Εστιατόριο Ασιατικής κουζίνας στη Λάρισα

Πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός χώρου εστιατορίου ασιατικής κουζίνας, εμβαδού 1.100,00 m², τοποθετημένου στην ταράτσα κτιρίου στο κέντρο της Λάρισας.
Εμπνεόμενοι από στοιχεία της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής, οι μελετητές σχεδίασαν τον χώρο με στοιχεία όπως το "τατάμι" (παραδοσιακό ιαπωνικό χαλί φτιαγμένο από άχυρο ρυζιού), το νερό, τα μπαμπού. Το εστιατόριο "ΚΟΒΕ" αποτελείται από χώρο φαγητού, χώρο ποτού και μπαρ, καθώς και βοηθητικούς χώρους.
Μία κατασκευή από επάλληλα μπαμπού, στα οποία σχηματίζονται ιερογλυφικά γράμματα τοποθετείται στην είσοδο υποδεχόμενη τους πελάτες. Σειρά έχει μία περιοχή νερού, με μία φύτευση ενός μπονζάι στο κέντρο της, η οποία λειτουργεί ως ένα φίλτρο για το χώρο του φαγητού και ταυτόχρονα ως το υγρό στοιχείο, που δεν μπορεί να λείπει από έναν ιαπωνικό σχεδιασμό. Ένα στέγαστρο από μπαμπού σε συνδυασμό με διαχωριστικά από το ίδιο υλικό καθορίζουν τον χώρο φαγητού.
Σε μία προσπάθεια παραπομπής στο ιαπωνικό "τατάμι" δημιουργήθηκαν στο δάπεδο ορθογώνια τμήματα ανάγλυφων πλακών, τοποθετημένων σε μεταλλικά κουτιά σε έναν κάνναβο αντίστοιχο με τα πραγματικά "τατάμι".
Στοιχεία όπως το στέγαστρο, το δάπεδο και η φύτευση έρχονται σε πρώτο πλάνο μιας και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως οι μεταλλικές πλάκες στην όψη του κτιρίου και οι ξύλινες επιφάνειες στον χώρο του μπαρ, βάφονται σε σκούρο γκρι με σκοπό να αποτελέσουν τον καμβά τους.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη: CITICON BUILDING SPACES
Αρχιτέκτονες: ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΒΙΚΥ
Kατασκευή: ΘΕΤΤΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Τοποθεσία: ΛΑΡΙΣΑ
Εμβαδό: 1.100 m²
Έτος Κατασκευής: 2018
Φωτογραφίες: ΑΚΡΙΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Το κατάστημα Ergon Docks στις Βρυξέλλες

Το κατάστημα Ergon Docks στις Βρυξέλλες

Το δεύτερο ΕΡΓΟΝ στις Βρυξέλλες βρίσκεται στο νέο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Docks Bruxsel. Το κατάστημα εκτείνεται σε 300 περίπου τ.μ. σε μακρόστενη και ορθογώνια κάτοψη με μεγάλο ύψος.…
Κλασική κομψότητα και μινιμαλιστική αισθητική σε κατάστημα οπτικών στη Φιλιππιάδα

Κλασική κομψότητα και μινιμαλιστική αισθητική σε κατάστημα οπτικών στη Φιλιππιάδα

Με δεδομένα έναν γωνιακό, διώροφο χώρο με πατάρι, σε κεντρικό σημείο της πόλης, υπήρχε από την αρχή ο στόχος για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας με κλασική κομψότητα και μινιμαλιστική…
Sneaker store στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Sneaker store στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

To νέο sneaker store της εταιρίας Saint Soles βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας εντυπωσιακός χώρος με ιδιαίτερα πρωτοποριακές σχεδιαστικές επιλογές. Το ιδιαίτερο στοιχείο στην σχεδίαση αποτέλεσε η τετραχρωμία…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.