Διαμέρισμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Η αρχιτεκτονική ομάδα T.SQUAREARCHITECTS ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός διαμερίσματος 220 m², το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη.
Βασική προϋπόθεση του σχεδιασμού ήταν η ενσωμάτωση μέρους του επαγγελματικού χώρου των ιδιοκτητών στον τόπο κατοικίας τους. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε ένας χώρος γραφείου σε άμεση επαφή με το χώρο διημέρευσης, ο οποίος όμως να μπορεί να είναι κομμάτι της καθημερινότητας μέσα στο σπίτι, αλλά όταν κρίνεται απαραίτητο να ανεξαρτητοποιείται. Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται με μια ημιδιάφανη ειδική μεταλλική κατασκευή, που προσδίδει ιδιαίτερο ύφος στο χώρο, διαχωρίζοντάς τον και ταυτόχρονα ενοποιώντας τον με τον υπόλοιπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του σπιτιού.
Το διαμέρισμα σχεδιάστηκε ακολουθώντας την αντίθεση του λευκού και του μαύρου, η οποία αμβλύνεται με την προσθήκη ενός φυσικού υλικού όπως το ξύλινο δάπεδο και μια ξύλινη περσιδωτή ειδική κατασκευή σε φυσικό χρώμα, η οποία αποτελεί την ιματιοθήκη στην είσοδο του σπιτιού.
Στα υπνοδωμάτια ο χώρος αντιμετωπίζεται σαν ένα ενιαίο κουτί, στο οποίο τοίχοι, οροφές και ντουλάπες είναι επενδυμένοι με φυσικό υλικό, το κουρασάνι, στην ίδια λευκή απόχρωση. Με τη χρήση του ίδιου υλικού διαχέονται τα όρια και οι χρήσεις του δωματίου. Έτσι επιτυγχάνεται μια αίσθηση ηρεμίας και ταυτόχρονα ενοποίησης του χώρου.
Στην καθημερινή λειτουργία του σπιτιού είναι και τα δύο μεγάλα μπάνια του διαμερίσματος. Το ένα από τα δύο είναι μέρος του κυρίως υπνοδωματίου και ακολουθεί τον ίδιο χειρισμό χρωμάτων και υλικών με κύριο στόχο μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα περιλαμβάνονται σάουνα, ατμόλουτρο και τζακούζι.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη - Επίβλεψη - Κατασκευή: T.SQUAREARCHITECTS - Χριστίνα Αλεξοπούλου, Φένια Δούκα, ‘Ελενα Σίτη
Τοποθεσία: Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 220 m²
Χρόνος μελέτης - Κατασκευής: 2013
Παρουσίαση: T.SQUAREARCHITECTS
Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αποκατάσταση και επανάχρηση αρχοντικού αγροτόσπιτου στην Προσοτσάνη Δράμας

Αποκατάσταση και επανάχρηση αρχοντικού αγροτόσπιτου στην Προσοτσάνη Δράμας

Το κτιριακό συγκρότημα του αρχοντικού βρίσκεται στη συνοικία Βαρόσι, νότια και σε μικρή απόσταση από την πλατεία της Προσοτσάνης Δράμας.Υπάρχουσα κατάστασηΣτο κτιριακό συγκρότημα, του οποίου η κατασκευή χρονολογείται στα μέσα…
Ανακαίνιση μουσείου κεραμικής στην Ολλανδία

Ανακαίνιση μουσείου κεραμικής στην Ολλανδία

Η επέμβαση αφορά την ανακαίνιση του Εθνικού Μουσείου Κεραμικής Princessehof στο Leeuwarden, στην Ολλανδία, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας και της προσβασιμότητάς του από τους επισκέπτες. Το Leeuwarden είναι…
Αναδιαμόρφωση κατοικίας στον οικισμό Πλάκα Ελούντας

Αναδιαμόρφωση κατοικίας στον οικισμό Πλάκα Ελούντας

Η μελέτη αφορά στον ανασχεδιασμό υφιστάμενου κτίσματος και στη μετατροπή του σε κατοικία, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, με σκοπό την τουριστική της εκμετάλλευση. Κύρια στοιχεία της τοποθεσίας είναι αφενός…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.