"Eos urban villa", ανακατασκευή και εσωτερικός σχεδιασμός κατοικίας

Η ιδιωτική κατοικία "Eos Urban Villa" χωροθετείται σε μία από τις πιο πράσινες περιοχές της Αθήνας, στο Παλαιό Ψυχικό. Αρχικά, αποτέλεσε πρεσβευτική κατοικία και, έπειτα, παρέμεινε αχρησιμοποίητη για κάποιο διάστημα. Ζητούμενο από τους ιδιοκτήτες ήταν ο επανασχεδιασμός της, με τρόπο που να διατηρούνται τα βασικά στοιχεία του αρχικού σχεδιασμού, αλλά ταυτόχρονα να ενσωματώνουν μια πιο ελκυστική εικόνα, με στόχο την ανάδειξη του ακινήτου σε αντικείμενο ενδιαφέροντος για νέους χρήστες.

Η κατοικία διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα και καταλαμβάνει 700 m2. Στην είσοδο, το αίθριο οδηγεί στο καθιστικό και στην τραπεζαρία. Τα επιλεγμένα έπιπλα, χαμηλού ύψους, προσφέρουν θέα προς τον κήπο και την πισίνα. Οι συγκεκριμένες περιοχές οριοθετούνται από την επανασχεδιασμένη εστία διπλής όψης, με μαρμάρινα και μεταλλικά στοιχεία. Το ισόγειο συμπληρώνεται από την ευρύχωρη κουζίνα. Η σκάλα οδηγεί σε ένα επίπεδο, όπου βρίσκονται τέσσερα υπνοδωμάτια, καθένα από τα οποία διαθέτει λουτρό και βεστιάριο. Στον υψηλότερο όροφο βρίσκεται το κύριο υπνοδωμάτιο και ο χώρος γραφείου με μία περιμετρική βεράντα.

Βασικό αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η πλήρης ανακατασκευή σημείων της κατοικίας, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση όλης της επίπλωσης και διακόσμησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο λουτρό του κύριου υπνοδωματίου, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν μεγάλων διαστάσεων πλακίδια, μαρμάρινης υφής, με συνεχιζόμενα νερά σε χρωματισμούς λευκού και μαύρου. Παράλληλα, το καμπύλο κούφωμα στο χώρο του ντους, η συνύπαρξη μπανιέρας ελεύθερης τοποθέτησης και η ειδική κατασκευή πάγκου με δύο νιπτήρες συμβάλλουν στην απόδοση μίας αίσθησης πολυτέλειας. Στο χώρο της κουζίνας διαμορφώθηκε, μέσω ενός μεγάλου γωνιακού καναπέ και αποθηκευτικών χώρων, η "καθημερινή" τραπεζαρία. Ο επανασχεδιασμός του εξωτερικού χώρου είχε ως στόχο τη διασφάλιση λειτουργικότητας για τους χρήστες, εξασφαλίζοντας επαρκή χώρο κυκλοφορίας γύρω από την πισίνα, την τραπεζαρία και το υπαίθριο ντους, με στόχο να παρέχει στιγμές χαλάρωσης, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό επίπεδο ιδιωτικότητας.

Το ύφος του εσωτερικού προσεγγίστηκε με σύγχρονο στυλ και στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο σε στοιχεία και έπιπλα, που κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία. Ο καμβάς των ανοιχτόχρωμων τοίχων και των ξύλινων πατωμάτων και των πορτών εμπλουτίστηκε με αποχρώσεις του γκρι, στο θερμότερο φάσμα του, χρησιμοποιώντας αρκετές πινελιές μαύρου και ισχυρά διακοσμητικά στοιχεία. Το μεγαλύτερο μέρος των επίπλων έχει σχεδιαστεί από την ομάδα μελέτης, χρησιμοποιώντας απλές, μοντέρνες γραμμές και φυσικούς χρωματισμούς, με έμφαση στη λειτουργικότητα. Υφές από ξύλο, μάρμαρο, μέταλλο και υφάσματα από βαμβάκι και βελούδο ζωντανεύουν το χώρο και ενισχύουν τη συνολική αίσθηση κομψότητα της κατοικίας.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Σχεδιασμός, επίβλεψη, κατασκευή:
3nk engineers & architects
Ομάδα αρχιτεκτονικής μελέτης & interior design:
Βάλια Γάτσιου, Εύη Στυλιανίδη
Τοποθεσία:
Παλαιό Ψυχικό
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
700 m2
Χρόνος μελέτης:
2018
Χρόνος κατασκευής:
2019
Παρουσίαση:
3nk engineers & architects
Φωτογραφίες:
Ανδρέας Μάρκου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στο Καβούρι (Α)

Κατοικία στο Καβούρι (Α)

Ένα επίπεδο επάνω σε ένα πευκόφυτο λόφο, η δημιουργία σκιάς και τρία πλαίσια από σκυρόδεμα οργανώνουν τη θέα προς τη θάλασσα, σε ένα τυπικό μεσογειακό τοπίο.Πρόκειται για μια κατοικία, στα…
Μία κατοικία στην Πάρο σε αρμονία με το τοπίο

Μία κατοικία στην Πάρο σε αρμονία με το τοπίο

Μια κατοικία, ίδια η Πάρος, στην οποία και βρίσκεται, με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μοντέρνο, το εντυπωσιακό και την απλότητα. Μια κατασκευή, που δε φωνάζει, αλλά "ψιθυρίζει"…

"The wedge house" μονοκατοικία στο Ντράφι

Η μονοκατοικία "Wedge" βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Αθήνας, στην ορεινή και γεμάτη πεύκα περιοχή του Πικερμίου, με το τοπωνύμιο Ντράφι. Το οικόπεδο είχε κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά, που δημιούργησαν ιδιαίτερες…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.