Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στον Βόλο

Το κτίριο τοποθετείται σε υποχώρηση 4 m από την οικοδομική γραμμή της κεντρικής αρτηρίας (υποχρεωτική πρασιά). Η κάτοψη έχει σχήμα "Γ", με μικρό ακάλυπτο χώρο στην εσωτερική γωνία του οικοπέδου, από τον οποίο εξασφαλίζεται ο φωτισμός του κεντρικού κλιμακοστασίου, ενώ το υπόγειο καταλαμβάνει το σύνολο του οικοπέδου. Κατακόρυφα φέροντα στοιχεία υπάρχουν μόνο στην εξωτερική και στην εσωτερική περίμετρο του κτιρίου, δίνοντας αφενός τη δυνατότητα ευελιξίας στην οργάνωση της κάτοψης και αφετέρου τη δυνατότητα υλοποίησης εσωτερικών αλλαγών σύμφωνα με τις μελλοντικές ανάγκες. Στο ισόγειο χωροθετείται ο διπλού ύψους χώρος υποδοχής, καθώς και ο χώρος διαλείμματος και εκδηλώσεων. Στους Α’, Β’, Γ’ ορόφους έχουν τοποθετηθεί οι αίθουσες διδασκαλίας των 12 - 15 ατόμων, ενώ στους Δ’ και Ε’ ορόφους τα γραφεία των ιδιοκτητών και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Το κτίριο εξυπηρετείται από κεντρικό σύστημα θέρμανσης - ψύξης τύπου εναλλάκτη θερμότητας με ανεμιστήρα (fan-coil). Οι εξωτερικές μονάδες είναι τοποθετημένες στο βατό δώμα και δεν είναι ορατές από τους περιμετρικούς δρόμους. Το κεντρικό κλιμακοστάσιο φωτίζεται μέσω ενός γυάλινου όγκου, ο οποίος το διασχίζει από το ισόγειο έως και τον Ε’ όροφο, και αποτελείται από γυαλί αμμοβολής, ενώ εσωτερικά έχει διαμορφωθεί δίκτυο σωλήνων φθορισμού.
Η φέρουσα κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα είναι εμφανής στις όψεις του κτιρίου, κυρίως στα κατακόρυφα στοιχεί και οι όψεις των μπαλκονιών - προβόλων στους τρεις ορόφους των αιθουσών διδασκαλίας έχουν επενδυθεί με ειδικό ξύλο τύπου parklex, δίνοντας την αίσθηση του ενιαίου όγκου. Το κτίριο "διαλύεται" στον Ε’ όροφο σε δύο ανεξάρτητους όγκους, με εμφανή μεταλλική κατασκευή, ενώ η επικάλυψη της μονόριχτης κεκλιμένης στέγης γίνεται από τιτανιούχο ψευδάργυρο.
 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κώστας Αδαμάκης, αρχιτέκτων μηχ., Κώστας Σαράντης, αρχιτέκτων μηχ.
Στατική μελέτη: Φίλιππος Σαμαράς, πολιτικός μηχ.
Η/Μ μελέτη: Δημήτρης Τραγουδάρας, μηχανολόγος μηχ., Ιωάννης Βαΐτσης, μηχανολόγος μηχ., Δημήτρης Ζημέρης, ηλεκτρολόγος μηχ.
Συνεργάτες: Απόστολος Χολέβας, πολιτικός μηχ. Τ.Ε., Γιάννης Κινατσίδης, πολιτικός μηχ.
Eπίβλεψη: Κώστας Αδαμάκης, αρχιτέκτων μηχ.
Ιδιοκτήτης: Γιώργος Λάνης
Τοποθεσία: Αναλήψεως και Κρίτσκη, Βόλος
Εμβαδό οικοπέδου: 310 m²
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 742 m²
Χρονολογία μελέτης: 2007
Χρονολογία κατασκευής: 2008 - 2009
Φωτογραφίες: Κώστας Θωμόπουλος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Πολυχώρος για παιδιά στα Ιωάννινα

Πολυχώρος για παιδιά στα Ιωάννινα

Ένας χώρος για παιχνίδι είναι πάντα ευπρόσδεκτος μέσα στο σύγχρονο αστικό ιστό. Έτσι, ένας πρώην βιομηχανικός χώρος μετατράπηκε σε ένα πολυλειτουργικό χώρο με ποικίλα χρώματα και υφές. Στα 450 τετραγωνικά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.