Κατοικία στο Αλεποχώρι

Η αυτόνομη εξοχική κατοικία του πρώτου ορόφου αποτελεί τμήμα μονώροφου κτιρίου με αυλή στην περιοχή του Αλεποχωρίου Μεγάρων. Σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τον Κορινθιακό κόλπο, η θέση του κτιρίου επιτρέπει την οπτική επαφή με την θάλασσα και τα Γεράνια όρη από το ύψος του Α ορόφου . Η ομάδα της DEZONE κλήθηκε να επεκτείνει και να ανακαινίσει τους υφιστάμενους χώρους των 46 m² δημιουργώντας μία αυτόνομη εξοχική κατοικία 90 m² που θα χρησιμοποιεί η ιδιοκτήτρια οικογένεια κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Η επέκταση των χώρων σχεδιάστηκε στις υφιστάμενες βεράντες της κατοικίας με γνώμονα την θέα προς την θάλασσα και το βουνό αντίστοιχα. Τα μεγάλα ανοίγματα στις προσθήκες και η χρήση των φυσικών υλικών αποδομούν τα όρια εξωτερικού και εσωτερικού χώρου κάνοντας ταυτόχρονα την κατοικία ευέλικτη στις εναλλαγές των εποχών. Ο χώρος του καθιστικού και της τραπεζαρίας τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προέκταση της βεράντας, ενώ τους χειμερινούς μήνες το τζάκι και η φυσική πέτρα προσδίδουν μία αίσθηση ζεστασιάς. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί τα φυσικά ξύλα, οι επενδύσεις πέτρας και τα έπιπλα φέρνουν την αύρα της θάλασσας και του βουνού στον χώρο παρουσιάζοντας ταυτόχρονα έναν σύγχρονο και ελκυστικό χαρακτήρα.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: DEZONE
Αρχιτεκτονική επίβλεψη και σχεδιασμός: Τάσος Χριστοφιλόπουλος / DEZONE
Συνεργάτης αρχιτέκτονας: Γιώργος Λέκκας / DEZONE
Φωτογραφία: Voumvakis Architectural Photography

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στο Άνω Κουφονήσι

Κατοικία στο Άνω Κουφονήσι

Ο ευνοϊκός προσανατολισμός του οικοπέδου σε συνδυασμό με τα έντονα μορφολογικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων αποτέλεσε την αφετηρία στη μελέτη. Με τη θάλασσα στο νότο, η κατοικία διαρθρώνεται γύρω…
Κατοικία στην Αθήνα

Κατοικία στην Αθήνα

Η μορφή του κτιρίου έχει υπαγορευτεί από το σχήμα του οικοπέδου, από την επιθυμία για πλήρη εκμετάλλευση των όρων δόμησης, και από τον προσανατολισμό, αλλά συνειδητά παραμένει απλή, δίνοντας την…
Ανακαίνιση διαμερίσματος:

Ανακαίνιση διαμερίσματος: "The cozy apartment"

Το έργο είναι αποτέλεσμα ριζικού επανασχεδιασμού υφιστάμενου διαμερίσματος εμβαδού 125 m². Οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν την «αναγέννηση» του διαμερίσματος και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο χώρο που να αποπνέει αισθητική…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.