Αναμόρφωση κατοικίας σε τουριστικό κατάλυμα στη Μύκονο

Στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα της Μυκόνου, κρυμμένη μέσα στα δαιδαλώδη κοσμοπολίτικα σοκάκια της Χώρας, μια εγκαταλειμμένη κατοικία, κτισμένη το 1987, ανακαινίστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ένα τουριστικό κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής.
Αυτή η διώροφη κυκλαδίτικη κατοικία, διατηρώντας ουσιαστικά μόνο το κέλυφος και την εσωτερική της σκάλα, διαμορφώθηκε σε δύο αυτόνομα τουριστικά καταλύματα - στούντιο, 40 m2 το καθένα, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων στο ισόγειο και τριών στον άνω όροφο.
Κατά το σχεδιασμό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απλότητα των γραμμών, στα παραδοσιακά κυκλαδίτικα αρχιτεκτονικά στοιχεία και στην ενοποίηση των χώρων, λόγω της μικρής σχετικά επιφάνειας τους. Γι' αυτό το λόγο, διαμορφώθηκαν καμάρες, ώστε να σηματοδοτούν το πέρασμα από το καθιστικό στο δωμάτιο χωρίς όμως να δημιουργούν αυστηρά όρια μεταξύ τους. Η διαμόρφωση ενιαίων χώρων έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα να εισέρχεται το φυσικό φως ανεμπόδιστα στο χώρο και να αντανακλάται στις λευκές επιφάνειες των τοίχων, αναδεικνύοντας έτσι τη καθαρότητα και την απλότητα του σχεδιασμού.
Έπιπλα σε μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές, όπως μεταλλικά φωτιστικά και τραπεζάκια από ξύλο και μέταλλο συμπληρώνουν την εσωτερική διακόσμηση, δίνοντας μια πιο σύγχρονη πινελιά στο χώρο.

Στοιχεία έργου

APXITEKTONIKH MEΛETH:
Κόνη Πάτκα, Γκέλη Δημητρακοπούλου - KParchitects
H/M MEΛETH:
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
EΠIBΛEΨH:
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
TOΠOΘEΣIA:
Αγ. Σπυρίδωνας, Χώρα Μυκόνου
ΣYNOΛIKO EMBAΔO KTIPIOY:
80 m²
XPONOΣ MEΛETHΣ:
Ιανουάριος - Απρίλιος 2016
XPONOΣ KATAΣKEYHΣ:
Απρίλιος - Ιούνιος 2016
ΦΩTOΓPAΦΙΕΣ:
Photo Express Μύκονος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Valeni", στο Πήλιο

Το ξενοδοχείο "Valeni" βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού Πορταριάς Πηλίου. Αρχικά, στο οικόπεδο προϋπήρχαν τέσσερις ανεξάρτητες εξοχικές κατοικίες, στις οποίες απαιτήθηκαν προσθήκες και μεταβολές, προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχειακή μονάδα,…

"Domus Renier" μετατροπή αρχοντικού σε ξενοδοχείο

Το κτίριο, αρχοντικό της οικογένειας Renier, που καταλαμβάνει το σύνολο του οικοπέδου του, έχει δύο χαρακτηριστικές προσόψεις: μία επάνω στο θαλάσσιο μέτωπο του ενετικού λιμένα και μια στην οδό Μόσχων.Αν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.