Χώροι γραφείων σε ανοιχτή διάταξη σε διαφημιστική εταιρεία στην Αθήνα

Πρόκειται για τους χώρους γραφείων της διαφημιστικής εταιρείας Isobar-iProspect στο "The HUB events" στην Αθήνα.
Η εταιρεία, η οποία σήμερα απασχολεί περισσότερα από εβδομήντα άτομα, λειτουργεί σε χώρο γραφείων ανοικτής διάταξης (open space). Οι υπόλοιπες ανάγκες αφορούν σε χώρο υποδοχής, δύο διευθυντικά γραφεία, μια μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, τρεις μικρότερους χώρους συνεδριάσεων, δωμάτια και καθιστικά, διάσπαρτα ανάμεσα στα γραφεία εργασίας.
Η σχεδιαστική προσέγγιση είχε ως αφετηρία τη λειτουργικότητα και το σύγχρονο σχεδιασμό. Γραφεία που συναρμολογούνται και αποσυναρμολογούνται εύκολα και γρήγορα, διαχωριστικά που μετακινούνται και χωροθετούν εύκολα το χώρο, έπιπλα που απαιτούν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο αποθήκευσης και διάσπαρτα καθιστικά με πολυθρόνες, σκαμπό και ανάκλιντρα αποτέλεσαν σχεδιαστικές επιλογές και λύσεις.
Ο αριθμός των βιδών στα έπιπλα γραφείου μειώνεται και το κάθε πόδι σφηνώνεται αντί να βιδώνεται. Κάθε τάβλα με τη διάταξη των ποδιών φέρει τέσσερις μόνιμες θέσεις και δύο προσωρινές, ενώ τα διαχωριστικά πετάσματα είναι αυτοφερόμενες κατασκευές από χάρτινες, χρωματιστές μονάδες, που συναρμολογούνται και αποκτούν στατικότητα.
Σε ένα χώρο με βιομηχανικό γκρι δάπεδο, λευκούς τοίχους και οροφές, η επιλογή των κινητών επίπλων, των φωτιστικών και των χαλιών είναι αυτή που προσδίδει ένταση στο χώρο και του δίνει ανθρώπινη κλίμακα.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: Urban Soul Project
Τοποθεσία: "The HUB events", Άνω Πετράλωνα
Εμβαδό: 1.100 m²
Χρόνος μελέτης - κατασκευής: Ιούλιος - Αύγουστος 2016
Παρουσίαση: Urban Soul Project
Φωτογραφίες: Στέφανος Τσακίρης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εστιατόριο ‘’Capanna’’ στο Κολωνάκι

Εστιατόριο ‘’Capanna’’ στο Κολωνάκι

Το Capanna πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Χάριτος στο Κολωνάκι. Το πεζοδρομημένο τμήμα της Χάριτος διευκολύνει την άμεση διασύνδεση του…
The Dome Restaurant

The Dome Restaurant

Ο υφιστάμενος θόλος διατηρήθηκε ενώ η εικαστική  επέμβαση στο υπόλοιπο της οροφής πρόσθεσε ένα νέο  στοιχείο χρώματος που συνδέει  τον εσωτερικό με τον στεγασμένο  υπαίθριο χώρο.Κεντρικό θέμα  αποτελεί το bar…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.