Ξενοδοχείο "Sani Dunes" στη Σάνη Χαλκιδικής

Ένα νέο ξενοδοχείο Α’ Κατηγορίας έρχεται να προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό της εταιρείας ΣΑΝΗ Α.Ε. στην περιοχή Σάνη της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Αυτή η εξ ολοκλήρου καινούρια μονάδα αποτελείται από 136 δωμάτια και σουίτες και οικοδομήθηκε σε διάστημα μόλις 8 μηνών.
Λόγω του ιδιόμορφου σχήματος του οικοπέδου 41 στρεμμάτων, τα κτίρια των δωματίων οργανώθηκαν σε δύο ενότητες. Μια ενότητα deluxe δωματίων και σουιτών αγκαλιάζουν τη μεγάλη deluxe πισίνα ~1.650 m², με μαγευτική θέα στη θάλασσα. Η deluxe περιοχή αποτελείται από 8 συγκροτήματα σύμμεικτης κατασκευής εμβαδού 255 m² στο ισόγειο και 125 m² στον όροφο ανά συγκρότημα. Ο διαχωρισμός των δύο επιπέδων αποτυπώνεται εμφανώς στις όψεις των κτιρίων ενώ οι όγκοι των ορόφων πλαισιώνονται από φυτεμένα δώματα συνολικού εμβαδού 350 m².
Η δεύτερη ενότητα των standard δωματίων και σουιτών αναπτύσσεται γύρω από μία επίσης μεγάλη πισίνα ~1000 m² με εξαιρετικές φυγές προς τη θάλασσα. Οκτώ συγκροτήματα αντίστοιχης τεχνολογίας και κατασκευής, εμβαδού 260 m² στο ισόγειο και 140 m² στον όροφο ανά συγκρότημα, συγκροτούν την περιοχή των standard σουιτών και δωματίων. Την εικόνα ολοκληρώνουν εκτεταμένοι ημιυπαίθριοι και υπαίθριοι χώροι με πέργκολες, που φέρουν ξύλινες περσίδες, ενώ έντονη είναι και πάλι η παρουσία του πρασίνου με φυτεμένα δώματα συνολικού εμβαδού 400 m².
Όλες οι σουίτες διαθέτουν ιδιωτικό κήπο ή βεράντα, ανάλογα με το επίπεδο, ισόγειο - όροφος, δίνοντας στους εσωτερικούς χώρους συνέχεια και φυγή προς το εξωτερικό. Ταυτόχρονα το άπλετο φως του ήλιου και το γαλάζιο της θάλασσας εισβάλλουν ευχάριστα από τα μεγάλα ανοίγματα.
Η μινιμαλιστική διάθεση και οι χαρακτηριστικές γεωμετρίες των όγκων με πολλές οπτικές φυγές είτε προς τη θάλασσα και τις πισίνες, είτε προς τους χώρους πρασίνου και αναψυχής χαρακτηρίζουν το συγκρότημα. Τα 12 στρέμματα πρασίνου περικλείουν τα 17 διώροφα κτίρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνθέτοντας ένα βιώσιμο και φιλικό στο χρήστη περιβάλλον.
Το σύνολο των αρχιτεκτονικών χειρισμών που εντοπίζονται στο συγκρότημα αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες τάσεις σύνθεσης - σχεδιασμού. Οι απλές γεωμετρίες και οι επιλογές των υλικών π.χ. μάρμαρο, ξύλο, πέτρα κτλ. δημιουργούν ένα σύνολο που εντάσσεται πλήρως στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της Σάνη.
Η φιλική αντιμετώπιση του περιβάλλοντος ενισχύεται από την ευφυή - ομαλή μετάβαση από το χώρο της παραλίας στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου, από το δημόσιο στο ιδιωτικό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μια έντονη αίσθηση παρουσίας του υγρού στοιχείου στο οικόπεδο του DUNES.
Η έντονη παρουσία του νερού στο σύνολο του οικοπέδου ολοκληρώνεται με το ποτάμι 200 m² που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και με τη συνεχή ροή του συνδέει τις δύο μεγάλες πισίνες. Επίσης οι μεγάλες υδάτινες επιφάνειες εκατέρωθεν της κεντρικής εισόδου και η μεγάλη lagoon μεταξύ του υπαίθριου lobby και του κεντρικού εστιατορίου προσδίδουν αίσθηση δροσιάς και ευεξίας.
Στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου, με μαγευτική θέα στις πισίνες και στη θάλασσα δεσπόζει το κεντρικό κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα με συνολικό εμβαδόν 5.100 m². Ο σχεδιασμός είναι λιτός με απλά γεωμετρικά σχήματα και όγκους. Χαρακτηριστική είναι η ένταξη της διαφάνειας με εκτεταμένη χρήση γυαλιού στις όψεις. Τη γεμάτη φως ατμόσφαιρα του εσωτερικού ενισχύουν τα μεγάλα ανοίγματα και τα εκτεταμένα φυτεμένα αίθρια. Η ενιαία αίσθηση που αποπνέει ο χώρος ενισχύεται από τα μεγάλα εσωτερικά ύψη και την απουσία ενδιάμεσων υποστυλωμάτων.
