Η κύρια φιλοσοφία του σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθεί ένα κομψό εσωτερικό με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μυκόνου. Σε αυτή τη μοναδική τοποθεσία, η συνολική αισθητική του σχεδιασμού ήταν η σύλληψη της ψυχής του Nammos Mykonos, όπου η πολυτέλεια, η αναψυχή, η παραλία, η μόδα και τα πιο αξιομνημόνευτα μέρη συνυπάρχουν σε τέλεια αρμονία.
Κατά την άφιξή τους οι πελάτες συναντούν πολυεπίπεδα στοιχεία νερού, που περιβάλλουν την πρόσοψη του κτιρίου, αντικατοπτρίζοντας τον ουρανό του Ντουμπάι και δίνουν την ψευδαίσθηση μιας κυμαινόμενης γυάλινης δομής. Τα στοιχεία νερού οριοθετούνται από μεγάλα πέτρινα σκαλοπάτια, που σχηματίζουν μια γέφυρα ανάμεσα στο λιθόστρωτο δρόμο και στις υπερυψωμένες πόρτες της εισόδου. Η εμπειρία ενισχύεται από τον ήχο του νερού, που τρέχει σε κάθε πλευρά της διαδρομής.
Το ταξίδι ξεκινάει εικονικά με τη ζωγραφιστή μυκονιάτικη πέτρα ως το κύριο φόντο στο lobby που οδηγεί τον επισκέπτη στα ενδότερα. Οι φωτισμένες από τα κεριά εσοχές δημιουργούν μια θερμή μετάβαση μεταξύ της στιγμής άφιξης και του επικείμενου ενθουσιασμού. Τα κρεμαστά φωτιστικά, που μοιάζουν με βότσαλα, ορίζουν την πορεία του επισκέπτη. Τα χειροποίητα έπιπλα, πλαισιωμένα από χειροποίητα χαλιά της περιοχής, στέκουν φωτιζόμενα σε κάθε πλευρά της εισόδου, παρέχοντας γωνιές χαλάρωσης για τους επισκέπτες, οι οποίες περιτριγυρίζονται από τη θέα του καταπράσινου κήπου και την αντανάκλαση της πισίνας.
Η επιλογή της ταπετσαρίας των επίπλων χαρακτηρίζεται από τις ανοιχτόχρωμες φυσικές ίνες των λινών, οι οποίες δημιουργούν ένα παιχνίδι υφής, βάση των περίπλοκων τεχνικών ύφανσης που συχνά συναντώνται στις παραδοσιακές τέχνες των Εμιράτων και της Ελλάδας. Αυτές οι ίδιες τεχνικές ύφανσης ενσωματώνονται στα εσωτερικά αρχιτεκτονικά στοιχεία με τη χρήση διακοσμητικών κλαδιών λυγαριάς που συνθέτουν την οροφή, η οποία εδράζεται σε δοκάρια καστανιάς. Τόσο η λυγαριά όσο και η καστανιά είναι τοπικά είδη ξυλείας στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται ευρέως στη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική.
Ο διάδρομος εισόδου, που χωρίζει το lobby από τον κύριο χώρο εστιατορίου, είναι επενδυμένος με ψηλό, πλούσιο, λαξευμένο ξύλο. Σε αυτό το σκαλιστό μονοπάτι, η επιλογή των εκλεκτών κρασιών και τα φρέσκα θαλασσινά παρουσιάζονται σαν κοσμήματα πίσω από τις γυάλινες βιτρίνες.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Μελέτη: Elastic Interiors
Σχεδιασμός φωτισμού: IFI
Σχεδιασμός τοπίου: Greenways
Φωτογραφίες: Stelios Kyriakis

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αναδιαμόρφωση ιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Αναδιαμόρφωση ιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Το ιατρείο του χειρουργού βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε παλαιά πολυκατοικία της δεκαετίας του ’60. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα ως…
Sneaker store στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Sneaker store στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

To νέο sneaker store της εταιρίας Saint Soles βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας εντυπωσιακός χώρος με ιδιαίτερα πρωτοποριακές σχεδιαστικές επιλογές. Το ιδιαίτερο στοιχείο στην σχεδίαση αποτέλεσε η τετραχρωμία…
Νέος χώρος τέχνης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Νέος χώρος τέχνης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ένας καινούργιος χώρος τέχνης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Κριεζώτου 6.Μια τρισδιάστατη μεταλλική κατασκευή, «ξεδιπλώνεται» στον νέο χώρο της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, της οδού Κριεζώτου 6. O μακρύς  διάδρομος από αδρά βιομηχανικά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.