Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος με θέα την Ακρόπολη

Στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στο Μετς, με θέα την Ακρόπολη, βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου με minimal γραμμές και ξεχωριστό design, συνδυάζοντας και τις προϋποθέσεις επαγγελματικού χώρου. Οι απαιτήσεις αυτές αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στο συνολικό σχεδιασμό του διαμερίσματος.
Οι κοινόχρηστοι χώροι διακρίνονται στο σχεδιασμό του project από την επένδυση ξύλου και το γκρι χρώμα στους τοίχους. Σκοπός είναι η έμμεση σήμανση προκειμένου ο επισκέπτης να οδηγηθεί από την κεντρική είσοδο, στο χώρο γραφείου, μέσα από τον σχεδιασμό. Ο διαχωρισμός αυτός ορίστηκε στην κάτοψη του χώρου, σε ζώνη ημέρας που περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο, ενώ σε ζώνη νύχτας τα δύο υπνοδωμάτια και τα λουτρά του διαμερίσματος. Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών και της ιδιωτικότητας προσωπικών χώρων, δημιουργήθηκαν «κρυφοί» αποθηκευτικοί χώροι πίσω από τις ξύλινες επενδύσεις (χώρος αποθήκης - πλυντηρίου, γκαρνταρόμπα). Χαρακτηριστικό επίσης των κοινόχρηστων χώρων είναι οι φυγές που διαγράφονται τόσο στις οροφές με τα γραμμικά φωτιστικά όσο και στα έπιπλα που τηρούνται αυστηρά οι λοξές γραμμές.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική-Διακοσμητική μελέτη, Επίβλεψη: Ζωή Αντωνιάδη Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π., Ντέμη Δημητρίου Interior Designer
Τοποθεσία: Μετς, Αθήνα
Εμβαδόν: 90 τ.μ.
Έτος ανακαίνισης: 2018
Φωτογράφιση: Costas Mitropoulos

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανάπλαση και επέκταση παλιάς κατοικίας στο Ψυχικό

Ανάπλαση και επέκταση παλιάς κατοικίας στο Ψυχικό

Πρόκειται για την ανάπλαση και επέκταση μιας υπάρχουσας κατοικίας του ’60. Το ενδιαφέρον της κατασκευής εστιάζεται στα εξής τρία σημεία:1. Το κτίριο, κτισμένο το 1965, αντιπροσωπευτικό της μοντέρνας αρχιτεκτονικής της…
Ενεργειακή κατοικία στην Παιανία

Ενεργειακή κατοικία στην Παιανία

Πρόκειται για διόροφη κατοικία με υπόγειο για πενταμελή οικογένεια, με πρόβλεψη ώστε να φιλοξενεί 1 ζεύγος επιπλέον (π.χ. παππούδες) και 1 ή 2 άτομα προσωπικό.Σκοπός της αρχιτεκτονικής μελέτης και επιθυμία…
Κατοικία

Κατοικία "Rock House" στη Μύκονο

Προυπάρχοντες όγκοι στο οικόπεδο "αγκάλιαζαν" την πλαγιά του λόφου και διατάσσονταν γύρω από φυσικούς πέτρινους σχηματισμούς. Οι βράχοι προστατεύονται στη Μύκονο -όπως θα έπρεπε-, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι βράχοι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.