Εστιατόριο Ασιατικής κουζίνας στη Λάρισα

Πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός χώρου εστιατορίου ασιατικής κουζίνας, εμβαδού 1.100,00 m², τοποθετημένου στην ταράτσα κτιρίου στο κέντρο της Λάρισας.
Εμπνεόμενοι από στοιχεία της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής, οι μελετητές σχεδίασαν τον χώρο με στοιχεία όπως το "τατάμι" (παραδοσιακό ιαπωνικό χαλί φτιαγμένο από άχυρο ρυζιού), το νερό, τα μπαμπού. Το εστιατόριο "ΚΟΒΕ" αποτελείται από χώρο φαγητού, χώρο ποτού και μπαρ, καθώς και βοηθητικούς χώρους.
Μία κατασκευή από επάλληλα μπαμπού, στα οποία σχηματίζονται ιερογλυφικά γράμματα τοποθετείται στην είσοδο υποδεχόμενη τους πελάτες. Σειρά έχει μία περιοχή νερού, με μία φύτευση ενός μπονζάι στο κέντρο της, η οποία λειτουργεί ως ένα φίλτρο για το χώρο του φαγητού και ταυτόχρονα ως το υγρό στοιχείο, που δεν μπορεί να λείπει από έναν ιαπωνικό σχεδιασμό. Ένα στέγαστρο από μπαμπού σε συνδυασμό με διαχωριστικά από το ίδιο υλικό καθορίζουν τον χώρο φαγητού.
Σε μία προσπάθεια παραπομπής στο ιαπωνικό "τατάμι" δημιουργήθηκαν στο δάπεδο ορθογώνια τμήματα ανάγλυφων πλακών, τοποθετημένων σε μεταλλικά κουτιά σε έναν κάνναβο αντίστοιχο με τα πραγματικά "τατάμι".
Στοιχεία όπως το στέγαστρο, το δάπεδο και η φύτευση έρχονται σε πρώτο πλάνο μιας και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως οι μεταλλικές πλάκες στην όψη του κτιρίου και οι ξύλινες επιφάνειες στον χώρο του μπαρ, βάφονται σε σκούρο γκρι με σκοπό να αποτελέσουν τον καμβά τους.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη: CITICON BUILDING SPACES
Αρχιτέκτονες: ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΒΙΚΥ
Kατασκευή: ΘΕΤΤΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Τοποθεσία: ΛΑΡΙΣΑ
Εμβαδό: 1.100 m²
Έτος Κατασκευής: 2018
Φωτογραφίες: ΑΚΡΙΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Περίπτερο έκθεσης αυτοκινήτων στο Λαύριο

Περίπτερο έκθεσης αυτοκινήτων στο Λαύριο

Το περίπτερο της Lancia στην έκθεση “Exclusive Yachting 2002” είχε την ιδιαιτερότητα της παρουσίας μιας μάρκας αυτοκινήτων σε έναν εκθεσιακό περίγυρο που αφορούσε σκάφη ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων και μάλιστα, για…
Estetica Beauty Salon, στη Θεσσαλονίκη

Estetica Beauty Salon, στη Θεσσαλονίκη

Η Estetica Beauty Salon, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έκανε πρόσφατα μια νέα διάταξη για να διατηρήσει το χώρο της φρέσκο και νεανικό για τους πελάτες της. Με τη βοήθεια του…
Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Το Catalyst Coffee Roasters είναι ένα "speciality coffee shop", που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο.Το Catalyst προσφέρει τις δικές του ποικιλίες καφέ, οι οποίες εισάγονται φρέσκιες από φάρμες καφέ από όλο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.