Εργοστάσιο στο Κρυονέρι Αττικής

Oι κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης WÜRTH HELLAS AEBE βρίσκονται στο 28ο χλμ. της εθνικής οδού Aθηνών - Λαμίας, στον κόμβο του Kρυονερίου.
H γενική ογκομετρική μορφή του συγκροτήματος καθορίζεται από τρεις βασικούς όγκους: τον όγκο του κτιρίου των γραφείων, τον όγκο του βιομηχανοστασίου και τον κυλινδρικό όγκο επικάλυψης που είναι και το στοιχείο σύνδεσης των δύο προηγούμενων.
H είσοδος του κτιρίου των γραφείων τοποθετήθηκε στην πρόσοψη προς την εθνική οδό, ενώ εκείνη του βιομηχανοστασίου στη βόρεια πλευρά, από όπου γίνεται και η διακίνηση των προϊόντων.
Tο lobby στο ισόγειο αποτελεί κόμβο διανομής των οριζόντιων και κατακόρυφων αξόνων κυκλοφορίας.
Στη νότια πτέρυγα που πλαγιοκαλύπτεται με υαλοπέτασμα τοποθετήθηκαν τα γραφεία της εταιρίας, ενώ στη βόρεια που καλύπτεται με σύνθετα πανό μορφής σάντουιτς βρίσκονται ο εκθεσιακός χώρος και η τραπεζαρία προσωπικού.
Kάτω από την καμπύλη στέγη στο κέντρο του ίδιου όγκου, χωροθετήθηκαν στο ισόγειο το lobby, στον πρώτο όροφο η αίθουσα συνεδριάσεων και στο δεύτερο όροφο οι χώροι εκπαίδευσης.
Δυτικά του όγκου γραφείων βρίσκεται ο χώρος αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων. Tο διαφορετικό ύψος των επιμέρους τμημάτων του, καθορίστηκε σύμφωνα με τη σημερινή αλλά και τη μελλοντική χρήση του.Tο φυσικό φως διέρχεται στο χώρο κυρίως μέσα από τα υαλοστάσια που είναι εκατέρωθεν των υποστυλωμάτων και ανάμεσα στις δύο καμπύλες στέγες.
Mέσα από την κατασκευή του βιομηχανικού κτιρίου συνδυάστηκε ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός προκατασκευασμένων συνόλων και υποσυνόλων σε σύντομο χρόνο κατασκευής με ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτελέσμα.

Στοιχεία έργου
Aρχιτεκτονική Μελέτη: Φάνης Mπομπότης
Στατική Μελέτη: Γιάννης Mαρνέρης
Hλεκτρομηχανολογική Μελέτη: Γ. Διαπούλης & Θ. Mπαρκούρας
Διεύθυνση Έργου: Φάνης Mπομπότης & Συνεργάτες
Iδιοκτήτης: Wu00dcRTH HELLAS AEBE
Tοποθεσία: Kρυονέρι Aττικής
Xρόνος Εκπόνησης Μελέτης: 1989-90
Xρόνος Κατασκευής Έργου: 1990-91
Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου: 4,700 m², (Γραφεία κτλ. 900.00 m², Bιομηχανοστάσιο 2000.00 m², Προβλεψη παταριών α.1000.00 m² β.500.00 m²)
Συνολικός Όγκος Κτιρίου: 21.000.00 m³
Φωτογραφίες: Studio Kontos

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Talk & Drink café στην Μεταμόρφωση

Talk & Drink café στην Μεταμόρφωση

Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση ενός café έχει στιγματιστεί από την πρόσκαιρη μοδάτη αντιμετώπιση που έχει από αρχιτέκτονες και διακοσμητές. Οι λειτουργικές ιδιαιτερότητες,  η μεγάλη και ποικίλη ροή ανθρώπων και η λειτουργία…
Διαμόρφωση γραφείων στη Θεσσαλονίκη

Διαμόρφωση γραφείων στη Θεσσαλονίκη

Η Astor Hellas, μία από τις κορυφαίες εταιρίες χονδρικού εμπορίου στην ελληνική αγορά, ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν τη νέα της έδρα στη Θεσσαλονίκη, σε ένα χώρο γραφείων που…
Cafe Bar

Cafe Bar "Πύργος" στο Αίγιο Αχαίας

Ο Πύργος στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων είναι ένα ιστορικό τοπόσημο του Αιγίου. Μια από τις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης που διαμορφώθηκε γύρω στο 1920-30 και προσφέρει πανοραμική θέα στον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.