Τα νέα γραφεία της εταιρείας Triangle, στην Κόρινθο

To Triangle - Premium Financial Services αποτελεί έναν επαγγελματικό χώρο συνολικού εμβαδού 130 τ.μ. που φιλοξενεί την ομώνυμη νεοσύστατη επιχείρηση, αποτελούμενη από τρία μέλη. Η νέα εταιρία στεγάζεται σε κεντρικό εμπορικό κέντρο της Κορίνθου και βρίσκεται στον δεύτερο όροφο.
 
Η βασική σχεδιαστική αρχή άντλησε έμπνευση από το σύμβολο του τριγώνου, το οποίο συναντάμε μέσα στο χώρο, τόσο σε μεγάλη όσο και σε μικρότερες κλίμακες.
Η επιλογή του δυναμικού γεωμετρικού σχήματος έγινε από τη σχεδιαστική ομάδα και το τμήμα marketing της εταιρίας με στόχο να αναδειχθεί η ισχύς και η ισορροπία μέσω της ένωσης των τριών σημείων. Η ονοματοδοσία, η ανάπτυξη του branding καθώς και οι εφαρμογές λογότυπου συνδέθηκαν οργανικά με το σύμβολο και ολοκλήρωσαν την ταυτότητα του έργου.
 
Οι έντονες γραμμές του τριγώνου, εναρμονίζονται απόλυτα στο χώρο. Τα τρίγωνα δημιουργούνται άλλοτε νοητά, όπως συμβαίνει με την εφαρμογή του κρυφού φωτισμού στην οροφή του χώρου, είτε με εφαρμογή υλικών που διαφοροποιούνται στην επιφάνεια του  δαπέδου, καθρεφτίζοντας την συνθήκη της οροφής. Μεγαλύτερη ένταση δίνεται στο σημείο όπου ο τριγωνικός σχεδιασμός του δαπέδου συναντά τα γραφεία των χρηστών. Εκεί επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα από τη σύζευξη των υλικών, με τις υφές και τα υλικά να εναλλάσσονται τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κάθετο άξονα του χώρου.
 
Οι χώροι της εταιρίας αναπτύσσονται στους χώρους εργασίας και τους κοινόχρηστους χώρους.
 
Οι χώροι εργασίας, δηλαδή τα δύο γραφεία και ο χώρος συνεδριάσεων απελευθερωμένα από τους τοίχους, καταφέρνουν να συνδυάσουν τόσο τη συνεργασία και την διαφάνεια, όσο την απομόνωση και την ιδιωτικότητα. Οι αποθηκευτικοί χώροι, τοποθετούνται σε χαμηλό ύψος περιμετρικά των δύο χώρων, και με αυτόν τον τρόπο εντείνεται η αίσθηση ενιαίου και ταυτόχρονα λειτουργικού αναδεικνύοντας τη σχεδιαστική γραμμή.
 
Η ρεσεψιόν και ο χώρος αναμονής κατά την είσοδο, αποτελούν χώρους αποσυμπίεσης, καθώς το φυσικό στοιχείο γίνεται μέρος του συνόλου. Η δρύινη πλάτη,  η επενδυμένη ρεσεψιόν, που παραπέμπει σε φυσικό πέτρωμα , καθώς και τα φυτά, ισορροπούν και δημιουργούν μια οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα τόσο για τον χρήστη όσο και για τον επισκέπτη.
 
Η πρόταση ολοκληρώνεται μέσα από τα αντικείμενα που σχεδιαστήκαν και κατασκευαστήκαν για την εταιρία. Το έπιπλο της ρεσεψιόν, τα γραφεία των χρηστών, το τραπέζι του χώρου συνεδριάσεων(μαρμάρινη επιφάνεια), τα βοηθητικά τραπέζια του χώρου αναμονής, κ.α., αποτελούν όλα ειδικές κατασκευές, έχοντας ως σημείο αναφοράς το σύμβολο του τριγώνου, και με έναν συνδυασμό υλικών, που εναρμονίζονται τέλεια μέσα στο χώρο.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το εύρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Το βινυλικό δάπεδο έδωσε την ευελιξία τόσο στην τοποθέτηση όσο και στο χρόνο εφαρμογής του, ενώ τα πλακίδια μεγάλης κλίμακας, επεξεργάστηκαν από ειδικά συνεργεία, αφού οι γωνιές εφαρμογής δεν ακολουθούν τις συνηθισμένες μοίρες. Από την άλλη η εφαρμογή ξυλείας και η μαρμάρινη επιφάνεια του τραπέζιού, εξυψώνουν το χώρο και οδηγούν στην απολυτή ισορροπία μέσω του συνδυασμού, θερμών και ψυχρών φυσικών υλικών.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Dezone
Project Mng, Head Designer: Τάσος Χριστοφιλόπουλος / DEZONE
Project Architect: Ιωάννα Λισγάρα / DEZONE
Τοποθεσία: Κόρινθος
Φωτογράφιση: Voumvakis Architectural Photography

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο διοίκησης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Κτίριο διοίκησης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

H ιδιαιτερότητα της θέσης του οικοπέδου μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης προδιέγραφε τη σημασία και την κρισιμότητα της αρχιτεκτονικής επέμβασης. Bασικοί στόχοι του σχεδιασμού ήταν η ικανοποίηση των κριτηρίων…
Συγκρότημα κτιρίων γραφείων στην Αττική

Συγκρότημα κτιρίων γραφείων στην Αττική

Το τριώροφο συγκρότημα γραφείων, συνολικού εμβαδού 2.000 m², καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο και σχηματίζεται από δύο οικόπεδα που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες.Αντικείμενο της μελέτης ήταν η κατασκευή τριών κτιρίων γραφείων…
Κτίριο τράπεζας στην Αθήνα

Κτίριο τράπεζας στην Αθήνα

Στο πυκνοδομημένο κέντρο της πρωτεύουσας, σε ένα οικόπεδο 1600 μέτρων στη γωνία των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου, αποφασίστηκε να χτιστεί το νέο κτίριο διοίκησης της Τράπεζας Πίστεως. Το οικόπεδο προέκυψε…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.