Κατάστημα "It’s all greek on me" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα πλήρως ανακαινισμένο showroom, που βρίσκεται στη Δημητρίου Γούναρη 44, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια νέα σχεδιαστική πρόταση από τους αρχιτέκτονες.

Πρόκειται για ένα χώρο προορισμένο να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του brand, με γνώμονα τη λειτουργικότητα, τις απλές γραμμές και τους ήπιους χρωματικούς τόνους.
Η έμπνευση για το σχεδιασμό του συγκεκριμένου χώρου προήλθε από το ίδιο το brand, το οποίο χαρακτηρίζει η δωρικότητα και η γεωμετρική αυστηρότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του χώρου είναι η λευκή μεταλλική διάτρητη πόρτα, η οποία λειτουργεί ως διαχωριστικό για τη μικρή βοηθητική κουζίνα και πάνω της κεντήθηκε με κλωστές ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κεντήματα του brand.
Η παλιά ξύλινη τραπεζαρία, που λειτουργεί ως γραφείο και παράλληλα ως πάγκος εξυπηρέτησης των πελατών, πλαισιώνεται με καρέκλες αντίκες, κεντημένες με γεωμετρικά μοτίβα της συλλογής "It’s all greek on me".
Ιδιαίτερη πρόκληση στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού project αποτέλεσε ο συνδυασμός vintage στοιχείων και μίνιμαλ σχεδιαστικών επιλογών.

Ως εκ τούτου, για την έκθεση τόσο των αξεσουάρ όσο και των ρούχων, επιλέχθηκε μια ειδικά σχεδιασμένη wall-to-wall μεταλλική κατασκευή, έτσι ώστε να αναδεικνύει τη συλλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας διαφορετικούς υποχώρους προβολής.

Αξίζει να σημειωθούν οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν το χώρο, όπως είναι ένα τελάρο κεντήματος της εταιρείας το οποίο μετατράπηκε σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή απλίκα.

Η αποτελεσματική συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου με την ιδρύτρια του "It’s all Greek on me", Ρένα Χαλκιά, ενίσχυσε τη δημιουργία μιας πετυχημένης αρχιτεκτονικής εταιρικής ταυτότητας, σε ένα περιορισμένο σε επιφάνεια χώρο, τον οποίο οι έξυπνοι αρχιτεκτονικοί χειρισμοί μετατρέπουν σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
T.SQUAREARCHITECTS (Χριστίνα Αλεξοπούλου, Φένια Δούκα, ‘Ελενα Σίτη)
Χρόνος μελέτης και κατασκευής:
2019
Φωτογραφίες:
FZERO PHOTOGRAPHY, Κυριάκος Κυριαζής

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

“Οίκος Τσαγιού Madras”

“Οίκος Τσαγιού Madras”

Το κατάστημα βρίσκεται σε μια κεντρική στοά πλησίον της πλατείας Συντάγματος και φιλοξενεί το λιανικό εμπόριο μιας μεγάλης εταιρίας επεξεργασίας και εμπορίας τσαγιού. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα μιας αλυσίδας…
Κέντρο ευεξίας & κατάστημα βιολογικών προϊόντων WELLNEST

Κέντρο ευεξίας & κατάστημα βιολογικών προϊόντων WELLNEST

To κατάστημα βρίσκεται στη συνοικία Ιλισίων της Αθήνας και χωρίζεται σε τρεις ενότητες: Στο χώρο πώλησης βιολογικών προϊόντων κοντά στην είσοδο, στο εργαστήριο αισθητικής και στην αίθουσα εναλλακτικών θεραπειών-μασάζ. Παρότι ο…
''Aurora'' κέντρο αισθητικής και κατάστημα στην Καλαμάτα

''Aurora'' κέντρο αισθητικής και κατάστημα στην Καλαμάτα

Το κατάστημα είναι το αποτέλεσμα του οράματος των εμπνευστών του, να προσφέρουν στην πόλη της Καλαμάτας ένα χώρο αφιερωμένο στην εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών της σύγχρονης γυναίκας. Περιλαμβάνει χώρο πώλησης ενδυμάτων,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.