Ξενοδοχείο "Bill & Coo Suites & Lounge" στη Μύκονο

Το ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας «Bill & Coo Suites & Lounge» αντικατοπτρίζει την ελληνική απλότητα του λευκού και τις σύγχρονες τάσεις του διεθνούς design. Το λευκό χρώμα είναι το υπόβαθρο επάνω στο οποίο ο αρχιτέκτονας έστησε και πειραματίστηκε μέσα σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς χρωμάτων, παίζοντας έτσι με τη διάθεση, την ψυχοσύνθεση και τη διαφορετικότητα των χώρων.
Η κεντρική φιλοσοφία σχεδιασμού του ξενοδοχείου είναι η ανάπτυξή του σε σχήμα Β, δημιουργώντας έτσι ένα εσωτερικό αίθριο, στο οποίο αναπτύσσεται ο χώρος συνάντησης των ενοίκων του ξενοδοχείου, και δυο αντιδιαμετρικές πτέρυγες με σουίτες, με θέα τη θάλασσα της Μεγάλης Άμμου και τα ηλιοβασιλέματα της Δήλου. Η προσπάθεια παντρέματος των φυσικών υλικών, όπως οι μεγάλοι μυκονιάτικοι βράχοι, με τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις, συνθέτουν μια πολύ ιδιαίτερη αντίθεση, αναδεικνύοντας έτσι κάθε ξεχωριστή πρόταση της μελέτης.
Το μπαρ, η κουζίνα και το εστιατόριο έχουν όλα σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία της ανοιχτής δομής, έτσι ώστε ο ένοικος να συμμετέχει στην καθημερινότητα της ζωής του ξενοδοχείου.
Ο περιβάλλων χώρος της πισίνας είναι απέριττος και απόλυτα γεωμετρικός. Το δάπεδο έχει επιστρωθεί με μεγάλες τετράγωνες πλάκες από αμμοβολημένο μάρμαρο «California Honey» ενώ οι μεγάλοι αρμοί φέρουν λευκό μυκονιάτικο βότσαλο. Αυτή η γεωμετρία αναδεικνύει την ίδια την πισίνα, η οποία είναι εξ ολοκλήρου επενδυμένη με λευκή ψηφίδα.
Οι πέργκολες, σε σχήμα Π, σχεδιάστηκαν από λευκά μεταλλικά πλαίσια ντυμένα με καστανιά και άσπρη καλαμωτή που στερεώνονται επάνω σε μυκονιάτικες κολόνες από ξερολιθιά, συνθέτοντας ένα καταφύγιο από τον ήλιο και τους δυνατούς αέρηδες.
Αξιοσημείωτη είναι η είσοδος του ξενοδοχείου. Η βαθιά προοπτική του χώρου πρόσβασης, η οποία καταλήγει στο χώρο της υποδοχής με τις συμμετρικές πλευρές, την αυστηρή φύτευση και τον ιδιαίτερο φωτισμό, δίνει την αίσθηση ενός μυστικισμού διακριτικής πολυτέλειας, με κυρίαρχο στοιχείο την ελληνική απλότητα.
Οι σουίτες είναι δίχωρες ή τρίχωρες και κατά περίπτωση έχουν ιδιωτικές πισίνες και υδρομασάζ στα μπαλκόνια τους. Τα δάπεδα είναι ολόλευκα χυτά βιομηχανικά.  Όλοι οι χώροι των δωματίων είναι φωτεινοί και «διάφανοι».

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Aρχιτεκτονική μελέτη: Παύλος Νινιός
Στατική μελέτη: Instat A.E. - Κωνσταντίνος Παπανικολάου
H/M μελέτη: KΗM Ε.Π.Ε. – Χρήστος Τσεκούρας
Eπίβλεψη: Παύλος Νινιός
Συνεργάτες: Νίκη Αθανασοπούλου
Φωτισμός: IFI Group
Tοποθεσία: Θέση Μεγάλη Άμμος, Δήμος Μυκόνου
Συνολικό εμβαδό οικοπέδου: 8.000,00 m²
Συνολικό εμβαδό κτιρίων Α& Β: 1.300,00 m²
Xρόνος μελέτης: 2006-2007
Xρόνος κατασκευής: 2007-2008
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "ANEMOS" στη Γεωργιούπολη Χανίων

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΑΝΕΜΟS LUXURY GRAND RESORT", σε απόσταση αναπνοής από την ακτογραμμή της Γεωργιούπολης Χανίων, απλώνεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, προσφέροντας απαράμιλλη θέα σε βουνό και θάλασσα. Μια…
Lestel boutique suites στο Ναύπλιο

Lestel boutique suites στο Ναύπλιο

Το "Lestel Boutique Suites" βρίσκεται σε κτίριο του 1960, ο όροφος του οποίου πρόσφατα ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε 3 διαμερίσματα με σκοπό να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη, συνδυάζοντας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.