Café - wine bar στα Τρίκαλα

Το café-wine bar "Cups Nine" βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης των Τρικάλων, στην περιοχή "Μανάβικα", με πλήρη οπτική προς την κεντρική πλατεία της πόλης. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μορφολογίας, τα οποία έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’50. Η κεντρική όψη του κτιρίου συνεπώς επανασχεδιάστηκε ώστε να προσεγγίζει την αρχική της μορφή και τα κουφώματα κατασκευάστηκαν από μεταλλικό σκελετό.
Ως προς τη χωροθέτηση των χρήσεων, στο ισόγειο λειτουργεί το bar και το καθιστικό του καταστήματος, στο υπόγειο τοποθετούνται οι τουαλέτες και κάποιοι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ στον όροφο βρίσκεται η κουζίνα και οι απαραίτητοι αποθηκευτικοί χώροι αυτής.
Η αποξήλωση των ψευδοροφών στο ισόγειο, αποκάλυψε την προϋπάρχουσα ξύλινη κατασκευή στήριξης του παταριού και τα μεταλλικά δοκάρια τα οποία τοποθετήθηκαν μεταγενέστερα για στατικούς λόγους. Αποψιλώθηκαν επίσης όλες οι γυψοσανίδες επικάλυψης των τοίχων, οι οποίοι σοβατίστηκαν αρχικά και στη συνέχεια επικαλύφθηκαν με πατητή τσιμεντοκονία, η οποία συνεχίζει να τρέχει και στο δάπεδο, περιμετρικά της ξύλινης επικάλυψης, δημιουργώντας ένα γραμμικό πλαίσιο.
Κατά μήκος της πρόσοψης εκατέρωθεν της πόρτας εισόδου, κατασκευάζονται δύο πάγκοι σε ύψος τραπεζιού, προκειμένου οι χρήστες να έχουν απεριόριστη θέα προς την κεντρική πλατεία διαμέσου των παραθύρων, όταν αυτά είναι κλειστά, αλλά να βρίσκονται και σε άμεση επαφή με τον εξωτερικό χώρο κατά τους θερινούς μήνες. 
Το μπαρ σχεδιάζεται σε γωνιακή διάταξη και διαχωρίζεται κατά πλάτος με μεταλλική κατασκευή, η οποία πληρώνεται με οπλισμένο τζάμι. Διαχωρίζεται με τον τρόπο αυτό ο χώρος παρασκευής στο πίσω μέρος του μπαρ, από το χώρο εξυπηρέτησης των πελατών. Στο βάθος του καταστήματος δημιουργείται μία υπερύψωση του δαπέδου προκειμένου να εξασφαλιστεί καλύτερη οπτική των καθήμενων. Στο χώρο αυτό τοποθετείται ένα τραπέζι μοναστηριακού τύπου καθώς και ένας πάγκος κατά μήκος της σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο.
 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη – κατασκευη: Σάντρα Καλλιάγρα_architecture studio, mock_architecture design
Στατική μελέτη: Γιώργος Γκιάτας, Κωνσταντίνος Τούσιας
Γραφιστική επιμέλεια: Κιμωλία - εργαστήριο γραφιστικής τέχνης
Δημιουργία εικαστικών σχεδίων: Αστέριος Δημητρίου
Εφαρμογή εικαστικών σχεδίων: Αστέριος Δημητρίου, Στέφανος Διβάνης
Τεχνολογική επιμέλεια: The smalls team_information technologies
Χρόνος κατασκευής: Απρίλιος - Ιούλιος 2013

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατάστημα στην Αθήνα

Κατάστημα στην Αθήνα

Ο χώρος εκθέσεων legrand INNOVAL Athens αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση στο σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της έκθεσης του προϊόντος και της επικοινωνίας με τον πελάτη.Σε κέλυφος δύο επιπέδων…
Ελαιουργείο στην Πύλο

Ελαιουργείο στην Πύλο

Το οικόπεδο της μελέτης βρίσκεται σε μια ημιορεινή αγροτική έκταση της Πύλου, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες και αμπελώνες. Ζητούμενο πρόγραμμα από τους εργοδότες υπήρξε ο σχεδιασμός ενός κτιρίου, που θα στεγάσει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.