Κατοικία στο Καβούρι (Α)

Ένα επίπεδο επάνω σε ένα πευκόφυτο λόφο, η δημιουργία σκιάς και τρία πλαίσια από σκυρόδεμα οργανώνουν τη θέα προς τη θάλασσα, σε ένα τυπικό μεσογειακό τοπίο.
Πρόκειται για μια κατοικία, στα περίχωρα της Αθήνας, με θέα στο νότο και στη θάλασσα. Αυτή η θέα, η προσέγγισή της, η οργάνωση του τρόπου πρόσληψής της, αποτελούν κεντρικά σημεία στην όλη σύνθεση.
Ο κυρίως ελεύθερος χώρος του σπιτιού μαζί με την πισίνα αποτελούν το κέντρο της σύνθεσης. Όλοι οι χώροι της κατοικίας, τόσο αυτοί με δημόσιο, όσο και εκείνοι με ιδιωτικό χαρακτήρα, διατάσσονται στην περίμετρο του κέντρου - αυλής.
Μετά την είσοδο, εγκάρσια στον άξονα που οδηγεί στους πιο ιδιωτικούς χώρους του σπιτιού, βρίσκεται το καθιστικό σε άμεση επαφή με τη θέα της θάλασσας διά μέσου της νότιας όψης του. Στην περιοχή των ιδιωτικών χώρων διατάσσονται τα υπνοδωμάτια, σε υψηλότερη στάθμη κατά ένα μέτρο από το επίπεδο της κεντρικής αυλής, πετυχαίνοντας έτσι ιδιωτικότητα και καλύτερη πρόσβαση στη θέα. Τα υπνοδωμάτια, σε διακριτούς όγκους μεταξύ τους, αφήνουν φυγές και προς τα βόρεια, στη θέα του λόφου. Στα βόρεια δημιουργείται μια μικρότερη αλλά σαφώς μεγαλύτερης ιδιωτικότητας αυλή, που εξυπηρετεί την κουζίνα και το καθημερινό.
Στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται χώροι αναψυχής, αποθήκες και εγκαταστάσεις.
Τα υλικά, ανεπίχριστο σκυρόδεμα, επίχρισμα, ξύλο και αλουμίνιο, χρησιμοποιούνται κατά το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους μορφή, διατηρώντας τις ποιότητές τους.

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διώροφο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Διώροφο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Το διαμέρισμα καταλαμβάνει το ισόγειο και τον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας που σχεδίασαv οι αρχιτέκτονες στη Νέα Σμύρνη.Η ιδιωτικότητα του διαμερίσματος από το δρόμο και από τη γειτονική ράμπα του…
Kατοικία στην Aττική

Kατοικία στην Aττική

H κατοικία βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή της Aττικής, κτισμένη σε επικλινές οικόπεδο με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ενδιαφέρουσα θέα προς τη θάλασσα.ΠεριγραφήH διάσπαση της μεγάλης κτιριακής μάζας που προκύπτει από το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.