"Petaluma House" στον Καναδά

  • Trevor McIvor Architect Inc

Το Petaluma House, μια σύγχρονη κατοικία σε χωριστά επίπεδα, βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο Whitby του Καναδά. Περιτριγυρισμένη από παραδοσιακά σπίτια, ξεχωρίζει με τις καθαρές γραμμές της και την κομψή σύνθεση.
Τόσο η λειτουργικότητα όσο και η ευελιξία έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διάταξη των χώρων. Ένα υαλοστάσιο διπλού ύψους, γεμάτο με μπαμπού δέντρα στην είσοδο, φέρνει φυσικό φως στο καθιστικό του χαμηλότερου επιπέδου. Μια ανοιχτή σκάλα από σκυρόδεμα και χάλυβα τονίζει αυτόν το χώρο, ανάμεσα στην ψηλή βλάστηση και σε έναν εσωτερικό καταρράκτη.
Ο κύριος χώρος διαβίωσης περιλαμβάνει ανοιχτή κουζίνα, τραπεζαρία και βεράντα, που έχει τη δυνατότητα συγχώνευσης με το εσωτερικό ή το εξωτερικό της κατοικίας.
Στοιχεία βαμμένων κέδρων, μαόνι, μπετόν και γυαλί εμφανίζονται σε όλο το σπίτι, παρέχοντας μια φυσική, αλλά διαχρονική παλέτα.
Το Petaluma House διαθέτει δάπεδα από σκυρόδεμα με ενσωματωμένη θέρμανση και ψύξη με ακτινοβολία. Έχει άπλετο φως και προσφέρει μια άνετη ατμόσφαιρα με φυσικό εξαερισμό.
Στο κυρίως υπνοδωμάτιο βρίσκεται μια γωνιά με σύγχρονη προσέγγιση, που μοιάζει με spa. Ένας διαφανής άξονας ανελκυστήρα ενσωματώθηκε στο σχεδιασμό, συνδέοντας όλα τα επίπεδα και προσθέτοντας μια πινελιά βιομηχανικής αισθητικής.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Trevor McIvor Architect Inc
Κύριος αρχιτέκτονας:
Trevor McIvor
Σχεδιασμός έργου:
Steve Choe
Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων:
Dorota Jackowski
Τοποθεσία:
Whitby, Toronto GTA, Ontario
Εμβαδό οικοπέδου:
4.550 m2
Εμβαδό κτιρίου:
460 m2
Ολοκλήρωση έργου:
2017-2018
Κατασκευή:
Ortolan Building Design Ltd
Στατική μελέτη:
Blackwell Structural Engineers
Φωτογραφίες:
Adrian Ozimek
Πηγή:
V2Com

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιοκλιματικό δημαρχείο στην Ολλανδία

Βιοκλιματικό δημαρχείο στην Ολλανδία

Η ανέγερση του δημαρχείου στην πόλη Hengelo της Ολλανδίας συμβολίζει την πρόσφατη ένωση πέντε μικρών δήμων σε μια από τις μεγαλύτερες διοικητικές ενότητες της χώρας, το δήμο του Bronckhorst. Το…
Ανακαίνιση κατοικίας με πιστοποίηση LEED PLATINUM

Ανακαίνιση κατοικίας με πιστοποίηση LEED PLATINUM

Αυτή η  αστική κατοικία στη συνοικία Noe Valley του Σαν Φραντσίσκο, αναδιαμορφώθηκε με μια μελέτη που συνδυάζει ευρύχωρους υπαίθριους χώρους με τους ιδιωτικούς εσωτερικούς χώρους. Το αρχικό σπίτι απέτυχε να επωφεληθεί από την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.