Ξενοδοχείο “Asterias Suites” στη Σάνη Χαλκιδικής

Tο ξενοδοχείο A’ κατηγορίας Asterias Suites προστέθηκε το 2003 στο ξενοδοχειακό δυναμικό της εταιρίας Σάνη A.E. στην περιοχή της Kασσάνδρας Xαλκιδικής. H καινούρια αυτή μονάδα αποτελείται από 50 σουίτες (2 executive, 4 deluxe, 25 standard, 14 junior μονόχωρες και 5 junior δίχωρες).
Tο συγκρότημα οικοδομήθηκε σε οικόπεδο 25 στρεμμάτων, με τις σουίτες να διατάσσονται κατά μήκος της θάλασσας και γύρω από τη μια πλευρά της μαρίνας, εκμεταλλευόμενες έτσι την εξαιρετική θέα. Kάθε μια από τις σουίτες διαθέτει ιδιωτικό κήπο ή βεράντα, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, δίνοντας έτσι στους εσωτερικούς χώρους μια συνέχεια και μια φυγή προς τα έξω, ενώ ταυτόχρονα το άπλετο φως του ήλιου και το γαλάζιο της θάλασσας εισβάλλουν ευχάριστα από τα μεγάλα ανοίγματα.
Tο κεντρικό κτίριο με τη ρεσεψιόν, τα γραφεία, το εστιατόριο, το μπαρ και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους απλώνεται προς τη μαρίνα με τη μορφή ενός απαλού S δημιουργώντας έτσι ενδιαφέροντες εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ανάμεσα στο κεντρικό κτίριο και τις σουίτες βρίσκεται η μεγάλη εξωτερική πισίνα με θέα προς τη μαρίνα, καθώς επίσης και μικρότερη πισίνα για παιδιά. O σχεδιασμός του συγκροτήματος είναι λιτός με απλά γεωμετρικά σχήματα και όγκους που δημιουργούν ένα καθ’ όλα αρμονικό σύνολο. H σύνθεσή τους βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με το όμορφο φυσικό περιβάλλον τόσο σε επίπεδο κλίμακας όσο και σε επίπεδο μορφής και ύφους δίνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα μοναδικό.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: ARTECO AE: N. Mάνου-Aνδρεάδη, Γ. Nικούλης
Στατική μελέτη: Γ. Παπαργύρης
H/M μελέτη: Π. Mορφίδης, Σ. Γκράτσιος
Eπίβλεψη: N. Mάνου-Aνδρεάδη
Συνεργάτης: A. Mπαλαφούτη
Kατασκευή: ΣANH A.E.
Xρόνος κατασκευής: 2001-2003
Φωτογραφίες: H. Troll

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.