίζεται από τις απλές συνθετικές χειρονομίες, τους καθαρούς όγκους και το μοντέρνο αρχιτεκτονικό του ύφος. Αποτελεί έναν ιδιωτικό μικρόκοσμο, που κτιριακά μεταμορφώνεται σε πεδίο υποδοχής και φιλοξενίας "προκαλώντας" τον επισκέπτη να το εξερευνήσει. Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται επάνω σε δύο άξονες, που κάθετοι μεταξύ τους δημιουργούν ένα νοητό σταυρό. Ο πρώτος άξονας είναι αυτός της κύριας εισόδου και ο δεύτερος αυτός που οδηγεί από την παραλία στα δωμάτια. Στην τομή αυτών αναπτύσσονται οι χώροι υποδοχής, η πισίνα, το μπαρ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Το κτίριο υποδοχής, μέσω της μεγάλης διαφάνειας, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στέγαστρο, όπου τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου τείνουν να είναι δυσδιάκριτα, οι κινήσεις γίνονται άναρχα και το νερό δείχνει να εισβάλλει σε όλους τους χώρους του. Το μόνο στοιχείο, που σκόπιμα διακόπτει αυτήν τη σχέση, είναι η γέφυρα που δημιουργεί μια διαδρομή επάνω από την πισίνα και οδηγεί στην παραλία.
Τα δωμάτια βρίσκονται εκατέρωθεν του περιπάτου και σε σταθερή γωνία 45° σε σχέση μ’ αυτόν, έτσι ώστε να τους παρέχονται η επιθυμητή ιδιωτικότητα και η απρόσκοπτη θέα.
Παρόλο το μεγάλο όγκο του οικοδομήματος, έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί η επιθυμητή ανθρώπινη κλίμακα. Σε αυτό συνετέλεσαν η διάσπαση των όγκων σε επίπεδο κατοικίας, το χαμηλό ύψος του κεντρικού κτιρίου, τα υλικά και τα χρώματα. Τα κτίρια δωματίων είναι επιχρισμένα και βαμμένα σε μια γκριζο-καφέ απόχρωση, ενώ το κεντρικό κτίριο είναι βαμμένο λευκό με σκοπό να "δείξει" τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η μόνη αντίθεση παρατηρείται στις γέφυρες που συνδέουν τα κτίρια στο επίπεδο του ορόφου, οι οποίες για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους όγκους είναι μεταλλικές και το βράδυ μέσω του κρυφού φωτισμού από την κουπαστή, δίνουν "ρυθμό" στον περίπατο του επισκέπτη.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: k-division / Κραουνάκης Μιχάλης, WoArchitects / Γιαννόπουλος Άρης, BDG Architects.
Συνεργαζόμενοι αρχιτέκτονες: Γιώργος Αποστολόπουλος, Λήδα Μοσχανδρέου, Γιώργος Κοντός
Σχεδιασμός μορφολογικών στοιχείων:  k-division / Κραουνάκης Μιχάλης, WoArchitects / Γιαννόπουλος Άρης, BDG Architects, Γιώργος Αποστολόπουλος, Λήδα Μοσχανδρέου
Στατική μελέτη: Σωτήρης Καλοσακάς, Αντώνης Τακάσης
H/M μελέτη: Τρίεδρος Ε.Π.Ε.
Eπίβλεψη: k-division / Κραουνάκης Μιχάλης, WoArchitects / Γιαννόπουλος Άρης
Tοποθεσία: Παραλία Αγ. Άννας, Εύβοια
Συνολικό εμβαδό οικοπέδου: 10.000,00 m²
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 3.478,00 m²
Xρόνος μελέτης: 2006 - 2007
Xρόνος κατασκευής: 2006 - 2009
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης

 

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"The Duke" boutique suites

Το Duke Boutique Suites είναι ένα συγκρότημα φιλοξενίας. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας σε έναν προνομιακό χώρο με καταπληκτική θέα στο λόφο του Λυκαβηττού και δίπλα σ’ ένα μικρό πάρκο.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.