Εστιατόριο "ASIAN" στη Μαρίνα Σάνη, Χαλκιδικής

Αρχιτεκτονικά στοιχεία και γεύσεις από Ασία φέρνει στην μαρίνα Σάνη το νέο "Asian" εστιατόριο με την επιβλητική μεταλλική πέργκολα σήμα κατατεθέν του.
Σε ένα υφιστάμενο κτίριο αναμορφώθηκε με μινιμαλιστική διάθεση η κάτοψη-χωροοργάνωση και η εξωτερική όψη, βάση της νέας χρήσης του χώρου. Έξυπνη διαρρύθμιση, που συνδυάζει αρμονικά την αρχιτεκτονική και το design, κυριαρχεί στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, ενισχύοντας μια φιλοσοφία ενός ενιαίου σχεδιασμού.
Καθοριστική συνθετική αρχή υπήρξε ο συνδυασμός σκουρόχρωμων γκρι μεταλλικών στοιχείων και ξύλινων κατασκευών στο φυσικό τους χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν επιφάνειες με έντονα τα στοιχεία της Ασιατικής κουλτούρας.
Στον εσωτερικό χώρο, όψεις και οροφές με εναλλασσόμενες συνθέσεις των δύο υλικών –μέταλλο και ξύλο- δημιουργούν μια αίσθηση συνεχούς κίνησης. Το δάπεδο επιστρωμένο με πλακίδια μεγάλων διαστάσεων 60x120 cm και ο κινητός εξοπλισμός σε αποχρώσεις του ανοιχτού γκρι, ενισχύουν τη λιτότητα του σχεδιασμού και την καθαρότητα των γραμμών.
Στον εξίσου δυναμικό υπαίθριο χώρο, η μεταλλική πέργκολα και η κεντρική είσοδος σε ένα μοτίβο ασύμμετρης επανάληψης μετάλλων και αποφλοιωμένης λυγαριάς εκπέμπουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Τα κάθετα γωνιακά διαχωριστικά, στην ίδια φιλοσοφία, οριοθετούν τον εξωτερικό χώρο. 
Μια ελεύθερη όψη αποτελούμενη από κινητά υαλοστάσια, ορίζει ένα εξωστρεφές κέλυφος προς τη μαρίνα και διαμορφώνει μια οπτική συνέχεια και επικοινωνία μεταξύ των δύο χώρων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην μελέτη φωτισμού, η οποία δίνει έμφαση στις υφές και αποχρώσεις των υλικών. Κρεμαστά φωτιστικά προδιαθέτουν τον χρήστη να ταξιδέψει σε άλλη ήπειρο μεταφέροντας του ερεθίσματα της συγκεκριμένης κουλτούρας.
Υλικά και χρώματα, τα οποία μέσω των αντιθέσεων τους συμβάλλουν στη δημιουργία μιας  διακριτικής ατμόσφαιρας. Το "Asian" μπορεί να θεωρηθεί ένα σύγχρονο εστιατόριο με συνέπεια στο σχεδιασμό και τις επιρροές του, που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα στην ήδη εκσυγχρονισμένη μαρίνα Σάνη.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:

Aρχιτεκτονική μελέτη & επίβλεψη: Nimand Architects / Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη
Αρχιτέκτονες: Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη, Πέννυ Χωραφά, Μαρία Μυλωνά
Στατική μελέτη: ConTec / Φωτεινή Οικονόμου
H/M μελέτη: Π. Κικίδης & Συνεργάτες / Παναγιώτης Κικίδης/ Δημήτρης Μπόζης
Μελέτη φωτισμού: Άννα Γερασίμου
Διαχείριση και επίβλεψη έργου: Λεωνίδας Κυρόπουλος, Τεχνικός Υπεύθυνος του Κυρίου του Έργου
Tεχνική εταιρεία κατασκευής: ΣΑΝΗ ΑΕ /  Δημήτρης Τζελέπης, Στάθης Τρυφίδης, Θωμάς Γρηγορόπουλος, Λευτέρης Γαϊτανέλης, Στάθης Γαζέπης
Ειδικές διακοσμητικές κατασκευές: Τσιφουτίδης Φώτης & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες
Iδιοκτήτης: ΣΑΝΗ ΑΕ
Tοποθεσία: Μαρίνα Σάνη
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 142 m²
Xρόνος μελέτης: 2015
Xρόνος κατασκευής: 2015-2016
Φωτογραφίες: Mίνος Αλχανάτης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Grigio concept store: Ένα κατάστημα - πολυχώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Grigio concept store: Ένα κατάστημα - πολυχώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το κατάστημα μετακόμισε πρόσφατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποκτώντας νέα όψη και ταυτότητα. Βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός πολυχώρου, ο οποίος να προσφέρει μια καινούρια εμπειρία αγορών. Στον εσωτερικό…
“Οίκος Τσαγιού Madras”

“Οίκος Τσαγιού Madras”

Το κατάστημα βρίσκεται σε μια κεντρική στοά πλησίον της πλατείας Συντάγματος και φιλοξενεί το λιανικό εμπόριο μιας μεγάλης εταιρίας επεξεργασίας και εμπορίας τσαγιού. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα μιας αλυσίδας…
Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Ubuplan στη Θεσσαλονίκη

Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Ubuplan στη Θεσσαλονίκη

Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού κτιρίων – κελύφων, ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στο κέντρο των πόλεων και συγκεκριμένα σε διατηρητέο του 1923 στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε αφορμή για παρέμβαση…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.