Κτίριο γραφείων στο Κίτι Κύπρου

Τα νέα γραφεία της Σ.Π.Ε. Συνεργασίας των χωριών Κιτίου, Περβολιών, Τερσεφάνου και Μενεού έχουν ανεγερθεί στο Κίτι της επαρχίας Λάρνακας, σε τεμάχιο που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του οικισμού και γειτνιάζουν με τις εμπορικές εγκαταστάσεις της εταιρίας, και το σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου της περιοχής.
Το κτίριο τοποθετείται παράλληλα προς τον κεντρικό δρόμο, απέναντι από το σχολείο, δημιουργώντας τόσο μια πύκνωση της παρουσίας δημοσίων κτιρίων, όσο και ένα απαιτούμενο φράγμα για την εκατέρωθεν όχληση. Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται από μεγάλο εσωτερικό πεζόδρομο που συνδέει το νέο κτίριο με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρίας και τον χώρο στάθμευσης και πρασίνου που δημιουργείται.
Οι διάφορες λειτουργίες του κτιρίου διατάσσονται σε διακριτές ενότητες γύρω από τον κεντρικό διώροφο χώρο της εισόδου, ώστε να διασφαλίζεται η ανεξάρτητη λειτουργία της Συνεργατικής σε σχέση με τις άλλες εκδηλώσεις. Χώρος συναλλαγών με γραφεία και καφετέρια τοποθετούνται στο ισόγειο και οι αίθουσες διαλέξεων και συνεδριάσεων της επιτροπής στον όροφο. Αποθήκες, χώροι αρχειοθέτησης και o server έχουν τοποθετηθεί στο υπόγειο.
Οι κινήσεις και η εσωτερική λειτουργία του κτιρίου προβάλλονται και στις όψεις του που κατασκευάζονται από ανεπίχριστο σκυρόδεμα, υαλοστάσια αλουμινίου και δομικά υαλοστάσια διπλού προφίλ.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ποιότητα του φυσικού και τεχνητού φωτισμού, ανάλογα με τη λειτουργία του κάθε χώρου. Στο ισόγειο οι περσίδες από ανεπίχριστο σκυρόδεμα και ξύλο σκιάζουν τα μεγάλα ανοίγματα, αφήνοντας το φυσικό φως να εισέρχεται στο εσωτερικό, χωρίς να εμποδίζουν την οπτική επαφή του μέσα με το έξω. Η απόλυτη διαφάνεια των χώρων του ισογείου εναλλάσσεται με τις ελεγχόμενες φυγές των ανοιγμάτων του ορόφου, μέσα στο διάχυτο φως της ημιδιαφάνειας του υαλοστασίου διπλού προφίλ.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: afxentiou|mougiakos|stasinopoulou_architects Νεκτάριος Αυξεντίου, Ανάργυρος Μουγιάκος, Ζωή Στασινοπούλου
Στατική μελέτη: Λεωνίδας Ιωάννου
Η/Μ μελέτη: Akritas Consulting Engineers
Επίβλεψη: Νεκτάριος Αυξεντίου
Συνεργάτες: Αντρέας Ονουφρίου
Κατασκευή: Καλλής Λυσιώτης ΛΤΔ
Ιδιοκτήτης: ΣΠΕ Συνεργασίας
Τοποθεσία: Κίτι, επαρχία Λάρνακας, Κύπρος
Εμβαδό: 1000 m²
Χρόνος μελέτης: 2005-2006
Χρόνος κατασκευής: 2007-2009
Φωτογραφίες Ανάργυρος Μουγιάκος

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων στο Mαρούσι

Κτίριο γραφείων στο Mαρούσι

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στο Μαρούσι, ένα δρόμο που λόγω της γειτνίασης με τη Λεωφόρο Κηφισίας και την Αττική Οδό μεταμορφώνεται ραγδαία σε αρτηρία με κτίρια…
Εκθεσιακός χώρος στο Μαρούσι

Εκθεσιακός χώρος στο Μαρούσι

Πρόκειται για εμπορική έκθεση επάνω σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η ενίσχυση της εμπορικής παρουσίας. Κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε να επιτευχθεί με τη μεγιστοποίηση της διαφάνειας του…
Συγκρότημα κτιρίων γραφείων στην Kηφισιά

Συγκρότημα κτιρίων γραφείων στην Kηφισιά

Tα δυο από τα τρία κτίρια είναι πενταώροφα. Στο ισόγειό τους λειτουργούν καταστήματα, τράπεζες και εστιατόριο και στους ορόφους γραφεία.Tο τρίτο είναι τετραώροφο και γειτνιάζει με το νοσοκομείο KAT. Γι’αυτό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.