Κατάστημα στην Αθήνα

Ο χώρος εκθέσεων legrand INNOVAL Athens αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση στο σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της έκθεσης του προϊόντος και της επικοινωνίας με τον πελάτη.
Σε κέλυφος δύο επιπέδων οργανώνονται η έκθεση των προϊόντων στο ισόγειο και χώρος σεμιναρίων στο υπόγειο.
Στο χώρο του ισογείου, κυριαρχούν δυναμικές τεμνόμενες χαράξεις και πτυχωτές επιφάνειες, καθορίζοντας τις κινήσεις, τις στάσεις και τις οπτικές φυγές και δίνουν το στίγμα σχεδιασμού: αποδόμηση. Μέσα από συνεχείς, αναδιπλούμενες επιφάνειες καθορίζονται οι βασικές ενότητες - λειτουργίες: χώρος υποδοχής, σημείο συνάντησης, σημείο επίδειξης. Οι λευκοί πρισματικοί όγκοι των προθηκών δεσπόζουν στο χώρο, σε ένα κέλυφος ντυμένο με τη θερμή υφή του ξύλου. Θερμό - ψυχρό, κενό - πλήρες, μια σειρά αντιθέσεων δημιουργεί παιχνίδι εναλλαγών σε ένα χώρο που ρέει, μεταβάλλεται και εξελίσσεται στη διάρκεια της ημέρας. Η υφή του ξύλου και το λευκό χρώμα, κλασικές αξίες αλλά και καθαρές συνθετικές επιλογές, συμβολίζουν τη διαχρονικότητα και παράλληλα την τεχνολογική αιχμή της εταιρείας.
Το φως –φυσικό και τεχνητό– λειτουργεί καθοριστικά στη διαμόρφωση και οργάνωση της παρουσίασης των προϊόντων. Κατακόρυφες λευκές περσίδες στα ανοίγματα δημιουργούν φωτεινές χαράξεις που μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι κρυφοί φωτισμοί ορίζουν φωτεινές διαδρομές και κινήσεις οδηγώντας το οπτικό πεδίο του επισκέπτη. Η στατικότητα του χώρου καταργείται, υποσχόμενη μια διαφορετική εμπειρία κάθε στιγμή της ημέρας. Οι εναλλασσόμενες κλίσεις της οροφής δημιουργούν υποενότητες με στόχο την οργάνωση της προβολής των προϊόντων. Κάθε προϊόν αναδεικνύεται μέσω του φωτός με το δικό του μοναδικό τρόπο, ως κόσμημα, ενώ οι λείες επιφάνειες της λάκας του εξοπλισμού και των διακοπτών προκαλούν την αίσθηση της αφής, ενθαρρύνοντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει τα προϊόντα.
Μία μεταλλική σκάλα και μία ενιαία κατακόρυφη επιφάνεια με ξύλινη επένδυση οδηγούν στο χώρο σεμιναρίων στην κατώτερη στάθμη, όπου γραμμικές χαράξεις στην οροφή  δημιουργούν τη νοητή σύνδεση με το κατάστημα. Λιτές σχεδιαστικές επιλογές, με λευκό χρώμα στους τοίχους και σκούρο, λείο πλακάκι στο δάπεδο, δημιουργούν ένα φιλόξενο χώρο εργασίας και συγκέντρωσης. Ο γραμμικός φωτισμός και το φίλτρο των περσίδων διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα εξέλιξης και αλλαγής που χαρακτηρίζει την εταιρεία.
Συνολικά, το κατάστημα αποτελεί μια πρόταση χώρου με δική του προσωπικότητα, που συνεχώς μεταλλάσσεται, εξελίσσεται, και επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες, ενός χώρου μοναδικού και ιδιαίτερου, όπως και οι ανάγκες κάθε ανθρώπου.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη:
ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Α.Ε.
Αρχιτέκτων: Μιχάλης Μπάκας, αρχιτέκτων μηχ., MA σχεδιαστής εσωτερικών χώρων
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Μαργαρίτα Σκιαδά, Κωνσταντίνα Μπερτάχα
Στατική μελέτη: Κωνσταντίνος Μπάκας
Η/Μ μελέτη: Αλέξιος Μπάκας
Κατασκευή: ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Α.Ε.
Επίβλεψη: Μιχάλης Μπάκας,Κωνσταντίνος Μπάκας
Εσωτερική διακόσμηση: Μιχάλης Μπάκας
Παρουσίαση: Μαργαρίτα Σκιαδά
Φωτογραφίες: Ντέμη Καρατζαφέρη

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Επέκταση εγκαταστάσεων

Επέκταση εγκαταστάσεων "Μητροπολίτικου Κολλεγίου AMC" στο Μαρούσι.

Η τελευταία επέμβαση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του κολλεγίου περιλαμβάνει την επέκταση του μπροστινού κτιρίου με τη προσθήκη δύο ορόφων σ' αυτό. Η νέα πρόταση διατηρεί τη βασική λειτουργική και χωρική…
Εστιατόριο-μπαρ “ALchemio”

Εστιατόριο-μπαρ “ALchemio”

Απέναντι από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το “ALchemio” προσφέρει μια ατμόσφαιρα βιομηχανικής νοσταλγίας και πολυτέλειας της δεκαετίας του ’50. Ο σχεδιασμός του κάνει σαφείς αναφορές στην αλχημεία ως την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.