Τα νέα γραφεία της εταιρείας Triangle, στην Κόρινθο

To Triangle - Premium Financial Services αποτελεί έναν επαγγελματικό χώρο συνολικού εμβαδού 130 τ.μ. που φιλοξενεί την ομώνυμη νεοσύστατη επιχείρηση, αποτελούμενη από τρία μέλη. Η νέα εταιρία στεγάζεται σε κεντρικό εμπορικό κέντρο της Κορίνθου και βρίσκεται στον δεύτερο όροφο.
 
Η βασική σχεδιαστική αρχή άντλησε έμπνευση από το σύμβολο του τριγώνου, το οποίο συναντάμε μέσα στο χώρο, τόσο σε μεγάλη όσο και σε μικρότερες κλίμακες.
Η επιλογή του δυναμικού γεωμετρικού σχήματος έγινε από τη σχεδιαστική ομάδα και το τμήμα marketing της εταιρίας με στόχο να αναδειχθεί η ισχύς και η ισορροπία μέσω της ένωσης των τριών σημείων. Η ονοματοδοσία, η ανάπτυξη του branding καθώς και οι εφαρμογές λογότυπου συνδέθηκαν οργανικά με το σύμβολο και ολοκλήρωσαν την ταυτότητα του έργου.
 
Οι έντονες γραμμές του τριγώνου, εναρμονίζονται απόλυτα στο χώρο. Τα τρίγωνα δημιουργούνται άλλοτε νοητά, όπως συμβαίνει με την εφαρμογή του κρυφού φωτισμού στην οροφή του χώρου, είτε με εφαρμογή υλικών που διαφοροποιούνται στην επιφάνεια του  δαπέδου, καθρεφτίζοντας την συνθήκη της οροφής. Μεγαλύτερη ένταση δίνεται στο σημείο όπου ο τριγωνικός σχεδιασμός του δαπέδου συναντά τα γραφεία των χρηστών. Εκεί επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα από τη σύζευξη των υλικών, με τις υφές και τα υλικά να εναλλάσσονται τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κάθετο άξονα του χώρου.
 
Οι χώροι της εταιρίας αναπτύσσονται στους χώρους εργασίας και τους κοινόχρηστους χώρους.
 
Οι χώροι εργασίας, δηλαδή τα δύο γραφεία και ο χώρος συνεδριάσεων απελευθερωμένα από τους τοίχους, καταφέρνουν να συνδυάσουν τόσο τη συνεργασία και την διαφάνεια, όσο την απομόνωση και την ιδιωτικότητα. Οι αποθηκευτικοί χώροι, τοποθετούνται σε χαμηλό ύψος περιμετρικά των δύο χώρων, και με αυτόν τον τρόπο εντείνεται η αίσθηση ενιαίου και ταυτόχρονα λειτουργικού αναδεικνύοντας τη σχεδιαστική γραμμή.
 
Η ρεσεψιόν και ο χώρος αναμονής κατά την είσοδο, αποτελούν χώρους αποσυμπίεσης, καθώς το φυσικό στοιχείο γίνεται μέρος του συνόλου. Η δρύινη πλάτη,  η επενδυμένη ρεσεψιόν, που παραπέμπει σε φυσικό πέτρωμα , καθώς και τα φυτά, ισορροπούν και δημιουργούν μια οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα τόσο για τον χρήστη όσο και για τον επισκέπτη.
 
Η πρόταση ολοκληρώνεται μέσα από τα αντικείμενα που σχεδιαστήκαν και κατασκευαστήκαν για την εταιρία. Το έπιπλο της ρεσεψιόν, τα γραφεία των χρηστών, το τραπέζι του χώρου συνεδριάσεων(μαρμάρινη επιφάνεια), τα βοηθητικά τραπέζια του χώρου αναμονής, κ.α., αποτελούν όλα ειδικές κατασκευές, έχοντας ως σημείο αναφοράς το σύμβολο του τριγώνου, και με έναν συνδυασμό υλικών, που εναρμονίζονται τέλεια μέσα στο χώρο.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το εύρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Το βινυλικό δάπεδο έδωσε την ευελιξία τόσο στην τοποθέτηση όσο και στο χρόνο εφαρμογής του, ενώ τα πλακίδια μεγάλης κλίμακας, επεξεργάστηκαν από ειδικά συνεργεία, αφού οι γωνιές εφαρμογής δεν ακολουθούν τις συνηθισμένες μοίρες. Από την άλλη η εφαρμογή ξυλείας και η μαρμάρινη επιφάνεια του τραπέζιού, εξυψώνουν το χώρο και οδηγούν στην απολυτή ισορροπία μέσω του συνδυασμού, θερμών και ψυχρών φυσικών υλικών.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Dezone
Project Mng, Head Designer: Τάσος Χριστοφιλόπουλος / DEZONE
Project Architect: Ιωάννα Λισγάρα / DEZONE
Τοποθεσία: Κόρινθος
Φωτογράφιση: Voumvakis Architectural Photography

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Συγκρότημα γραφείων στο Μαρούσι

Συγκρότημα γραφείων στο Μαρούσι

Στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση συγκροτήματος γραφείων στην είσοδο του Δήμου Aμαρουσίου, δόθηκε η ευκαιρία στους μελετητές να εκφράσουν τις απόψεις τους τόσο σχετικά με τη μορφή που πρέπει…
Διαμόρφωση τρισδιάστατης όψης με κινητές ξύλινες παλέτες σε κτίριο γραφείων στη Γλυφάδα

Διαμόρφωση τρισδιάστατης όψης με κινητές ξύλινες παλέτες σε κτίριο γραφείων στη Γλυφάδα

Το κτίριο επί της οδού Γούναρη στη Γλυφάδα είχε μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο με το φέροντα οργανισμό υλοποιημένο. Από τους αρχιτέκτονες ζητήθηκε να δοθεί μια νέα μορφή και…
Διαμόρφωση γραφείων στο Γκάζι

Διαμόρφωση γραφείων στο Γκάζι

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η δημιουργία των κεντρικών γραφείων της εταιρείας ONLINESALES στην Αθήνα, στην περιοχή του Κεραμεικού, στο Γκάζι. Το σύνθετο κτιριολογικό πρόγραμμα της εταιρείας ως "Customer Experience Provider"…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.