Υδροθεραπευτήριο Ιαματικού Νερού στο Λουτράκι Κορινθίας

Η ανέγερση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο εμβαδού 3.021,13 m² Στο ανατολικό άκρο του οικοπέδου βρίσκεται το παλαιό δημοτικό Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Λουτρών, το οποίο ανακαινίστηκε και συνδέθηκε λειτουργικά με το νέο κτίριο, με σκοπό να καλυφτούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε χώρους θεραπείας με ιαματικό νερό.  Κύριος στόχος της μελέτης ήταν η δημιουργία εξωστρεφούς κτιρίου, "ευανάγνωστου", "ευπρόσιτου", ανοιχτού στην κοινωνία και στην πόλη, που χρησιμοποιεί και προσφέρει το ιαματικό νερό ως στοιχείο της καθημερινής απόλαυσης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες.
Στο ισόγειο δημιουργείται η είσοδος - υποδοχή, καθώς και οι χώροι υποδοχής, τα αποδυτήρια επισκεπτών, το καφέ - αναψυκτήριο τα ιατρεία και το θεραπευτικό τμήμα με τις δεξαμενές και τους άλλους ειδικούς χώρους κτλ.
Στον πρώτο όροφο τοποθετούνται οι πρόσθετες θεραπευτικές υπηρεσίες (αίθουσες γυμναστικής με τα αποδυτήριά τους, αίθουσες καλλωπισμού κτλ.).
Στο δεύτερο όροφο δημιουργείται το εστιατόριο μαζί με τους απαραίτητους χώρους μαγειρείων και χώρους υγιεινής και τη δυνατότητα επέκτασης σε ημιυπαίθριο - υπαίθριο χώρο, καθώς και οι χρήσεις γραφείων της διοίκησης.
Τέλος, στο υπόγειο τοποθετούνται τα αποδυτήρια προσωπικού, οι βοηθητικοί αποθηκευτικοί χώροι και οι χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όλων των επί μέρους ενοτήτων. Στο υπάρχον κτίριο τοποθετούνται πρόσθετες θεραπευτικές υπηρεσίες (χώροι για υδρομαλάξεις, καταιονιστήρες) και γραφεία γιατρών. Στον περιβάλλοντα χώρο τοποθετείται νέα μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή που λειτουργεί σε συνέχεια του χώρου της μεγάλης δεξαμενής.
Εσωτερικά, το κτίριο χαρακτηρίζεται από δύο περιοχές: την περιοχή των κολυμβητικών δεξαμενών (που περιλαμβάνει τα αποδυτήρια και τους συναφείς χώρους) και την περιοχή των χώρων υποδοχής και των επικουρικών χρήσεων (γυμναστήριο, γραφεία, εστιατόριο).
Στην πρώτη περιοχή η επιλογή των υλικών αφορούσε κυρίως στην αντοχή στην υγρασία, ενώ στη δεύτερη στην άνεση και στην προσαρμογή στη συγκεκριμένη χρήση.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου
Aρχιτεκτονική Μελέτη: Δ. Βασιλόπουλος & Συνεργάτες Ε.Ε.
Αρχιτέκτων: Διονύσιος Βασιλόπουλος   
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Στυλιανή Κολοβού, Αναστασία Αρτελάρη, Χρυσούλα Σουλιώτη, Γεώργιος Μαυρίδης, Ελένη Ορφανού, Ιωάννα Μπαλλή
Στατική Μελέτη: Γαιόραμα, Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε. - Σύμβουλος στατικών: Κωνσταντίνος Λιόντος
H/M Mελέτη: Α. Ασημάκης, Κ. Γεωργακόπουλος, Κ. Παπαποστόλου & Σία Ο.Ε.
Eπίβλεψη: Νίκος Μπιλίνης, Γεώργιος Βλάχος - Τεχνική υπηρεσία Δ.Α.Ε.Τ. 'Λουτράκι Α.Ε.'
Ειδικοί Σύμβουλοι: Διονύσιος Βασιλόπουλος, Γεώργιος Μαυρίδης, Πηγή Μπολέτη
Tεχνική Εταιρία Κατασκεύης: Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε., Υπεύθυνος έργου εργοληπτικής εταιρείας: Νίκος Μπιλίνης
Iδιοκτήτης: Δ.Α.Ε.Τ. 'Λουτράκι Α.Ε.' - (Δημοτική επιχείρηση Δήμου Λουτρακίου)
Tοποθεσία: Λουτράκι Κορινθίας
Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου: 5.318,69 m²
Xρόνος Μελέτης: 2006 - 2007 (οριστική μελέτη), 2007 - 2009 (μελέτη εφαρμογής)
Xρόνος Κατασκευής: 2007 - 2010
Φωτογραφίες: Ηλίας Χανδέλης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κλινική

Κλινική "emBIO"

Tο κτίριο μελετήθηκε για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του γυναικολογικού κέντρου "emBIO", το οποίο εξειδικεύεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Το κτίριο στεγάζει ιατρεία, εξεταστήρια, εργαστήρια ΙVF, τους απαραίτητους βοηθητικούς…
Η νέα πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία

Η νέα πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία

Η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία αποτελεί ένα έργο ορόσημο, τόσο για τη δημιουργία της στη συγκεκριμένη εποχή, όσο και για τη σημασία της πλήρους μεταμόρφωσής της μέσω της…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.