Δημιουργία νέας σύγχρονης δερματολογικής μονάδας Dermomedica

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την δημιουργία μίας σύγχρονης μονάδας δερματολογίας στη Θεσσαλονίκη. Η Dermomedica βρίσκεται στην Κωνστ. Καραμανλή 60 δίπλα στο Ιποκράττειο νοσοκομείο, και αποτελείται από χώρο αναμονής, reception, meeting room, υπερσύγχρονο χειρουργείο και 4 ιατρικά εξεταστήρια. Η λειτουργική επίλυση καθώς και ο εσωτερικός σχεδιασμός έγινε με έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους για τη δημιουργία μιας ευχάριστης εμπειρίας στον επισκέπτη.
Κεντρικό άξονα σχεδιασμού αποτέλεσαν οι καθαρές γραμμές και γεωμετρίες με κυρίαρχο στοιχείο σύνθεσης το γραμμικό φωτισμό, ιδιαίτερα στον χώρο του διαδρόμου που οδηγεί στο χειρουργείο και τα εξεταστήρια. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί στον χώρο και δημιουργεί τον καμβά ανάδειξης όλων των επιμέρους στοιχείων. Διττό χαρακτήρα διαδραματίζει το γυάλινο πέτασμα που διαχωρίζει και μέσω της διαφάνειας ταυτόχρονα συνδέει το χώρο αναμονής με το meeting room, αφήνοντας έτσι ανεμπόδιστα τον φυσικό φωτισμό να εισέρχεται σε όλους τους χώρους.
Όσον αφορά στην κατασκευή τα νέα διαχωριστικά δημιουργήθηκαν από γυψοσανίδες καθώς και οι νέες ψευδοροφές. Οι επενδύσεις των δαπέδων έγιναν με πορσελανάτα πλακίδια μεγάλης διάστασης και όψη πατητής τσιμεντοκονίας ενώ παράλληλα συντηρήθηκαν σε δύο εξεταστήρια τα ξύλινα δάπεδα από δρυ σε σχέδιο ψαροκόκαλο. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη χρήση ποιοτικών υλικών που το ένα δημιουργεί μια αντίθεση με το άλλο και αλληλεπιδρούν συμπληρωματικά.
Όλα τα custom made έπιπλα αποτελούνται από ισόβενο δρυ και λευκή λάκα και δίνουν μια ιδιαίτερη ταυτότητα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η ειδική κατασκευή του επίπλου της reception επενδύθηκε από πλακίδιο τύπου slab που συντέλεσε στην ανάδειξη της γεωμετρίας και την δημιουργία μονολιθικών όγκων. Επίσης σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί η πλάτη της υποδοχής η οποία αποτελείται από άνισες λωρίδες γυψοσανίδας που ανεβαίνουν και στο ταβάνι υπογραμμίζοντας με κρυφό φωτισμό την reception. Η τοποθέτηση της φράσης κλειδί σε περίοπτο σημείο του χώρου συνοψίζει το βασικό στόχο της Dermomedica.
Τέλος, το λογότυπο διαμορφώθηκε με στόχο τον αντικατοπτρισμό της αλληλεπίδρασης του σώματος μας με το εξωτερικό περιβάλλον μέσω του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, απεικονίζει την μοναδική ικανότητα του δέρματος να αποτελεί ταυτόχρονα ένα σύνορο αλλά και μία δίοδο επαφής μας με τον έξω κόσμο.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη:
DM Architects
Eπίβλεψη:
DM Architects
Τεχνική εταιρεία κατασκευής:
VVA Constructions
Iδιοκτήτης:
Αιμίλιος Λάλλας, Ζωή Απάλλα
Tοποθεσία:
Κων. Καραμανλή 60, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό έργου:
200 m2
Χρόνος μελέτης:
2020
Χρόνος κατασκευής:
2020
Παρουσίαση έργου:
Μαργκό Μπουκουράγια, Ειρήνη Κούτλα
Φωτογράφος:
Heinz Troll Photography

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Ubuplan στη Θεσσαλονίκη

Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Ubuplan στη Θεσσαλονίκη

Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού κτιρίων – κελύφων, ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στο κέντρο των πόλεων και συγκεκριμένα σε διατηρητέο του 1923 στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε αφορμή για παρέμβαση…
Γκαλερί

Γκαλερί "The Art Dose"

Οι σχεδιαστικές προθέσεις αυτού του έργου είναι να συνδυάσει μια minimal αισθητική με κομψές και δυναμικές γραμμές σε μια ισορροπημένης λογικης σύνθεση. Όπου τα στοιχεία του design  προσφέρουν όλες τις…
Ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στη Ρόδο

Ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στη Ρόδο

Από το Σεπτέμβριο του 2015, το νέο ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στεγάζεται στον πρώτο όροφο διατηρητέου κτιρίου του 1912 στο κέντρο της Ρόδου.Με σκοπό την ανάδειξη του καινούργιου μέσα από το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.