Διαμόρφωση καταστήματος ακουστικών βαρηκοΐας στη Θεσσαλονίκη

Ο σχεδιασμός ενός χώρου ελέγχου της ακοής και πώλησης ακουστικών βαρηκοϊας αποδείχθηκε, σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κάποιος, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Και αυτό, διότι η ανατομία του αυτιού (ο λαβύρινθος, η αίθουσα, ο κοχλίας) και ο ήχος (ηχητικά κύματα) αποτέλεσαν ιδανικές αφορμές για έναν conceptual σχεδιασμό:
Ο χώρος υποδοχής και αναμονής του καταστήματος αναφέρεται στην αίθουσα του μέσου αυτιού . Ο καμπύλος διάδρομος, είναι ο ακουστικός πόρος. Ο κοχλίας έγινε το κέλυφος που περιβάλλει τους ηχομονωμένους θαλάμους των ελέγχων της ακοής. Ο ήχος και τα ηχητικά κύματα αποτέλεσαν τις αφορμές για τις γραφιστικές εφαρμογές και το σχεδιασμό της νέας εταιρικής ταυτότητας, από το γραφείο  BENICE.
Ο “κοχλίας” εξωτερικά επενδύθηκε από ξύλινα στοιχεία ,για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη αίθουσα και να διακριθεί σαν ο σημαντικότερος χώρος του ακουστικού κέντρου, εκεί όπου γίνονται οι έλεγχοι της ακοής. Στο εσωτερικό του, οι τοίχοι και οι οροφές των θαλάμων καλύφθηκαν από ηχομονωτικές επενδύσεις στα χρώματα του logo της εταιρίας. Στο δάπεδο, καμπύλες χαράξεις που προκύπτουν από την εναλλαγή ηχομονωτικών μοκετών σε δύο τόνους του λευκού και του μαύρου ,υποστηρίζουν το γενικότερο σχεδιασμό.
Τις καμπύλες χαράξεις τις παρακολουθεί και το σχήμα του καναπέ στο χώρο αναμονής, καθώς και  τα όρια και η επίπλωση του γραφείου και του χώρου συναντήσεων στο πατάρι του καταστήματος. Ο καναπές, έχει στραμμένη την πλάτη προς το δρόμο, για να προστατεύει τους επισκέπτες από  τα βλέμματα των περαστικών.
Μικρές φωτιζόμενες προθήκες φιλοξενούν και προβάλλουν τα ιδιαίτερα μικρού μεγέθους προϊόντα του καταστήματος, τα ακουστικά βαρηκοΐας στις διάφορες εκδοχές τους.
Οι βοηθητικές λειτουργίες του Ακουστικού Κέντρου φιλοξενήθηκαν στον υπόγειο χώρο του καταστήματος, όπου διαμορφώθηκε και ένα μικρό εργαστήριο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου


Αρχιτεκτονική μελέτη: T&T Architects
Επίβλεψη: T&T Architects
Γραφιστικές εφαρμογές: BENICE
Τοποθεσία: Παύλου Μελά 15, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδόν: 150 
Χρόνος μελέτης: 2018
Χρόνος κατασκευής: 2018-2019
Φωτογραγίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Aναδιαμόρφωση κτιρίου γραφείων στη Bούλα Aττικής

Aναδιαμόρφωση κτιρίου γραφείων στη Bούλα Aττικής

Η μελέτη του κτιρίου γραφείων στη Βούλα Αττικής είχε ως αντικείμενο τον ανασχεδιασμό και την αναδιαρρύθμιση υπάρχοντος τριώροφου κτιρίου, τετράγωνου περίπου σχήματος, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου. Οι…
Διαμέρισμα στον Κορυδαλλό

Διαμέρισμα στον Κορυδαλλό

Το Κατώφλι ως Καθημερινή Εμπειρία Πρόκειται για την επανασύνθεση της δομής ενός διαμερίσματος της δεκαετίας του 1980 για να φιλοξενήσει την καθημερινή ζωή μίας τετραμελούς οικογένειας. Στα  80τμ του κελύφους…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.