Κατοικία στη Bούλα Aττικής

Η κατοικία βρίσκεται στη Βούλα και αποτελεί τμήμα ενός συνόλου δύο κατοικιών με ανεξάρτητη λειτουργία. Το οικόπεδο είναι γωνιακό με ήπια κλίση.
Ο κτιριακός όγκος τοποθετήθηκε προς την πλευρά του δρόμου, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο κήπο στο πίσω μέρος του οικοπέδου. Αναπτύσσεται σε τέσσερα συνολικά επίπεδα, ένα υπόγειο και τρία ανωδομής.
Η είσοδος της κατοικίας γίνεται από το πλάι, στη μέση του κτιρίου. Οι χώροι διημέρευσης αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, καταλαμβάνοντας όλο το ισόγειο και σχηματίζοντας στην κάτοψη ένα “Π”, που αγκαλιάζει τη σκάλα και τον ανελκυστήρα. Ο χώρος του καθιστικού βρίσκεται ελαφρά χαμηλότερα από το επίπεδο της εισόδου και της τραπεζαρίας και έχει ύψος δύο ορόφων, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες προσφέρουν άπλετο φυσικό φως. Έχει θέα στη μικρή πισίνα, που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο κατοικίες και λειτουργεί σαν ένα υδάτινο όριο.

Yλικά
Το τζάκι έχει ξύλινη επένδυση στο μπροστινό του τμήμα, που φθάνει μέχρι την οροφή.
Η οροφή της σκάλας είναι γυάλινη, έτσι επιτυγχάνεται φυσικός φωτισμός του διαδρόμου.
Εξωτερικά έγιναν επενδύσεις με πωρόλιθο, ενώ στο εσωτερικό το δάπεδο είναι ξύλινο.
Με την ευρηματική λύση της ξύλινης περσίδας μπροστά από το γυάλινο εξωτερικό τοίχο του μπάνιου ο χώρος έχει φυσικό φως, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται οπτική απομόνωση.
Το μπαλκόνι του υπνοδωματίου, όπως και ο ημιυπαίθριος χώρος δίπλα στο γραφείο, φυτεύτηκαν με καταπράσινα φυτά, δίνοντας την αίσθηση ενός μικρού κήπου.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: ISV Ιωάννου-Σωτηρόπουλος-Van Gilder
Τοποθεσία: Bουτηρά και Σύμης - Bούλα
Χρόνος μελέτης:1999
Χρόνος κατασκευής έργου: 2001
Φωτογραφίες: Black & White Art Studio

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στην Κηφισιά

Κατοικία στην Κηφισιά

Το οικόπεδο είναι ένας κήπος με έντονη φύτευση (κυπαρίσσια, ελιές, καλλωπιστικά δένδρα), χαρακτηριστικό δείγμα των κήπων της περιοχής της Κηφισιάς.Η χωροθέτηση της νέας κατοικίας έγινε με βασική αρχή την εσωστρεφή…
Κατοικία στα Λάτσια της Λευκωσίας

Κατοικία στα Λάτσια της Λευκωσίας

Η κατοικία σχεδιάστηκε για μια οικογένεια με δύο νεαρά παιδιά και βρίσκεται στα περίχωρα της Λευκωσίας, σε μία περιοχή η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα. Το ορθοκανονικό κέλυφός της καθορίστηκε από το…
Διώροφη μονοκατοικία στο Καπανδρίτι

Διώροφη μονοκατοικία στο Καπανδρίτι

Η κατοικία βρίσκεται στον οικισμό του Καπανδριτίου, σε ένα οικόπεδο εμβαδού 870,00 m², με ήπια κλίση από Βορρά προς Νότο). Είναι τοποθετημένη στο ψηλότερο (βόρειο) τμήμα του οικοπέδου, ώστε να…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.