Εκθεσιακό περίπτερο εταιρείας προϊόντων ηλιοπροστασίας

Στο εκθεσιακό περίπτερο της τουρκικής εταιρείας Suntech παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα ηλιοπροστασίας. Η κατασκευή του περιπτέρου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA 2016 στο Metropolitan Expo της Αθήνας.
Ο σχεδιασμός του περιπτέρου εκφράζει τη σύγχρονη έρευνα και μελέτη στον τομέα της ηλιοπροστασίας που έχει οδηγήσει στη δημιουργία τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων σκίασης, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη. Τα δύο δοκάρια που αναπτύσσονται στις δύο κύριες όψεις του περιπτέρου κατασκευάζονται με ξύλινη δικτυωματική δομή και στο σημείο ένωσής τους αναρτώνται από την οροφή του εκθεσιακού χώρου. Η έλλειψη υποστυλώματος στη γωνία συσχετίζεται με τη δυνατότητα μιας πέργολας της εταιρίας Suntech να γεφυρώνει μεγάλα ανοίγματα χωρίς ενδιάμεσες κολόνες.
Ένας μεγάλος "μονολιθικός" πάγκος εξυπηρέτησης, τοποθετημένος ασύμμετρα στο χώρο, εκτός από λειτουργικό λόγο αποσκοπεί και στη σηματοδότηση του περιπτέρου. Η πρισματική μορφή του και ο λευκός χρωματισμός του εντείνει αυτή την αίσθηση.
Τα εκθέματα έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με φωτογραφίες και βίντεο γίνεται κατανοητό στον επισκέπτη ότι τα εξωτερικά συστήματα σκίασης αποσκοπούν στο να προλαβαίνουν την ακτινοβολία πριν αυτή φτάσει στη γυάλινη επιφάνεια του οικοδομήματος. Η ελεγχόμενη έκθεση ενός κτιρίου στον ήλιο μπορεί να αποφέρει ιδανική εσωτερική θερμοκρασία και εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας. Ο ρόλος όμως των συστημάτων σκίασης δεν περιορίζεται μόνο στο να εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία όταν αυτή είναι δυσάρεστη. Ταυτόχρονα πρέπει να επιτρέπουν την είσοδό της στο εσωτερικό, όταν αυτό είναι επιθυμητό, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το σωστό εξαερισμό και φωτισμό του χώρου.
Για το φωτισμό του περιπτέρου έχει χρησιμοποιηθεί εν μέρει κρυφός φωτισμός. Σε συνδυασμό με το μαύρο χρώμα, δημιουργείται μια αίσθηση αιώρησης των συστημάτων που προβάλλονται. Σε γραμμικά στοιχεία της οροφής έχουν τοποθετηθεί προβολείς για άμεσο φωτισμό όπου απαιτείται.  

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη: YOLKSTUDIO_Μανώλης Ηλιάκης, Μαρία Ρεμούνδου
Κατασκευή: Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης
Ηλεκτρολογικές εργασίες: Αθανάσιος Τσέγκος
Χρόνος μελέτης & υλοποίησης: 2016
Εμβαδό: 75 m²
Φωτογραφίες: Μανώλης Ηλιάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατάστημα λουκουμάδων στο κέντρο της Αθήνας

Κατάστημα λουκουμάδων στο κέντρο της Αθήνας

Το ερώτημα που τέθηκε εξ’ αρχής ήταν το πως μπορεί να αποδοθεί ένας τόσο ισχυρά παραδοσιακός χαρακτήρας ενός προϊόντος, το οποίο έχει τις ρίζες του αρκετές δεκαετίες πίσω στο χρόνο,…

"Mango beach experience", υπαίθριο beach bar - εστιατόριο

Το Mango beach experience είναι ένα υπαίθριο beach bar/εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία «μονολίθι», σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πρέβεζας. Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν…
Σχεδιασμός κοσμηματοπωλείου στα Ιωάννινα

Σχεδιασμός κοσμηματοπωλείου στα Ιωάννινα

Το κατάστημα των 25 m² βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων. Μαύρες μεταλλικές γραμμές διαγράφουν στους τοίχους καθαρά γεωμετρικά σχήματα, εγκιβωτίζοντας διάφανες μεταλλικές βιτρίνες και ορθογώνια μεταλλικά κουτιά. Στρογγυλοί και οβάλ…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.