Διαμόρφωση εμπορικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Χωροθετημένο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μητροπόλεως, το νέο κατάστημα "Cookshop" προβάλλει μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση της αλυσίδας καταστημάτων. Η ανάδειξη της εταιρικής ταυτότητας του brand επιτυγχάνεται μέσω ποικίλων αρχιτεκτονικών χειρισμών, οι οποίοι θα επαναλαμβάνονται και θα μπορούν να προσαρμόζονται στα εκάστοτε καταστήματα. Πρόκειται για ένα χώρο προορισμένο να αναδείξει τις νέες προεκτάσεις της μαγειρικής, όπως αυτές καθορίζονται μέσω του σύγχρονου εξοπλισμού εστίασης, τόσο οικιακού, όσο και επαγγελματικού που διαθέτει.
Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το οικείο και τη μινιμαλιστική διάθεση, η οποία εκφράζεται με απλές γραμμές και ήπιους χρωματικούς τόνους. Συνειδητή επιδίωξη του σχεδιασμού αποτέλεσε η προσπάθεια να προσφέρει στον καταναλωτή τη γνώριμη εμπειρία της "κουζίνας του σπιτιού του" και να τον ωθήσει να φανταστεί τις μαγειρικές του αναζητήσεις σε νέο επίπεδο. Η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο και μάρμαρο, καθώς και η εναλλαγή διάχυτου και εστιασμένου φωτισμού στους χώρους προβολής, συμβάλλουν στην ανάδειξη των προϊόντων.
Η αποτελεσματική συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου με το τμήμα marketing της εταιρίας Cookshop ενίσχυσε τη δημιουργία μιας πετυχημένης αρχιτεκτονικής εταιρικής ταυτότητας, η οποία μεταφράζεται σε ένα χώρο που προβάλλει πολλαπλές λειτουργικές και προϊοντικές απαιτήσεις. Στόχος της εταιρίας είναι να εφαρμόσει το αρχιτεκτονικό concept σε όλα τα καταστήματα.
Το έργο βραβεύτηκε στην κατηγορία "Αλυσίδα Καταστημάτων Λιανικής" των Interiors Awards 2020, βραβείων σχετικών με έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικού χώρου.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
T.SquareArchitects / Χριστίνα Αλεξοπούλου, Φένια Δούκα, Έλενα Σίτη
Τεχνική εταιρεία κατασκευής:
GMP Κατασκευαστική ΑΕ
Τοποθεσία:
Μητροπόλεως 34, Θεσσαλονίκη
Ιδιοκτήτης:
Αφοί Σαραφίδη
Χρόνος μελέτης:
2019
Χρόνος κατασκευής:
2019
Παρουσίαση:
T.SquareArchitects
Φωτογραφίες:
F:zero Photography / Kyriakos Kyriazis

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

To κτίριο στεγάζει τους χώρους γραφείων της εταιρείας και την παραγωγή και συσκευασία των προϊόντων της. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης BREEAM στην κατηγορία “very good”. Eπεκτείνεται σε πέντε…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.