Ξενοδοχείο & Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Tο νέο ξενοδοχείο της εταιρίας ΗΥΑΤΤ REGENCY, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται σε οικόπεδο 100 περίπου στρεμμάτων στη Θέρμη, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔOΝΙΑ”. Kύριοι στόχοι του σχεδιασμού ήταν οι εξής:
• Δημιουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς ξενοδοχείου, βασισμένου στις απαιτήσεις λειτουργίας και προδιαγραφών που θέτει η εταιρία HYATT REGENCY και ανταποκρινόμενου στην ιδιαιτερότητα του οικοπέδου και στην πολεοδομική νομοθεσία.
• Aρχιτεκτονικός σχεδιασμός ο οποίος να δημιουργεί το δικό του “φυσικό” περίγυρο και να αναδεικνύει τα ποικίλα μορφολογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική της πόλης της Θεσσαλονίκης.
• Παράλληλη λειτουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου συνολικής δυναμικότητας 1.000 ατόμων, με αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων.
Το κτιριακό συγκρότημα έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 18.000 m², δυναμικότητα 312 κλίνες και κοινόχρηστους χώρους όπως συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, bar, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο με εσωτερική πισίνα κτλ.
Aποτελείται από 12 διακριτά κτίρια που αναπτύσσονται στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου με κέντρο βάρους την υπαίθρια πισίνα ελεύθερης μορφής, επιφάνειας 1.250 m² με καταρράκτες και pool bar. Η τεχνική διαμόρφωση ανάγλυφου και η πυκνή φύτευση, δημιουργούν νησίδα πρασίνου σε μία περιοχή όπου χαρακτηρίζεται από την επιπεδότητά της και την έλλειψη ενδιαφέροντος φυσικού περιβάλλοντος.

Στοιχεία Έργου
Αρχιτεκτονική Μελέτη: Θύμιος Παπαγιάννης & Συνεργάτες ΑΕΜ: Σ. Xριστόπουλος, Θ. Παπαγιάννης, H. Nανοπούλου, E. Nικητάκη, M. Σγουρίδου, N. Kερασώτης, ΤΕΑΜ 4 ΕΠΕ: Γ. Kαρανίκας, B. Mπακαγιάννης, Σύμβουλος Αρχιτέκτων: Π. Mασουρίδης
Στατική Μελέτη: ΕΤΕΣΜ Γ. Θεοδοσίου, Χ. Τελειώνης & Συνεργάτες Ε.Ε.: Γ. Θεοδοσίου, X. Tελειώνης, E. Kακαβά
Συντονισμός Μελετών: Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες ΑΕΜ: Θ. Παπαγιάννης, Σ. Xριστόπουλος
Η/M Μελέτη: ΛΔΚ Σύμβουλοι Τεχνικών & Αναπτυξιακών Έργων Ε.Π.Ε.
Επίβλεψη: Β. Τσικούρας
Κατασκευή: Κ/Ξ ΕΛ. ΤΕΧΝOΔOΜΙΚΗ ΑΕ - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - TEOΔOMH AKTE
Χρόνος Κατασκευής Έργου: 12/1997-4/1999

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Blue Palace" στην Ελούντα

Στη μοναδική τοποθεσία της Ελούντας ακριβώς απέναντι από την νήσο Σπιναλόγκα, σε μια έκταση 75 στρεμμάτων, κατασκευάστηκε μια υπερσύγχρονη μονάδα 5 αστέρων, χωρητικότητας 500 κλινών.Το χαρακτηριστικό του οικοπέδου πέραν του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.