"Olea All Suite Hotel", ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο

Το Olea All Suite Hotel αναπτύσσεται βαθμιδωτά στην πλαγιά ενός λόφου στο νησί της Ζακύνθου. Στόχος του σχεδιασμού ήταν ο αναπροσδιορισμός του φυσικού περιβάλλοντος, μέσα από ελεύθερες χαράξεις που μιμούνται το φυσικό τοπίο, με στοιχεία νερού, φύτευσης και κατασκευών από φυσικά υλικά. Τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων συγχέονται, με το υγρό στοιχείο να βρίσκεται σε μια συνεχή ροή.
Οι κτιριακοί όγκοι αναπτύσσονται γύρω από το κεντρικό υγρό στοιχείο της λίμνης στην οποία σχηματίζονται νησίδες με σημεία ξεκούρασης, μπαρ και εστιατόριο. Διασχίζοντας μία γέφυρα πάνω από το νερό, ο επισκέπτης συναντάει το κεντρικό κτίριο. Αυτό χαρακτηρίζεται από καθαρές επιφάνειες, οι οποίες πλαισιώνονται με κατασκευές από μπαμπού τόσο στις εξωτερικές όψεις όσο και εσωτερικά.
Εισερχόμενος ο χρήστης συναντάει μια κατασκευή σαν «φωλιά», η οποία τον αγκαλιάζει και του δημιουργεί έναν χώρο ζεστό (cozy) για να γευματίσει. Η διαμόρφωση του κεντρικού εστιατορίου συνεχίζει στην εξωτερική βεράντα που προσφέρει θέα προς τη θάλασσα.
Το sunset bar, έχει στραφεί προς τη δύση, στην αντίθετη κατεύθυνση από την πλειοψηφία των υπόλοιπων κτιρίων τα οποία κοιτάνε προς τη θάλασσα. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η 360ο μοιρών μαγευτική θέα στοιχείο που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο.
Το spa στο χείλος του λόφου, παρέχει ανεμπόδιστη θέα προς το νότιο τμήμα του νησιού.

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
BLOCK722 architects+
Τοποθεσία:
Ζάκυνθος, Ελλάδα
Έτος μελέτης:
2017
Έτος κατασκευής:
2018
Συνεργάτης μηχανικός:
Σ. Χειμάριος
Κατασκευαστική εταιρεία:
Malo Development
Αρχιτεκτονικός φωτισμός:
Linealight
Φωτογραφίες:
Claus Brechenmacher-Reiner Baumann Photography
Νικος Κοντοσταβλάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Boutique ξενοδοχείο

Boutique ξενοδοχείο "Villa Brown Ermou" στην Αθήνα

Το ξενοδοχείο "Villa Brown Ermou" ανήκει στον όμιλο της Brown Hotels και αποτελεί το πρώτο πολυτελές boutique ξενοδοχείο της εταιρείας. Βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Πετράκη, στην περιοχή του Συντάγματος,…

"Batu Luxury Apartments", ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια στον Μύτικα Πρέβεζας

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια "Batu Luxury Apartments" βρίσκονται στον παραθαλάσσιο οικισμό Μύτικα στην Πρέβεζα, αποτελώντας ακόμα ένα αξιόλογο και φιλόξενο τουριστικό οίκημα, στην συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Ηπείρου. Τα 12…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.