Ξενοδοχείο "Blue Palace" στην Ελούντα

Στη μοναδική τοποθεσία της Ελούντας ακριβώς απέναντι από την νήσο Σπιναλόγκα, σε μια έκταση 75 στρεμμάτων, κατασκευάστηκε μια υπερσύγχρονη μονάδα 5 αστέρων, χωρητικότητας 500 κλινών.
Το χαρακτηριστικό του οικοπέδου πέραν του ότι ευρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα είναι ότι χωρίζεται από τον δρόμο σε δυο τμήματα: στο επάνω τμήμα ευρίσκεται αμφιθεατρικά χωροθετημένος ο κύριος όγκος των κτηρίων με ορισμένα κτήρια υπόσκαφα με φυτεύσεις στην στέγη τους. Οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν τοποθετηθεί στο υψηλότερο σημείο και συνδέονται με τον οδοντωτό ανελκυστήρα μέσω υπόγειας διάβασης κάτω από την επαρχιακή οδό Πλάκα - Ελούντα με το τμήμα του οικοπέδου, που ευρίσκεται στην θάλασσα. Εδώ υπάρχουν: το κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa) με τεράστια πισίνα, ταβέρνα καθώς και το εστιατόριο μεσογειακής υγιεινής διατροφής. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια και bar καθώς και εκτεταμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Εκτός από τα κυρίως δωμάτια (165),τα οποία ¨καδράρουν¨ όλα τη θέα της Σπιναλόγκας με τους δύο πέτρινους τοίχους τους υπάρχουν επίσης 3 βίλες, 20 σουίτες καθώς και 16 διώροφα οικογενειακά διαμερίσματα (family rooms) όλα με ατομικές πισίνες. Το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε και βασίζεται σε τοπικές τυπολογίες δανείζεται στοιχεία από το Νεώριο του Ηρακλείου.

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Αντώνης Στυλιανίδης, Βαγγέλης Στυλιανίδης και Κώστας Σιώνης.
Management: Όμιλος Σμώκου
Στατική μελέτη: Ανδρέας Μητσόπουλος
Η/Μ μελέτη: Βαγγέλης Χαρκουτσάκης
Συνολική επιφάνεια: 15.000 m²
Έτος κατασκευής: 2003
Φωτογραφίες: Γ. Λιζάρδος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Mystique" στην Οία Σαντορίνης

Το ξενοδοχείο "Mystique", κατηγορίας πέντε αστέρων, βρίσκεται προς την πλευρά της καλντέρας του ηφαιστείου, μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας Σαντορίνης και εκτείνεται βαθμιδωτά στα πρανή της καλντέρας. Η μελέτη…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.