Διαμόρφωση καταστήματος ακουστικών βαρηκοΐας στη Θεσσαλονίκη

Ο σχεδιασμός ενός χώρου ελέγχου της ακοής και πώλησης ακουστικών βαρηκοϊας αποδείχθηκε, σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κάποιος, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Και αυτό, διότι η ανατομία του αυτιού (ο λαβύρινθος, η αίθουσα, ο κοχλίας) και ο ήχος (ηχητικά κύματα) αποτέλεσαν ιδανικές αφορμές για έναν conceptual σχεδιασμό:
Ο χώρος υποδοχής και αναμονής του καταστήματος αναφέρεται στην αίθουσα του μέσου αυτιού . Ο καμπύλος διάδρομος, είναι ο ακουστικός πόρος. Ο κοχλίας έγινε το κέλυφος που περιβάλλει τους ηχομονωμένους θαλάμους των ελέγχων της ακοής. Ο ήχος και τα ηχητικά κύματα αποτέλεσαν τις αφορμές για τις γραφιστικές εφαρμογές και το σχεδιασμό της νέας εταιρικής ταυτότητας, από το γραφείο  BENICE.
Ο “κοχλίας” εξωτερικά επενδύθηκε από ξύλινα στοιχεία ,για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη αίθουσα και να διακριθεί σαν ο σημαντικότερος χώρος του ακουστικού κέντρου, εκεί όπου γίνονται οι έλεγχοι της ακοής. Στο εσωτερικό του, οι τοίχοι και οι οροφές των θαλάμων καλύφθηκαν από ηχομονωτικές επενδύσεις στα χρώματα του logo της εταιρίας. Στο δάπεδο, καμπύλες χαράξεις που προκύπτουν από την εναλλαγή ηχομονωτικών μοκετών σε δύο τόνους του λευκού και του μαύρου ,υποστηρίζουν το γενικότερο σχεδιασμό.
Τις καμπύλες χαράξεις τις παρακολουθεί και το σχήμα του καναπέ στο χώρο αναμονής, καθώς και  τα όρια και η επίπλωση του γραφείου και του χώρου συναντήσεων στο πατάρι του καταστήματος. Ο καναπές, έχει στραμμένη την πλάτη προς το δρόμο, για να προστατεύει τους επισκέπτες από  τα βλέμματα των περαστικών.
Μικρές φωτιζόμενες προθήκες φιλοξενούν και προβάλλουν τα ιδιαίτερα μικρού μεγέθους προϊόντα του καταστήματος, τα ακουστικά βαρηκοΐας στις διάφορες εκδοχές τους.
Οι βοηθητικές λειτουργίες του Ακουστικού Κέντρου φιλοξενήθηκαν στον υπόγειο χώρο του καταστήματος, όπου διαμορφώθηκε και ένα μικρό εργαστήριο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου


Αρχιτεκτονική μελέτη: T&T Architects
Επίβλεψη: T&T Architects
Γραφιστικές εφαρμογές: BENICE
Τοποθεσία: Παύλου Μελά 15, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδόν: 150 
Χρόνος μελέτης: 2018
Χρόνος κατασκευής: 2018-2019
Φωτογραγίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατάστημα οπτικών  στη Μύκονο

Κατάστημα οπτικών στη Μύκονο

Το 1992 ο γλύπτης Anish Kapoor με το γλυπτό του "’Oταν είμαι έγκυος" έθεσε το ζήτημα της γεωμετρικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ενός κοινού άσπρου τοίχου και μιας γεωμετρικής μορφής με διπλή…
Ιατρείο στις Σέρρες

Ιατρείο στις Σέρρες

Ένας ιδιαίτερος επαγγελματικός χώρος, που προϋποθέτει μια εκλεπτισμένη προσέγγιση στη μελέτη της εσωτερικής διακόσμησης. Σκοπός του αρχιτέκτονα είναι να προσθέσει στο συγκεκριμένο, στοιχεία ζωής και αισιοδοξίας, ώστε να κάνει τον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.