Κατάστημα "It’s all greek on me" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα πλήρως ανακαινισμένο showroom, που βρίσκεται στη Δημητρίου Γούναρη 44, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια νέα σχεδιαστική πρόταση από τους αρχιτέκτονες.

Πρόκειται για ένα χώρο προορισμένο να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του brand, με γνώμονα τη λειτουργικότητα, τις απλές γραμμές και τους ήπιους χρωματικούς τόνους.
Η έμπνευση για το σχεδιασμό του συγκεκριμένου χώρου προήλθε από το ίδιο το brand, το οποίο χαρακτηρίζει η δωρικότητα και η γεωμετρική αυστηρότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του χώρου είναι η λευκή μεταλλική διάτρητη πόρτα, η οποία λειτουργεί ως διαχωριστικό για τη μικρή βοηθητική κουζίνα και πάνω της κεντήθηκε με κλωστές ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κεντήματα του brand.
Η παλιά ξύλινη τραπεζαρία, που λειτουργεί ως γραφείο και παράλληλα ως πάγκος εξυπηρέτησης των πελατών, πλαισιώνεται με καρέκλες αντίκες, κεντημένες με γεωμετρικά μοτίβα της συλλογής "It’s all greek on me".
Ιδιαίτερη πρόκληση στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου αρχιτεκτονικού project αποτέλεσε ο συνδυασμός vintage στοιχείων και μίνιμαλ σχεδιαστικών επιλογών.

Ως εκ τούτου, για την έκθεση τόσο των αξεσουάρ όσο και των ρούχων, επιλέχθηκε μια ειδικά σχεδιασμένη wall-to-wall μεταλλική κατασκευή, έτσι ώστε να αναδεικνύει τη συλλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας διαφορετικούς υποχώρους προβολής.

Αξίζει να σημειωθούν οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν το χώρο, όπως είναι ένα τελάρο κεντήματος της εταιρείας το οποίο μετατράπηκε σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή απλίκα.

Η αποτελεσματική συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου με την ιδρύτρια του "It’s all Greek on me", Ρένα Χαλκιά, ενίσχυσε τη δημιουργία μιας πετυχημένης αρχιτεκτονικής εταιρικής ταυτότητας, σε ένα περιορισμένο σε επιφάνεια χώρο, τον οποίο οι έξυπνοι αρχιτεκτονικοί χειρισμοί μετατρέπουν σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
T.SQUAREARCHITECTS (Χριστίνα Αλεξοπούλου, Φένια Δούκα, ‘Ελενα Σίτη)
Χρόνος μελέτης και κατασκευής:
2019
Φωτογραφίες:
FZERO PHOTOGRAPHY, Κυριάκος Κυριαζής

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο έκθεσης αυτοκινήτων

Κτίριο έκθεσης αυτοκινήτων

Έπειτα από τον οραματισμό για την δημιουργία ενός κτιρίου – τοπόσημο – για την περιοχή, το επόμενο βήμα ήταν η ανάθεση μιας ολοκληρωμένης μελέτης σε μια ομάδα ανθρώπων με πολύχρονη…
Γκαλερί

Γκαλερί "The Art Dose"

Οι σχεδιαστικές προθέσεις αυτού του έργου είναι να συνδυάσει μια minimal αισθητική με κομψές και δυναμικές γραμμές σε μια ισορροπημένης λογικης σύνθεση. Όπου τα στοιχεία του design  προσφέρουν όλες τις…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.