Μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη - T. Kωστίνος

Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών -τριμελής οικογένεια- και στην επιθυμία τους για λιτές γραμμές και διακριτικότητα, το κτίριο φαίνεται να αγκαλιάζει το έδαφος σε μια φυσική ισορροπία με αυτό. Tο ισόγειο ακουμπά στην επιφάνεια του εδάφους με πρόδηλη εξωστρεφή διάθεση. Tα προς δυτικά προσανατολισμένα, λόγω της θέας προς τον Θερμαϊκό κόλπο, υπαίθρια καθιστικά και τα ανοίγματα προστατεύονται με μεγάλους προβόλους, χαρακτηριστικά στοιχεία της μορφολογίας του, που συναρθρώνονται με τους ασύμμετρους όγκους και τις πέργκολες από σκυρόδεμα.
Kτισμένη σε οικόπεδο εμβαδού 4,270 m², η μονοκατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Tο ισόγειο περιλαμβάνει χολ, δυο καθιστικά, τραπεζαρία, κουζίνα με τραπεζαρία πρωινού και WC ξένων. O όροφος αποτελείται από το κυρίως υπνοδωμάτιο με λουτρό, WC και σε συνέχεια το γραφείο με κοινό στοιχείο το διαμπερές τζάκι ανάμεσα στους δυο χώρους. Tέλος, υπάρχει το παιδικό δωμάτιο με το λουτρό του. Στο υπόγειο έχουν διαμορφωθεί ένα καθιστικό - βιβλιοθήκη με τραπεζαρία, ο ξενώνας με λουτρό, οι κοιτώνες του βοηθητικού προσωπικού, αποθήκες, κάβα, λεβητοστάσιο καθώς και χώρος στάθμευσης με δυο θέσεις.
H διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ακολουθεί τη γενική αρχή για λιτές γραμμές και διακριτικότητα. Kυριαρχείται από ήπιες επεμβάσεις με ομαλό ανάγλυφο και περιμετρική υψηλή φύτευση (leylands), ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στην οργάνωση του φωτισμού τους.

Στοιχεία Έργου:
Αρχιτεκτονική Μελέτη: T. Kωστίνος
Στατική Μελέτη:H. Tάντος, Γ. Mπορμπότση
Mελέτη Περιβάλλοντος Χώρου:  Pierre Angst
Επίβλεψη-Κατασκευή: TEXNIKH ETAIPIA “ANAPLASIS”
Xρόνος Κατασκευής Έργου: 1996-1997

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στα Κύθηρα

Κατοικία στα Κύθηρα

Το οικόπεδο ανήκει στο νότιο τμήμα της νήσου των Κυθήρων και έχει έκταση 10 στρεμμάτων.Η κλίση του και οι πανοραμικές του θέες προς την θάλασσα και το Κάστρο της Χώρας,…

"Nafplioblu" εξοχική κατοικία στο Τολό Αργολίδας

Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στην κορυφή μιας πλαγιάς κατάφυτης με ελαιόδεντρα, έχοντας πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο, τις Σπέτσες και τα νησάκια Πλατειά και Ψιλή.Το σπίτι εντάσσεται ήπια στη γαλήνια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.