Ξενοδοχείο "Restia Suites" στην Κέρκυρα

Στη βόρεια πλευρά του νησιού της Κέρκυρας, επάνω στη μεγάλη αμμώδη παραλία του Αλμυρού, κτίστηκε το ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Restia Suites». Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι κλασικού τύπου και σχετικά περιορισμένης δυναμικότητας, κατ’ επιλογή της ιδιοκτησίας, ήτοι 30, αποκλειστικά δίκλινων δωματίων. Kάθε δωμάτιο έχει συνολικό εμβαδό 50 m², επιφάνεια αρκετά μεγαλύτερη από τα καθορισμένα πρότυπα της κατηγορίας των 5 αστέρων.
Το παραθαλάσσιο οικόπεδο, χωρίς έντονες κλίσεις, αλλά σε κάθετη ανάπτυξη ως προς το θαλάσσιο μέτωπο, υπήρξε μια πρόκληση για τη χωροθέτηση και τις προκύπτουσες γεωμετρίες των διαφόρων λειτουργιών.
Ως κύρια παράμετρος σχεδιασμού επιλέχθηκε η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση της θέας προς τη θάλασσα, αλλά και ο προσανατολισμός των χώρων διημέρευσης. Έτσι, στην πίσω πλευρά του οικοπέδου τοποθετήθηκε το κτίριο της υποδοχής με τους χώρους καταστημάτων, υδροθεραπείας - spa, γυμναστηρίου, καθιστικού κτλ. ενώ στην πλευρά της θάλασσας χωροθετήθηκαν τα δυο διώροφα κτίρια των δωματίων. Για την εξασφάλιση της ιδιωτικής θέας, αυτά αναπτύσσονται κλιμακωτά και υπό γωνία μεταξύ τους, αγκαλιάζοντας τους ελεύθερους χώρους του οικοπέδου προς τη θάλασσα. Σ’ αυτούς τους χώρους τοποθετήθηκε η μεγάλη κεντρική πισίνα του συγκροτήματος και το κτίριο του εστιατόριου, με το θεματικό εστιατόριο σχεδόν επάνω στη θάλασσα.
Όλα τα δωμάτια διαθέτουν άνετο χώρο καθιστικού, γραφείο, μεγάλα λουτρά με μπανιέρα υδρομασάζ, ανεξάρτητο WC και ντουζιέρα - ατμόλουτρο (χαμάμ). Τα διώροφα κτίρια χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα ευρύχωρους εξώστες.
Τα υπόλοιπα δωμάτια, αναπτύχθηκαν ως ανεξάρτητα ισόγεια μπαγκαλόουζ με ιδιωτικό κήπο και πισίνα. Η αυλή τους, περίτοιχη, ακολουθεί τη μορφολογία της ‘κούρτης’ (κλειστής αυλής) που συναντάται στα ιόνια νησιά. Έτσι, δεδομένης της πιο κλειστής μορφοπλασίας, αλλά και με ιδιαίτερο χαρακτήρα μπόρεσαν να τοποθετηθούν κατά μήκος του ήσυχου πλαϊνού δυτικού ορίου.
Ως κυρίαρχα υλικά πλήρωσης, επιλέχθηκαν υλικά της περιοχής, όπως η τουφόπετρα στην γεφύρωση των κουφωμάτων, αλλά και σε στρώσεις δαπέδων, οι λιθοδομές από ακανόνιστη πέτρα Βαρυπατάδων, που εναλλάσσονται στις όψεις των κτιρίων με τμήματα επιχρισμένης επιφάνειας δυο χρωματισμών.
Τέλος, ο περιβάλλον χώρος με ενδιαφέρουσα εναλλαγή δομημένων και ελεύθερων τμημάτων φυτεύτηκε προσεκτικά, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα φυτά και τα αρώματα της κερκυραϊκής γης. Βοτσαλωτά ή λιθόστρωτα δρομάκια απλώνονται γύρω από τους κήπους και τους κατοικήσιμους χώρους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον χαλάρωσης και ισορροπίας

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη: Χριστόφορος Α. Καρδάκης & Συνεργάτες
Ομάδα μελέτης: Χριστόφορος Α. Καρδάκης, Κωνσταντίνα Κούστα
Στατική μελέτη: Ιωάννης Σπίγγος
H/M μελέτη: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Kατασκευή: Κωνσταντίνος Αγγελακόπουλος
Iδιοκτήτης: Κωνσταντίνος & Ζαφείρης Αγγελακόπουλος Ο.Ε.
Tοποθεσία: Αλμυρός, Κέρκυρα
Εμβαδό οικοπέδου: 12.000,00 m²
Εμβαδό κτιρίων: 2.400,00 m²
Χρόνος μελέτης: 2007
Xρόνος κατασκευής: 2007 - 2009
Φωτογραφίες: Χριστόφορος Α. Καρδάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Blue Palace" στην Ελούντα

Στη μοναδική τοποθεσία της Ελούντας ακριβώς απέναντι από την νήσο Σπιναλόγκα, σε μια έκταση 75 στρεμμάτων, κατασκευάστηκε μια υπερσύγχρονη μονάδα 5 αστέρων, χωρητικότητας 500 κλινών.Το χαρακτηριστικό του οικοπέδου πέραν του…
Ανασχεδιασμός υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας

Ανασχεδιασμός υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας

Στην παραθαλάσσια περιοχή του Τυρού, στο μαγευτικά άγριο Αρκαδικό τοπίο, το αρχιτεκτονικό γραφείο LandmArch. Architecture, με έδρα την Αθήνα, εισάγει μια νέα τυπολογία καταλυμάτων με τίτλο 'ZEN MINIMAL LUXURY HOUSING'.Αναζητώντας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.