Εστιατόριο – μπαρ "LOONEY BEAN" στη Θεσσαλονίκη

Ο χώρος του μπαρ - εστιατορίου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σε μια ιδανική τοποθεσία στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου με πανοραμική θέα στο εμπορικό λιμάνι και στο χαρακτηριστικό βιομηχανικό skyline. Για να επιτευχθεί θέα σχεδόν 360°, εφαρμόστηκε η ιδέα ενός κεντρικού
κύβου, στον οποίο έχουν ενταχθεί όλες οι απαραίτητες λειτουργίες. Οι γυάλινοι τοίχοι που το περιβάλλουν και η απουσία σταθερών κατακόρυφων στοιχείων ήταν μια κατασκευαστική πρόκληση και η λύση δόθηκε με το concept του box-in-a-box, ώστε να καλυφθούν οι
προγραμματικές ανάγκες. Η αυστηρή γεωμετρική φόρμα του κύβου δημιουργεί φωλιές κρυφών λειτουργιών, όπως και επιφάνειες για τις εμφανείς λειτουργίες. Διακοσμημένος με μια μεγάλη ποικιλία φυτών, ο κύβος δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θυμίζει έντονα φύση. Σαν αποτέλεσμα, όταν κάποιος ακολουθεί την κυκλική διαδρομή γύρω του, βιώνει την εμπειρία μιας "αστικής ζούγκλας". Συγκεκριμένα στοιχεία του χώρου δίνουν εσκεμμένα έμφαση σε αυτή την ατμόσφαιρα, που προσιδιάζει σε ένα άγριο και σκληρό τοπίο. Τα πλεκτά, διχτυωτά φωτιστικά και οι απεριποίητες ξύλινες επιφάνειες του μπαρ, είναι τέτοια
χαρακτηριστικά στοιχεία. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται κλουβιά, σαν αναφορές στον τρόπο που οι πρώτοι εξερευνητές του Νέου Κόσμου παγίδευαν και εξημέρωναν άγνωστα και εξωτικά είδη
ζώων και πουλιών. Μεταλλικές κούνιες - καθίσματα με φυτικές και ζωικές εκτυπωμένες απεικονίσεις στα υφάσματά τους, συμβολίζουν το οικείο και αιώνιο συναίσθημα που προξενεί ο καταπράσινος κήπος του σπιτιού. Αντίστοιχα τα δάπεδα είναι στρωμένα με πέτρα και κεραμικά πλακίδια.

Στοιχεία έργου

Σχεδιασμός: Urban Soul Project
Κατασκευή: Ρίκα Δεληγιαννίδου
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Έτος κατασκευής: 2017
Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατασκευή πλατείας και υπόγειου σταθμού στάθμευσης στην Κηφισιά

Κατασκευή πλατείας και υπόγειου σταθμού στάθμευσης στην Κηφισιά

Η μελέτη διαμόρφωσης της πλατείας "Πλατάνου" στην Κηφισιά και του υπόγειου χώρου στάθμευσης προέκυψε μετά από διαγωνισμό που προκηρύχτηκε το 2009. Νικητής του διαγωνισμού ανακηρύχτηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο ARCH -…
Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Το έργο αφορά τη μετατροπή ενός πρώην βιομηχανικού αποθηκευτικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας σε έναν υβριδικό χώρο που συνδυάζει εργασία και κατοικία. Το κτιριολογικό πρόγραμμα περιελάμβανε τις απαραίτητες λειτουργίες…
Επέκταση, λειτουργική συνένωση και αισθητική αναβάθμιση επαγγελματικού χώρου

Επέκταση, λειτουργική συνένωση και αισθητική αναβάθμιση επαγγελματικού χώρου

Φυσιοθεραπεία, η επιστήμη που στοχεύει στην αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου με φυσικά θεραπευτικά μέσα. Το εργαστήριο φυσιοθεραπείας στοχεύει στην αποκατάσταση και την ευεξία του ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.