Ανακαίνιση σε ορισμένα δωμάτια του Bill & Coo luxury hotel

Το Bill & Coo luxury hotel είναι ένα βραβευμένο boutique ξενοδοχείο στη Μύκονο. Είναι μέλος στο Small Luxury Hotel Group και έχει γίνει αλλαγή ιδιοκτησίας στο εστιατόριο και στον διαπρεπή chef. Στο αρχιτεκτονικό γραφείο k-studio ανατέθηκε ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση 12 δωματίων που στο σύνολό τους είναι 35. 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, στο βαθμό που ήταν εφικτό, προέρχονται από το νησί και η επεξεργασία τους έγινε επίσης τοπικά. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατοικία είναι ο γρανίτης, το λευκό επίχρισμα στους τοίχους, τα δάπεδα από πατητό τσιμεντοκονίαμα και η επίπλωση από ξύλο δρυός. Οι οροφές επενδύθηκαν εσωτερικά με ακατέργαστες ξύλινες σανίδες, οι οποίες ενσωματώνουν τα φωτιστικά στοιχεία και "διασπούν" τις επιφάνειες.

Η ντουλάπα, καθώς και άλλα έπιπλα σχεδιάστηκαν ειδικά για όλα τα δωμάτια από τους αρχιτέκτονες και κατασκευάστηκαν στο χέρι στην Αθήνα. Στο κτιριακό κέλυφος διαμορφώθηκαν εκτεταμένα ανοίγματα, σε σχέση με την προηγούμενη διαρρύθμιση, επιτρέποντας το φυσικό φως να "ρέει" στα δωμάτια και εξασφαλίζοντας διαρκή οπτική επαφή με τη βεράντα και τη θάλασσα στο βάθος.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: k-studio
Περιγραφή: Ανακαίνιση σε ορισμένα δωμάτια του Bill & Coo luxury hotel
Τοποθεσία: Μύκονος
Χρονολογία κατασκευής: 2014
Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αναδιαμόρφωση ιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Αναδιαμόρφωση ιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Το ιατρείο του χειρουργού βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε παλαιά πολυκατοικία της δεκαετίας του ’60. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα ως…
Επανασχεδιασμός του εσωτερικού ενός υπάρχοντος και βραβευμένου chalet, Παρνασσός

Επανασχεδιασμός του εσωτερικού ενός υπάρχοντος και βραβευμένου chalet, Παρνασσός

Στην περίπτωση επανασχεδιασμού του εσωτερικού του συγκεκριμένου σαλέ, μας ζητήθηκε να παρέμβουμε σε ένα υπάρχον κτίριο και να επανεξετάσουμε την ιδέα του σχεδιασμού σε βουνό ώστε να αντισταθμίσουμε τον υπάρχοντα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.