Οι κοινόχρηστοι χώροι 1.400 m² του ισογείου περιλαμβάνουν το χώρο υποδοχής, το ευρύχωρο lobby, το οποίο κοσμεί η μεγάλη εγκατάσταση του γλύπτη Κ. Βαρώτσου, το μεγάλο lobby bar και το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στη σύνδεση του εσωτερικού χώρου με τον εξωτερικό και στην αίσθηση συνέχειας μεταξύ τους. Οι παραπάνω χώροι υποστηρίζονται από 380 m² βοηθητικών χώρων π.χ. κουζίνες, γραφεία, αποθήκες κτλ.
Στους 500 m² κοινόχρηστους χώρους του ορόφου αναπτύσσεται το ιταλικό εστιατόριο Fresco και το champagne bar - lounge. Η λειτουργία των δύο αυτών χώρων επεκτείνεται στο εξωτερικό με ημιυπαίθριους - υπαίθριους χώρους 400 m². Το πράσινο για άλλη μια φορά δεσπόζει με 200 m² φυτεμένα δώματα.  Οι βοηθητικοί χώροι αναπτύσσονται σε 190 m² και περιλαμβάνουν κουζίνες, γραφεία, αποθήκες κτλ.
Στο επίπεδο του υπογείου, το "D Spa" 550 m² με χώρους υποδοχής, ειδικό χώρο relax, γυμναστήριο, wet area με σάουνα - χαμάμ και έξι καμπίνες θεραπειών αποπνέει μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας, γαλήνης και ηρεμίας.
Στο ίδιο επίπεδο αναπτύσσονται 2.080 m² βοηθητικών χώρων με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου.
Η λειτουργία του συγκροτήματος ολοκληρώνεται με διάφορες εγκαταστάσεις αναψυχής που περιλαμβάνουν το κτίριο της κλειστής πισίνας με 405 m² σε επαφή με το κεντρικό κτίριο, το pool bar με τη χαρακτηριστική εφελκυόμενη μεμβράνη για τη στέγαση του και το Beach House, που αποτελεί τμήμα του ξενοδοχείου με bar restaurant και βρίσκεται πάνω στη θάλασσα στη δυτική πλευρά του οικοπέδου.
Εκτός από τη μέριμνα για την αισθητική, την ένταξη στο φυσικό και στο δομημένο περιβάλλον και την εύρυθμη ξενοδοχειακή λειτουργία, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ενεργειακή απόδοση του συγκροτήματος τόσο στη βάση του ίδιου του σχεδιασμού όσο και στην επιλογή των υλικών. Με χρήση των πιο σύγχρονων συστημάτων θερμοπρόσοψης, κουφωμάτων αλουμινίου και υαλοπινάκων αλλά και εξοπλισμού χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος και ανάκτησης ενέργειας, υλοποιείται στην πράξη ένα άρτιο ξενοδοχειακό συγκρότημα που εκφράζει απόλυτα την εποχή του και τις αρχές του Sani Resort.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη - Επίβλεψη: Nimand Architects / Νίκη Μάνου Ανδρεάδη, ΜΜΤ Αρχιτέκτονες / Μανώλης Τζεκάκης, Νίκη Μάνου Ανδρεάδη  
Ομάδα Εργασίας NIMAND: Μιχάλης Βρέντζος, Σοφία Χρήστου, Δημήτρης Γιουζέπας, Παναγιώτης Κουκαρούδης, Μαρία Μυλωνά, Ηλέκτρα Τσάρα, Γιάννης Νίκος Τσάρας, Πέννυ Χωραφά, Στέλλα Καβαρτίνα, Πολύνα Κυριακού, Ιωάννα Μπατσιούδη, Γεράσιμος Σταματάτος
Ομάδα Εργασίας MMT: Κώστας Χατζηδήμος, Έλντα Φούντου, Άλκηστη Σκιαδοπούλου, Μάριος Φούντος
Στατική Μελέτη: Αrxiko / Αθανάσιος Ξένος
Ομάδα Εργασίας Στατικής Μελέτης: Αγλαΐα Χρόνη, Χριστίνα Μυκονίου, Αλέξανδρος Κούστας, Κοσμάς Στυλιανίδης, Χρήστος Ιγνατάκης
Η/Μ μελετη : Παναγιώτης Κικίδης & Συνεργάτες / Παναγιώτης Κικίδης, Δημήτρης Μπόζης - Γραφείο Μελετών Η/Μ Έργων / Δημήτρης Μπόζης
Ομάδα Εργασίας H/Μ μελέτης: Δημήτρης Ηλιάδης, Κορνηλία Ντένη, Στέλλα Παλπάνα, Βίκυ Κικίδου, Κωνσταντίνα Σβάρνα, Ιφιγένεια Τσιμούρα
Μελέτη Φωτισμού: Άννα Γερασίμου - Δούφου
Κηποτεχνική Μελέτη: Νάσια Κικίδου
Τεχνική Εταιρεία Κατασκευής: ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ / Περικλής Βασταρούχας, Κώστας Τσαμουράς, Σάκης Χατζηαθανασίου, Γιάννης Καλαματιανός, Θεανώ Δανιηλίδου, Κώστας Γκάνας, Πέτρος Ζήνας, Φώτης Πανάγου, Στάθης Ψαρολόγος, Βάσω Μάστορα, Κίμων Μανιάτης, Βασιλική Κορφιάτη, Γιώργος Κακάβας, Δημήτρης Γιαννακέλος, Αθηνά Κυρατζή, Σωτήρης Λαζαρόπουλος, Κώστας Ραχμανίδης, Αλέξανδρος Κουκούβελος, Αντώνης Κωνσταντινίδης, Κατερίνα Πετρουλάκη, Χρήστος Παπαϊωάννου, Βασίλης Καζής, Τάσος Κεχαγίδης, Στέφανος Καλοπίσης
Διαχείριση Και Επίβλεψη Έργου: Ομάδα development Sani Resort / Λεωνίδας Κυρόπουλος, Δημήτρης Τζελέπης, Στάθης Τριφίδης, Θωμάς Γρηγορόπουλος, Λευτέρης Γαϊτανέλης, Στέφανος Παπαοικονόμου
Ιδιοκτήτης: Σάνη Α.Ε.
Συνολικό Εμβαδό Κτιρίων: 8.199,85 m²
Χρόνος Μελέτης: 2016
Χρόνος Κατασκευής: 05/10/2016 - 15/06/2017
Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης, Heinz Troll, Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Pόδο

Ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Pόδο

Tο "IMPERIAL HOTEL" στην τοποθεσία Iξιά της Pόδου, αναπτύσσεται σε συνολική επιφάνεια 50.000 m². Διαθέτει 400 δωμάτια διαφόρων τύπων, με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες συνεδρίων, γυμναστήρια, τρεις πισίνες, μια κλειστή και…
Ξενοδοχειακή μονάδα στη Χαλκιδική

Ξενοδοχειακή μονάδα στη Χαλκιδική

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα κατασκευάστηκε σε παραθαλάσσιο οικόπεδο που βρίσκεται στη Φούρκα Χαλκιδικής. Το οικόπεδο οριοθετείται βορειοδυτικά από τον επαρχιακό δρόμο Κασσάνδρειας - Καλάνδρας και νοτιοδυτικά από τον πεζόδρομο επάνω από…
Παραθεριστικό κατάλυμα στο Βάλτο Πάργας

Παραθεριστικό κατάλυμα στο Βάλτο Πάργας

Η μελέτη αφορά στο σχεδιασμό ενός μικρού παραθεριστικού καταλύματος στην περιοχή Βάλτος της Πάργας, σε ελαιώνα εμβαδού 6,6 στρεμμάτων κοντά στην ομώνυμη παραλία.Η χωροθέτηση του κτιρίου έγινε με κύριο άξονα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.