Ανακαίνιση ξενοδοχείου “Dolce Attica Riviera” στην Αττική

Το Dolce Attica Riviera βρίσκεται στη Βραυρώνα, σε έναν κόλπο μεγάλης φυσικής ομορφιάς και αναπτύσσεται κατά μήκος της ακτής, με φόντο μια καταπράσινη πλαγιά. Πρόκειται για μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία μετά την πλήρη ανακαίνισή της, διαθέτει 230 δωμάτια και σουίτες, δυο εστιατόρια, beach bar, εσωτερική και εξωτερική πισίνα καθώς και συνεδριακές αίθουσες δυναμικότητας 700 ατόμων.
Το υπάρχον κτίριο, με τα μεγάλα τοξωτά πέτρινα ανοίγματα και την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, στην Ιταλία του μεσοπολέμου και σε εξοχικές βίλλες στην ιταλική Ριβιέρα, που αργότερα μετατράπηκαν στα κοσμικά θέρετρα της δεκαετίας του 60’. Η ατμόσφαιρα αυτή αποτέλεσε τη βασική αναφορά στις σχεδιαστικές και στυλιστικές επιλογές της ανακαίνισης του συγκροτήματος.
Στόχος ήταν η αναβάθμιση του ξενοδοχείου από κατηγορία 4 σε 5 αστεριών και ο επαναπροσδιορισμός του αρχιτεκτονικού του ύφους, όσο αυτό είναι δυνατό, σε ένα κτίριο που ήδη αποτελεί τοπόσημο στην περιοχή.
Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου είχε ως βασική κατευθυνση την αρμονική συνύπαρξη στοιχείων που αναδεικνύουν την πολυτέλεια και στιβαρότητα που αρμόζει στην λειτουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου, αλλά και την ελαφρότητα και τη χαλαρή, ευχάριστη ατμόσφαιρα ενός παραθαλάσσιου θερέτρου.
Στο χώρο υποδοχής, έπιπλα ντυμένα με ανοιχτόχρωμο βελούδο, σε παστέλ χρώματα, συνδυάζονται με τις δρύινες επενδύσεις, με τρισδιάστατα γεωμετρικά μοτίβα που αναπαράγονται αφαιρετικά και στα διάτρητα μεταλλικά διαχωριστικά με μικρά ένθετα από χρωματιστό τζάμι. Το δάπεδο επιστρώθηκε με «χαλιά» από ένθετα κεραμικά ψηφιδωτά πλακίδια. Κατακόρυφα στοιχεία, από το δάπεδο έως την οροφή, με πλαίσιο από μέταλλο και πολύχρωμα γυάλινα ένθετα, ορίζουν στο δάπεδο την χάραξη μιας καμπύλης και σηματοδοτούν τη διαδρομή από την είσοδο προς τους συνεδριακούς χώρους, τα εστιατόρια και τα δωμάτια του ξενοδοχείου.
Η οροφή του μεγάλου διάδρομου που οδηγεί στους συνεδριακούς χώρους και τα εστιατόρια, ντύνεται με έγχρωμους καθρέφτες, όπου οι πολλαπλές αντανακλάσεις από τα φώτα των ανάλαφρων πολυέλαιων που αναρτώνται από αυτήν, καταργούν τα όρια και δημιουργούν έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο κίνησης που προκαλεί και εκπλήσσει ευχάριστα.
Στο χώρο του κύριου εστιατορίου του ξενοδοχείου αλλάζουν οι χρωματικοί τόνοι και γίνονται ακόμα πιο φωτεινοί. Τα υφάσματα εδώ είναι λινά, τα κεντρικά υποστυλώματα επενδεδυμένα με δρύινες σανίδες παραπέμπουν σε δένδρα και η περίμετρος του χώρου γεμίζει κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια, που πολλαπλασιάζονται ως αντανάκλαση στις επενδυμένες με καθρέφτη οροφές.
Μεταλλικά διαχωριστικά, με γεωμετρικά μοτίβα και πολύχρωμα γυαλιά αντίστοιχα με του χώρου αναμονής, οργανώνουν το χώρο τόσο στο all day όσο και στο á la carte εστιατόριο. Τα δρύινα έπιπλα με υφάσματα σε παστέλ αποχρώσεις και η επενδεδυμένη με ταπετσαρία οροφή του εστιατορίου, σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά μοτίβα και τα θερμά χρώματα των τοίχων, προσδίδουν διακριτικά την απαιτούμενη ατμόσφαιρα πολυτέλειας.
Στο υπαίθριο μπαρ-εστιατόριο πολλά μαξιλάρια προσφέρουν άνεση και αίσθηση χαλαρότητας μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή την υπαίθρια πισίνα.
Στα δωμάτια του ξενοδοχείου που ανακαινίστηκαν ριζικά, η χρήση καθρεπτών σε συγκεκριμένα σημεία των τοίχων και oι ελαφρά αποκλίνουσες από την καθετότητα χαράξεις στην επίπλωση και στις ψευδοροφές, μεγαλώνουν αντιληπτικά τον χώρο του δωματίου. Ανοικτόχρωμα υφάσματα, σε συνδυασμό με δρύινα έπιπλα και φυτικά μοτίβα στις ταπετσαρίες, δίνουν μια αίσθηση κομψότητας, πολυτέλειας και ευχάριστης οικειότητας.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: SCHEMA4 Architects
Επίβλεψη: ZEUS International
Τεχνική εταιρία κατασκευής: ZEUS International
Τοποθεσία: Βραυρώνα Αττικής
Ιδιοκτήτης: Seaside East Riviera
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 4.500 m2
Χρόνος μελέτης: Μάϊος - Δεκέμβριος 2017
Χρόνος κατασκευής: Δεκέμβριος 2017- Απρίλιος 2018
Φωτογραφίες: Studio VD, Vavdinoudis - Dimitriou

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο στην Καστέλα Πειραιά

Διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο στην Καστέλα Πειραιά

Το ακίνητο βρίσκεται στη συμβολή της περιφερειακής οδού της Καστέλας Πειραιά και ενός πεζόδρομου και είχε αρχικά χρήση κατοικίας. Μετά από μελέτη και αντίστοιχη άδεια, εκδόθηκε ειδικό Φ.Ε.Κ., που προβλέπει…
Αποκατάσταση και προσθήκη σε κατοικία στην Οδό Δρομονέρου, Χαλέπα Χανιών

Αποκατάσταση και προσθήκη σε κατοικία στην Οδό Δρομονέρου, Χαλέπα Χανιών

Το κτιριο, μια παλαιά πέτρινη διώροφη μονοκατοικία, βρίσκεται στην οδό Δρομονέρου στην Χαλέπα και αποκαταστάθηκε προκειμένου να στεγάσει μια τετραμελή οικογένεια.Ο χαρακτήρας της περιοχής, όπως προσδιορίζεται από την κλίμακα της,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.