Μελέτη και κατασκευή κεντρικών γραφείων εταιρείας διαφήμισης

  • Giraffe Constructions

Οι μελετητές δημιούργησαν στοχευμένα, ένα concept, το οποίο ταυτοποιεί ισορροπημένα στο χώρο, την προέλευση και τη βαρύτητα των 100 χρόνων εμπειρίας και διεθνούς πρωτοπορίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει, την αίσθηση του δημιουργικού αντικειμένου της, καθώς και το καινοτόμο προφίλ, το οποίο εξακολουθεί να την καθιστά πρωτοπόρο και μπροστά από την εποχή της.
Κεντρικός άξονας και έμπνευση του σχεδιασμού, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας, που αποτελούν την καρδιά του οργανισμού, ως κυρίαρχο στοιχείο είτε ευδιακρίτως είτε ως σκιά που κινείται στο χώρο.
Η κάτοψη των γραφείων είναι χωρισμένη σε τρεις ζώνες. Η ζώνη 1 φιλοξενεί την υποδοχή, τις αίθουσες συναντήσεων και τη διοίκηση. Στη ζώνη 2 βρίσκονται τα γραφεία του τμήματος διαφήμισης και η διεύθυνση και στη ζώνη 3 τα μέσα ενημέρωσης και το λογιστήριο.
Γαλλικά αστικά στοιχεία επιλέχθηκαν για τη σηματοδότηση της προέλευσης. Έμπνευση αποτέλεσε ο ανοιχτός ανελκυστήρας των πολυκατοικιών του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, με το μεταλλικό πλέγμα που τον περιβάλλει. Ένα στοιχείο αστικό, αριστοκρατικό, κλασικό και παράλληλα τεχνολογικό και μοντέρνο. Στο χώρο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία "Vintage" για να δηλώσουν την ιστορική διαδρομή της εταιρείας, όπως επίσης χαλκός, μπρούτζος, βελούδο και ήπιος φωτισμός, που εκφράζουν το υψηλό επίπεδο της. Τέλος, σουηδική ξυλεία επιλέχθηκε για τα γραφεία δημιουργικής συνεργασίας.
Λιτές, σύγχρονες γραμμές για το ουσιαστικό και απέριττο και για την "επόμενη εποχή". Γυάλινες επιφάνειες επιτρέπουν να είναι ορατή η αρραγής οικογένεια της εταιρείας και θολά πολυκαρβονικά πετάσματα, επιτρέπουν να υπάρχει η αίσθησή της, ακόμη και κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συσκέψεων και δημιουργίας.


Τα γραφεία σχεδιάστηκαν στο πρότυπο "ανοιχτής κάτοψης", με ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο της μετάδοσης του θορύβου.
Η υποδοχή βρίσκεται αμέσως μετά την έξοδο από τους ανελκυστήρες. Η πρώτη εικόνα της εταιρείας είναι επιβλητική και θεατρική, δίνει αμέσως την αίσθηση της γενικής ιδέας και αντιπροσωπεύει πλήρως την κουλτούρα και το κύρος της. Κεντρικά τοποθετούνται και κυριαρχούν στο χώρο φωτεινές "κάψουλες ιδεών" (idea capsules), χαρακτηριστικά κυκλικά δωμάτια συναντήσεων και δημιουργίας των 4 - 6 ατόμων. Η οροφή είναι ιδιοκατασκευή από μεταλλικό πλέγμα, σε κάνναβο 60 x 60 (cm), αφήνει ημι-ορατή τη φέρουσα πλάκα με διαδοκιδώσεις (Zöllner) με τις Η/Μ εγκαταστάσεις, δίνοντας την αίσθηση του περισσότερου ύψους στο χώρο.
Ιδιαίτερα σημεία συνάθροισης και κοινωνικοποίησης, που δένουν την "οικογένεια" της εταιρείας, αποτελούν η ανοιχτή κουζίνα, μέσα ψυχαγωγίας όπως, μίνι γκολφ, βελάκια, μικρές μπασκέτες, σάκοι του μποξ και πάγκοι για συζήτηση, ή ακόμη και για ένα ποτό, μετά την εργασία. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος με "κοσμοπολίτικο αέρα", που θα μπορούσε να βρίσκεται κάλλιστα από το Μανχάταν και την Κεντρική Ευρώπη, έως τη Σκανδιναβία και το Χονγκ Κονγκ.
Ένας χώρος, που αποδίδει με ισορροπία, την εξέλιξη της Publicis από τις αρχές του 20ου αιώνα έως και την επόμενή της ημέρα. Κυρίως, είναι ένας χώρος που προδιαθέτει για δημιουργικότητα και παραγωγικότητα και κάνει να θέλει κάποιος να βρίσκεται εκεί και να δίνει το 100% του εαυτού του.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη:
Giraffe Constructions
Μελέτη επίπλων:
Giraffe Constructions
Συνεργαζόμενος αρχιτέκτων:
Ελευθέριος Τσολάκης
H/M μελέτη:
Giraffe Constructions / Γιάννης Σταυρουλάκης.
Μελέτη φωτισμού:
Καυκάς Α.Ε.
Κατασκευή:
Giraffe Constructions
Ιδιοκτήτης:
Publicis Greece (Publicis groupe)
Τοποθεσία:
Χαλάνδρι, Αττικής
Εμβαδό:
1.850 m²
Φωτογραφίες:
Βασίλης Μακρής

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Στοά Χιρς στη Θεσσαλονίκη

Στοά Χιρς στη Θεσσαλονίκη

Επί της οδού Τσιμισκή 24, υπήρχε τριώροφο κτίσμα με ισόγειο. Το κτίριο στέγαζε στους ορόφους τα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Στο ισόγειο λειτουργούσαν εμπορικά καταστήματα. Το υπόγειο και…
Beach Club

Beach Club "Anhinga" στην Tουρκία

Το beach club "Anhinga", που περιλαμβάνει εστιατόριο και μπαρ, βρίσκεται στον κόλπο Civit Koyu (Indigo Bay) στα τουρκικά παράλια και αποτελεί τμήμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Kaplankaya resort.Καθώς πολλοί αξιόλογοι αρχιτέκτονες…
Εστιατόριο – μπαρ

Εστιατόριο – μπαρ "LOONEY BEAN" στη Θεσσαλονίκη

Ο χώρος του μπαρ - εστιατορίου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σε μια ιδανική τοποθεσία στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου με πανοραμική θέα στο εμπορικό λιμάνι και στο χαρακτηριστικό βιομηχανικό skyline. Για…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.