“Zeropixel architects’ office” στα Χανιά

Το έτος 2018 δημιουργήθηκε η ανάγκη να αναβαθμίσουμε τον χώρο εργασίας της εταιρείας μας. Έμφαση δόθηκε εκτός από την κάλυψη των αναγκών μας, το project να αποτελεί το κύριο δείγμα της φιλοσοφίας σχεδίασης που ακολουθούμε καθώς και της ποιότητας κατασκευής που προσφέρουμε.
Δημιουργήθηκαν τρεις αυτόνομοι χώροι, μεταξύ των οποίων υπάρχει οπτική επαφή, αλλά όχι ακουστική. Στον χώρο δημιουργίας - συνεδριάσεων, υπάρχει ένα μεγάλο αιωρούμενο γραφείο μήκους τριών μέτρων με το αιωρούμενο φωτιστικό του, καθώς και χώρος ανάπαυσης. Από αυτόν τον χώρο γίνεται και η είσοδος στη νέα κουζίνα και τουαλέτα, καθώς και στους άλλους δύο χώρους. Στον χώρο εισόδου, που είναι και σε επαφή με τον κεντρικό δρόμο, βρίσκεται το μαρμάρινο τραπέζι από λευκό βόλακα, και είναι ορατή η θέα από τα Λευκά Όρη μέσω της γωνιακής τζαμαρίας. Στον τρίτο και τελευταίο χώρο βρίσκονται αυτόνομα γραφεία διαχείρισης και κατασκευών, καθώς και ο χώρος του “control room” με τις μηχανολογικές - ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.
Η όψη του γραφείου, σχεδιάστηκε ώστε να εκμεταλλευόμαστε τον ηλιασμό ανά εποχή, ενώ η ογκοπλασία σε σχέση με την τοποθέτηση του γυαλιού, υποβαθμίζεται στην είσοδο, ώστε να δημιουργείται σκέπαστρο και προεξέχει στην απέναντι πλευρά, δημιουργώντας τη θέση του σκύλου μας, που αρέσκεται στο να βρίσκεται όσο πιο κοντά στο πεζοδρόμιο γίνεται και να παρατηρεί.
Η επίπλωση είναι σχεδιασμένη από εμάς και κατασκευασμένη σε εργοστάσιο συνεργάτη μας, υπηρετώντας απόλυτα τις ανάγκες του γραφείου μας. Σε όλους τους χώρους, στο ύψος των γραφείων, υπάρχει επένδυση τοιχοποιίας με κρυφό φωτισμό που διαχέει φως προς το υπόλοιπο μέρος των τοίχων όπου συναντάει κανένας το σκυρόδεμα που προϋπήρχε στο χώρο, κάνοντας αναφορά στη μνήμη. Όλος ο χώρος και η επίπλωση είναι στην απόχρωση του λευκού, της εταιρίας μας, και στο δάπεδο έχουν τοποθετηθεί πλάκες μαύρου μαρμάρου. Από τη “smart” εγκατάσταση γίνεται, μέσω εφαρμογής, ο χειρισμός της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, του καναλάτου κλιματισμού, του εξαερισμού ο οποίος μπαίνει επίσης σε λειτουργία αυτόματα όταν διακρίνει υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, του φωτισμού καθώς και του συστήματος καθαρισμού, συναγερμού και παρακολούθησης.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη-Μελέτη εσωτερικών χώρων:
Zeropixel architects
Τοποθεσία:
Χανιά
Εμβαδό:
85m2
Κατασκευή:
Zeropixel architects
Χρόνος Μελέτης - Κατασκευής:
2018
Φωτογραφίες:
Γιώργος Αναστασάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανάπλαση όψεων εμπορικού κτιρίου

Ανάπλαση όψεων εμπορικού κτιρίου

Η πρόκληση ήταν μεγάλη για την ανάπλαση όψεων ενός υφιστάμενου κτιρίου στην Ερμού και πλατεία Μοναστηρακίου που κάηκε από τις φωτιές στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008. Μετά την καθαίρεση διατηρήθηκε…
Οροφοδιαμέρισμα στην Αμαλιάδα

Οροφοδιαμέρισμα στην Αμαλιάδα

Η θέση του κτιρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης ήταν το έναυσμα της φόρμας σχεδιασμού του. Η πενταώροφη πολυκατοικία χαρακτηρίζεται από το κοίλο σχήμα στη δυτική πλευρά της, ώστε ο…
Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου "Wyndham Grand Athens"

Το Wyndham Grand Athens στεγάζεται σε υπάρχον κτίριο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλο εσωτερικό κυκλικό αίθριο, που μεταφέρει το φυσικό φως από τη γυάλινη οροφή, ύψους εννέα ορόφων, στο χώρο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.