Νέα γραφεία της Bayer Hellas AG

Το έργο αφορά τη μετεγκατάσταση των γραφείων της BAYER HELLAS AG σε υφιστάμενο κτίριο γραφείων στο Μαρούσι, επιφανείας 1.140 m2.
Οι βασικές αρχές σχεδιασμού είχαν ως στόχο την μεταμόρφωση του τρόπου εργασίας ενσωματώνοντας τις νέες διεθνείς τάσεις για τους εργασιακούς χώρους, όπου επιβάλλεται η συναισθηματική ενίσχυση της εργασιακής καθημερινότητας.
Κοινή επιθυμία των μελετητών και της εταιρείας ήταν να επιταχύνουμε την προσπάθεια της Bayer Hellas AG για ευελιξία, αποδοτικότητα και βιωσιμότητα εισάγοντας εναλλακτικές λύσεις για την εργασία στο χώρο του γραφείου και επιπλέον να ενισχύσουμε τη θέση της Bayer Hellas AG, ως εργοδότη επιλογής, σύμφωνα με τους στόχους του Next Normal Office Concept (NNOC - BAYER).
Κύριος στόχος ήταν η δημιουργία ενός μοναδικού χώρου εργασίας όπου:
- ο εργαζόμενος αισθάνεται όμορφα και οικεία,
- ο χώρος είναι υποδεκτικός, προκλητικός και εναλλακτικός
- επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά,
- υποστηρίζει τη συνεργασία, την επικοινωνία και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των συναδέλφων,
- ενισχύει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία,
- βοηθά την εταιρεία να προσελκύσει και να διατηρήσει τους καλύτερους υπαλλήλους,
- o εργασιακός χώρος είναι ένα μέρος όπου ο καθένας είναι περήφανος να φέρνει επισκέπτες.
O σχεδιασμός των νέων γραφείων της Bayer Hellas AG σηματοδοτεί τη μετάβαση της εταιρείας σε αυτό τον νέο ευέλικτο τρόπο εργασίας, όπου ο χώρος του γραφείου γίνεται το κέντρο της εταιρικής κοινότητας.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία χώρων πολλαπλών και διαφορετικών εναλλακτικών χρήσεων, με την ενίσχυση των χρωμάτων και των διαφορετικών κατασκευαστικών υλικών και την δημιουργία πράσινων ζωνών που ενισχύουν την βιοφιλία και την ευεξία των εργαζομένων και των επισκεπτών.
Η κίνηση στον χώρο οργανώνεται γύρω από έναν πυρήνα κλειστών χώρων συναντήσεων και συγκέντρωσης, ενώ οι ανοικτές θέσεις εργασίας τοποθετούνται παράλληλα στις όψεις του κτιρίου για την εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού.
Μια ευέλικτη μεταλλική κατασκευή που διατρέχει την οροφή και το δάπεδο του χώρου, συνδέει οπτικά τις δύο πλευρές εκατέρωθεν του πυρήνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλαπλές οπτικές και χρηστικές λειτουργικές ενότητες, με την ανάρτηση φυτών όταν «τρέχει» στην οροφή του χώρου ή την ενσωμάτωση χρηστικών λειτουργιών (πίνακες γραφής, γραφειακός εξοπλισμός) όταν είναι κατακόρυφη στον χώρο.
Oι θέσεις εργασίας εναλλάσσονται με ανοιχτούς χώρους συνεργασίας και καθιστικά, banquettes, ψηλούς πάγκους εργασίας και phone booths για να παρέχουν πολλαπλές δυνατότητες εργασίας. Το μεγάλο lounge στο χώρο εισόδου και υποδοχής, μετατρέπεται εύκολα στο townhall της εταιρείας, όταν υπάρχει ανάγκη μεγάλων συναθροίσεων. Η υλικότητα δίνει έμφαση στα οικολογικά υλικά, στην ακουστική άνεση, στην οπτική σύνδεση ανοιχτών και κλειστών χώρων και στην αίσθηση του ανήκειν.
Τα νέα γραφεία της Bayer Hellas AG αποτελούν ένα πεδίο διερεύνησης των τρόπων που ο σχεδιασμός μπορεί να ενισχύσει τη συνεργασία και να ανταποκριθεί σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό τοπίο.

 

 

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:

Tsolakis Architects
Υπεύθυνος έργου:
Ιωάννα Παπαματθαίου
Ομάδα μελέτης:
Αναστασία Μπεκιάρη, Αγγελική Χρησίμου, Ελένη Παναγιωτοπούλου
Η/Μ μελέτη:
Κωνσταντίνος Σουρίλας, μηχανολόγος μηχανικός
Σύμβουλος ακουστικής:
Γιώργος Χατζηγεωργίου, πολιτικός μηχανικός - μηχ/κός σύμβουλος ακουστικής
Μελέτη φωτισμού:
HUB Lighting & Innovation KAFKAS
Κατασκευή έργου:
QProject Τεχνική - Συμβουλευτική M.E.Π.Ε.
Φωτογράφηση:
Παναγιώτης Βουμβάκης

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων & κατοικιών στα Χανιά

Συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων & κατοικιών στα Χανιά

Το κτιριακό συγκρότημα στεγάζει καταστήματα, γραφεία, κατοικίες και υπόγειο πενταώροφο χώρο στάθμευσης. Στόχοι του σχεδιασμού ήταν να ενταχθεί ομαλά στον αστικό ιστό και να ανταποκριθεί στο κτιριακό πρόγραμμα, εκφράζοντας σύγχρονες…
''The Piraeus Project'', ανακαίνιση γραφείων τεχνικής ναυπηγικής εταιρείας στον Πειραιά

''The Piraeus Project'', ανακαίνιση γραφείων τεχνικής ναυπηγικής εταιρείας στον Πειραιά

Το έργο αφορά στην πλήρη ανακαίνιση των νέων γραφείων μιας τεχνικής ναυπηγικής εταιρείας στον Πειραιά.Ως προς τις σχεδιαστικές / αρχιτεκτονικές επιλογές μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε το γεγονός πως θέλαμε να αποδώσουμε…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.