Διαμόρφωση χώρου γραφείου "GLASS OFFICE"

Ζητούμενο της μελέτης ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός γραφείου με κυρίαρχο στοιχείο τα μεγάλα συνεχή ανοίγματα. Το "glass office", επιφάνειας 32 m², βρίσκεται στον τρίτο όροφο μιας γωνιακής τετραώροφης οικοδομής στο κέντρο της πόλης, που στεγάζει κυρίως γραφεία. Ο χώρος δεν αποτελεί ιδιοκτησία του πελάτη, συνεπώς ζητούμενο της μελέτης ήταν η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση χωρίς ουσιαστικές δομικές παρεμβάσεις. Η σχεδιαστική προσέγγιση καθορίστηκε από την άρτια επιλογή και τους συνδυασμούς υλικών, χρωμάτων, αντικειμένων με λιτές γραμμές, που να εκπέμπουν στο χώρο δυναμισμό και μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Η ύπαρξη των μεγάλων συνεχόμενων γυάλινων επιφανειών ανοίγουν το χώρο στο φυσικό φως και στη θέα της θάλασσας, επιτρέποντας στα υπόλοιπα κατακόρυφα στοιχεία τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Η βιβλιοθήκη και το γραφείο, σχεδιασμένα από την αρχιτέκτονα, ολοκληρώνονται με τη χρήση απλών και διαχρονικών υλικών, όπως το ξύλο, το μέταλλο και το πλακάκι.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη: VR ARCHITECTS - Βανέσσα Ρίζου
τοποθεσία: Ηγουμενίτσα
Συνολικό εμβαδόν κτιρίου: 32 m²
Χρόνος μελέτης και κατασκευής: 2016
Παρουσίαση: Βανέσσα Ρίζου
Φωτογραφίες: NIKOS VAVDINOUDIS - CHRISTOS DIMITRIOU / STUDIOVD.GR

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιομηχανικό κτίριο για επιχείρηση οχημάτων

Βιομηχανικό κτίριο για επιχείρηση οχημάτων

To "automobile loci" αποτελεί ένα βιομηχανικό κτίριο για μια τοπική επιχείρηση με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του οχήματος. Ο σχεδιασμός του χώρου στοχεύει στην αμφισβήτηση της τυπολογίας…
Σχεδιασμός γυμναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Σχεδιασμός γυμναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Βασική πρόκληση του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία μιας χωρικής ταυτότητας. Το νέο γυμναστήριο τοποθετήθηκε σε ένα υφιστάμενο κτίριο. Τα χαρακτηριστικά της υπάρχουσας κατάστασης υιοθετήθηκαν και ανασχηματίστηκαν, έτσι ώστε να αποδοθούν…
Διαμόρφωση οδοντιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Διαμόρφωση οδοντιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Το ιατρείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας της δεκαετίας του 50 με έντονα τα στοιχεία του μοντερνισμού εξωτερικά.Σχεδιαστική πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένας ευέλικτος χώρος, που να απευθύνεται στις…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.