Κτίριο γραφείων & εργαστηρίων στην Αττική Oδό

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ και β’ όροφο. Η αρχική του χρήση ήταν βιομηχανική και τελευταία λειτουργούσε ως βιομηχανία παραγωγής αρτοποιημάτων. Στη σημερινή του μορφή λειτουργεί ως ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας και προώθησης κρυστάλλων όρασης της εταιρείας AMVIS A.E. και διαθέτει τους αναγκαίους χώρους αποθήκευσης και γραφείων. Από το αρχικό κτίριο διατηρήθηκε μόνον ο φέρων οργανισμός, ο οποίος ενισχύθηκε, ώστε να γίνει στατικά επαρκής και να δεχθεί προσθήκη ορόφου. Προστέθηκε β’ όροφος στο βόρειο τμήμα του παλαιού κτιρίου, ενώ στην ανατολική όψη δημιουργήθηκε νέα κύρια είσοδος σε εσοχή. Έτσι, έγινε μια πλήρης μορφολογική ανάπλαση των όγκων του κτιρίου.
Το νέο κέλυφος κατασκευάστηκε από τοιχοποιία με ανοίγματα, σε συνδυασμό με υαλοπέτασμα, ώστε οι αναλογίες του κτιρίου να προσαρμοστούν στην ανθρώπινη κλίμακα.
Στο χώρο υποδοχής της κύριας εισόδου δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κεντρικός διώροφος χώρος που περιλαμβάνει δύο από τα τέσσερα νέα κλιμακοστάσια του κτιρίου. Ο χώρος αυτός λειτουργεί ως πόλος συγκέντρωσης των συνεργατών της εταιρείας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αισθητική και λειτουργική ενοποίηση του ισογείου με τον α’ όροφο. Περιμετρικά από αυτόν χωροθετήθηκαν οι αποθήκες διακίνησης και οι εργαστηριακοί χώροι του ομίλου. Στην περίμετρο του ορόφου έχουν διαταχθεί οι χώροι γραφείων, ενώ στο κέντρο του οι αίθουσες συσκέψεων, οι οποίες δέχονται φυσικό φωτισμό μέσω skylights. Ο β’ όροφος στεγάζει το εστιατόριο προσωπικού και την προβλεπόμενη επέκταση των χώρων γραφείων και των εργαστηριακών χώρων.
Στα εσωτερικά δάπεδα χρησιμοποιήθηκαν πλακίδια και χυτό βοτσαλωτό με ανοξείδωτα κορδόνια και καμένο γρανίτη. Οι ψευδοροφές είναι από ανθυγρή γυψοσανίδα και ορυκτές ίνες και τα διαχωριστικά από διπλό γυαλί με εσωτερικές ρυθμιζόμενες περσίδες, σε συνδυασμό με πετάσματα γυψοσανίδας. Tο κεντρικό κλιμακοστάσιο και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, καμένο γρανίτη και κρύσταλλο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη - Επίβλεψη: Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε.
Στατική Μελέτη: Μ. Π. Χρονόπουλος, Α. Α. Σοφοκλέους
Η/Μ Μελέτη: Ν. Β. Καβουλάκος
Κατασκευή: ΔΡΙΤΣΑΣ - ΜΠΕΡΙΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.
Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου: 5.000 m²
Χρόνος Κατασκευής: 2003 - 2005
Φωτογραφίες: Γ. Δημότσης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων  στην Αθήνα

Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Το συγκρότημα βρίσκεται στη Λ. Κηφισού κι αποτελείται από δύο κτίρια. Το κυρίως κτίριο είναι τριώροφο και περιλαμβάνει χώρους γραφείων. Το βοηθητικό κτίριο είναι διώροφο και περιλαμβάνει χώρους συντήρησης και…

"Follow the light", γραφεία πολυεθνικής στην Αθήνα

Το project αφορούσε την μετεγκατάσταση της πολυεθνικής εταιρείας Millward Brown (διεθνείς έρευνες αγοράς) σε νέο χώρο στην οδό Μιχαλακοπούλου στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην Αθήνα.Ο νέος χώρος 400 m² αναπτυγμένος…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.