Διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας γραφίστας - διαφημιστής αναπτύσσει το προσωπικό του ύφος σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα, που μην έχοντας κανέναν περιορισμό στην έκφραση και τη σύνθεση, οργανώνει και δημιουργεί ένα χώρο σύγχρονο, λιτό και εξαιρετικά πρακτικό, καλύπτοντας τις τρέχουσες ανάγκες του ιδιοκτήτη με δημιουργική διάθεση και πρωτοπορία.
Η συνεργασία δύο δημιουργών είναι εμφανής στο αποτέλεσμα, διότι δημιουργήθηκε ένας χώρος που εκμεταλλεύεται με λειτουργικότητα, υψηλή αισθητική και άποψη κάθε γωνιά των 80 m² του διαμερίσματος.
Στην είσοδο οργανώθηκε μια γωνιά γραφείου, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα, ενώ τη σύνθεση συμπληρώνει η καρέκλα, που είναι οικογενειακό κειμήλιο. Σε συνέχεια, η κονσόλα κατασκευάστηκε ειδικά για το χώρο, ενώ τον τοίχο κοσμεί ένα έργο του Πολύμερου.
Στο σαλόνι δεσπόζει ο γωνιακός καναπές της Bonaldo, που δένει απόλυτα με τη διαχρονική Barcelona του Mies van de Rohe. Λεπτομέρειες, όπως η λάμπα της Kartell και η κατασκευή για την τηλεόραση, ολοκληρώνουν τη σύνθεση.
Η κουζίνα, ενιαία με το καθιστικό, φιλοξενεί και την κυρίως τραπεζαρία. Έκπληξη αποτελεί η κατασκευή με τα υαλότουβλα, από την πίσω πλευρά της οποίας βρίσκεται η ειδική κατασκευή του νιπτήρα. Με αυτόν τον τρόπο το μπάνιο είναι πάντα φωτεινό, ενώ τα υαλότουβλα λειτουργούν και ως φωτιστική επιφάνεια με τον ειδικό φωτισμό που έχει προβλεφθεί.
Τέλος, η κρεβατοκάμαρα και η ιματιοθήκη σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για το χώρο.

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Νίκος Σγουρός
Τοποθεσία: Αλεξάνδρου Σβώλου 37
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 80 m²
Χρόνος μελέτης: 2011
Χρόνος κατασκευής: 2011
Φωτογραφίες: Θεοδόσης Γεωργιάδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Aνακαίνιση νεοκλασικού κτιρίου στη Θεσσαλονίκη

Aνακαίνιση νεοκλασικού κτιρίου στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα και η πολιτική της τράπεζας NovaBank είναι να αναπτύξει, εκτός των καταστημάτων άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού της, κέντρα προσωπικής επαφής με τους κατά τόπο πελάτες της. Για το…
Διαμόρφωση του πολυχώρου

Διαμόρφωση του πολυχώρου "ARK" στον Αστέρα Γλυφάδας

Το Ark αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο δυναμικό του ομίλου Παπαθεοχάρη, στον Αστέρα της Γλυφάδας. Οι αρχιτέκτονες Λίλα Σαραντίτη και Κάτια Τσούνη ανέλαβαν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της ανακατασκευής του υπάρχοντος…
Αναδιαμόρφωση βιοτεχνικού χώρου σε 12 διαμερίσματα

Αναδιαμόρφωση βιοτεχνικού χώρου σε 12 διαμερίσματα

Οι ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στην αγορά των ακινήτων σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για επιπλωμένα/εξοπλισμένα διαμερίσματα, οδηγεί σταδιακά στη μετατροπή πολλών πρώην βιοτεχνικών ή γραφειακών χώρων σε…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.