Native Beach Villa στα Λιβάδια Χανίων

Ένα καθαρό ορθογώνιο, ένα κουτί με πλήρη και κενά είναι ο βασικός όγκος αυτού του μικρού σπιτιού. Τρία αρμυρίκια, σημείο ανάσας και σκιάς, είναι το υπερυψωμένο όριο του γηπέδου με την θάλασσα. Βράχοι, το μπλε του νερού προς νότο και το βραχώδες βουνό προς βορρά ορίζουν τον ελεύθερο χώρο. Η πισίνα που έχει ελεύθερο σχήμα ορίζεται από βράχους τις περιοχής σαν συνέχεια της θάλασσας, όπως όταν τα κύματα γεμίζουν με νερό μια εσοχή(γούβα). Χρησιμοποιήθηκαν, φυσικά υλικά από την περιοχή, τοπική πέτρα, μέταλλα σε χρώμα της σκουριάς, ξύλα-κλαδιά καστανιάς, κουρασανιτ σε χρώμα του εδάφους εξωτερικά και γκρίζο εσωτερικά, πλάκες τύπου πέτρας στα δάπεδα, βουρτσισμένο ιρόκο στα κουφώματα. Το εξωτερικό δάπεδο από «πατημένο» χώμα και πελεκητή πέτρα της περιοχής. Η υπαίθρια πέτρινη κουζίνα-φούρνος «κλείνει» τον χώρο του εξωτερικού καθιστικού από την κεντρική είσοδο και συμπληρώνει την σύνθεση. Ένα καθαρό ορθογώνιο deck ορίζει το εξωτερικό καθιστικό και καταλήγει σε εξέδρα πάνω από την θάλασσα. Η φύτευση σαν κατάληξη του βουνού από επάνω. Η ψηλή καμινάδα σημείο αναφοράς του σπιτιού. Μια μικρή κατοικία πάνω σχεδόν στην θάλασσα ενταγμένη στο τοπίο σε «συνομιλία» με τη φύση.

Στοιχεία έργου

Υπεύθυνος Μελέτης:
Νίκος Λυκούδης
Ομάδα Μελέτης:
Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Κωνσταντίνος Πλατύρραχος, Σοφία Περπινιά
Στατική Μελέτη:
Ιωάννης Ευθυμίου
Υπεύθυνος εργοταξίου:
Μανώλης Πιπεράκης
Διακοσμητής:
Μάνος Κυπριτίδης
Κατασκευή:
2020
Φωτογραφία:
Γιώργος Αναστασάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Δύο κατοικίες στη Βυζίτσα Πηλίου

Δύο κατοικίες στη Βυζίτσα Πηλίου

Η επιτυχημένη ένταξη ενός κτιρίου σε ιστορικό περιβάλλον στηρίζεται στο τρίπτυχο: σχήμα - όγκος - μορφή. Τα καθαρά σχήματα των πηλιορείτικων σπιτιών, που φέρουν τετράριχτες στέγες με έντονα γείσα, αρκούν…
Εξοχική κατοικία

Εξοχική κατοικία "la barque"

H εξοχική κατοικία La Barque βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ouareau, στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά, περιοχή στην οποία οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν την ηρεμία και τη χαλάρωση αλλά και το…

"Viewmaster", κατοικία στην Πάρο

Το έργο βρίσκεται στη θέση Αγγαιριά της Νήσου Πάρου. Έχει δυτικό προσανατολισμό και θέα προς τη θάλασσα .Οι όγκοι παρατάσσονται προς τη θέα, η κεντρική αυλή δημιουργείται πλάγια και πίσω…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.